13.11.16

Σαμαράς: "Τσίπρα σήκω και φύγε τώρα"!Αντώνης Σαμαράς: Λένε πως το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει...Μπορεί, λοιπόν, τώρα τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα…
Πάντως, να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί!
Κι όπως μας παραγγέλνει ο μεγάλος Ελύτης: Να ’μαστε έτοιμοι κάθε στιγμή!
Με «τα πανιά μας πάντα ανοιχτά και τις άγκυρες μας πάντα ανεβασμένες»…


«Το χρέος είναι των Ευρωπαίων και όχι των Αμερικανών, αλλά κάθε βοήθεια πλέον είναι χρήσιμη» τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα αναγνωρίζοντας πως το χρέος χρειάζεται ελάφρυνση λόγω των πολιτικών που ακολούθησε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα φορτώνοντας τη χώρα με έναν αχρείαστο δανεισμό 86 δισ. ευρώ, υπογράφοντας ένα αχρείαστο μνημόνιο που όπως, εκτίμησε, δεν θα είναι το τελευταίο.Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος για τις πολιτικές του στην οικονομία, λέγοντας πως η χώρα ήταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια με σταδιακή και στοχευμένη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών πριν «έρθει ο Τσίπρας που υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια αλλά υπόγραψε ένα 3ο και τώρα οδεύει και για το 4ο...», υποστήριξε πως η κυβέρνησή του δεν δέχθηκε κανένα αίτημα για μείωση των συντάξεων καθώς είχε συμφωνήσει στη μη αύξησή τους για δυο χρόνια με το ασφαλιστικό σύστημα να γίνεται σταδιακά βιώσιμο, ενώ είχε βάλει στη σειρά όλες τις μεγάλες επενδύσεις που αργότερα «πάγωσε» η κυβέρνηση Τσίπρα πριν αναγκαστεί να κάνει πίσω και σε αυτό, παρουσιάζοντάς όλες τις αποφάσεις ως δικές της…«Αχρείαστες θυσίες, είναι άδικο. Μας έβαλε ένα αχρείαστο νέο χρέος, ένα άχρηστο νέο μνημόνιο, μας οδήγησε σε αχρείαστη νέα σκληρότερη λιτότητα και έχει το θράσος και μιλάει ακόμα...» είπε για τον Πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζοντας απόλυτα τη γραμμή Μητσοτάκη για εκλογές εδώ και τώρα.
«Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί παντού, τα κράτη τύπου “Μαδούρο” καταρρέουν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος – Μαδούρο» είπε ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το προσφυγικό λέγοντας πως «έχει αφήσει τη χώρα έρμαιο σε διακινητές και ΜΚΟ αφού πρώτα άνοιξε τα σύνορα μαζί με την κυρία Τασία προσκαλώντας τους λαθρομετανάστες υποσχόμενη εξάμηνες βίζες παραμονής...».
«Ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot πρέπει να φύγει το συντομότερο γιατί όσο μένει η ζημιά που κάνει μεγαλώνει» είπε ο κ. Σαμαράς καλώντας για μία ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό να «ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τραγωδία που προκάλεσε σε όλα τα μέτωπα».
Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να στείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό της ΝΔ – κυρίως προς τις φωνές που ζητούν μεγαλύτερη διάθεση συναίνεσης απέναντι στην κυβέρνηση λέγοντας πως «η ενότητα είναι ευχή και λαχτάρα όλων μας, αλλά να ενωθούμε ποιοι; Όσοι ξέρουμε τι πήγε στραβά, για να το διορθώσουμε, αυτό ναι. Δεν “ενωνόμαστε” με όσους επιμένουν στα ίδια καταστροφικά λάθη...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου