18.12.16

153 εθνοπατέρες στα τέσσερα, φωνάζοντας "Ναι σε όλα"…



Εάν ο Σόιμπλε αποδεχθεί την πίεση των Γάλλων να παραμείνει στην εξουσία ο βολικός Αλέξης Τσίπρας θα συμβούν τα εξής. Θα ανασταλούν τα γερμανικά σενάρια για grexit μέχρι το 2019. Ο Τσίπρας θα σχεδιάσει τις εκλογές το καλοκαίρι του 2018. Το τρένο της ανάπτυξης θα προσπεράσει την Ελλάδα. Και οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του "Ναι σε όλα" θα ζήσουν σκηνές "θρίλερ".   




Με την αξιολόγηση στα χέρια και την ανοχή των δανειστών, για μια διετία στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει όλα εκείνα τα σχέδια που θα του εξασφαλίσουν μόνο προσωπικά πολιτικά κέρδη...



Η οικονομία, η χώρα, η κοινωνία, η Βουλή, η δημοκρατία, η φτώχεια, τα επίπεδα Βουλγαρίας, οι συνταξιούχοι στα συσσίτια της Εκκλησίας, το μπάχαλο της παιδείας, το πάγωμα της αγοράς και η κοινωνική αγανάκτηση δεν θα απασχολήσουν τον, βολικό των δανειστών, Αλέξη Τσίπρα. Έχει και εδώ "λύση" προς το συμφέρον του. 
Παραπέμποντας τους 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του "Ναι σε όλα" στην πορεία των συντρόφων Αλαβάνου, Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Κωνσταντοπούλου και σχεδόν του μισού πρώην ΣΥΡΙΖΑ θα τους υποχρεώσει να αναλάβουν και δικές του ευθύνες...
Θα τους επιβάλλει να καθαρίσουν την "κόπρο του Αυγεία" που θα ξεχύνεται από τη συμφωνία παράτασης της πρωθυπουργίας Τσίπρα υπό την κηδεμονία των δανειστών. Επικεφαλής των οποίων θα παραμείνει ο Σόιμπλε και μετά τις Γερμανικές εκλογές. 
"Λόγιοι", λοιπόν, και "διανοούμενοι" όπως οι Ζουράρις, Παρασκευόπουλος, Μπαλτάς, Φίλης, Δρίτσας, Μπαλάφας και άλλοι αριστεροί του "καφενέ ΣΥΡΙΖΑ" μαζί με τους περιφερόμενους των ΑΝΕΛ, ως οι 153 των αριστερών "Θερμοπυλών" θωρώντας αντίκρυ τους... τον πολιτικό κακοτράχαλο συντρόφων τους θα ψηφίζουν "Ναι σε όλα" μετρημένοι, στοιχισμένοι και πειθαρχημένοι. 
Και για να μην επανέλθουμε στα "κρεματόρια των εργασιακών" που θα κληθούν να ψηφίσουν ή στη "σφαγή" κρατικών υπαλλήλων που (καθ' υπόδειξη των δανειστών) θα βάλουν μπροστά για να την παραδώσουν στους επόμενους ας μείνουμε μόνο στην αποκρατικοποίηση. 
Σε αυτό που οι 153 έλεγαν μέχρι σήμερα "ξεπούλημα του κράτους". Και αν μπορούν ας το αρνηθούν.  
Οι Γερμανοί (έχοντας τον βολικό Τσίπρα στην εξουσία για μια διετία ακόμη) δεν θα χάσουν την ευκαιρία να κάνουν δικά τους και τα υπόλοιπα κρατικά αεροδρόμια που δεν δόθηκαν με την πρώτη σύμβαση. 
Οι Γερμανοί που θα επανέλθουν δριμύτεροι καθώς δεν ξέχασαν τις μαύρες ώρες που πέρασαν στην Ελλάδα το 2007 και 2008 με τους Φωτόπουλους της ΔΕΗ όταν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κυβέρνησης να γίνουν στρατηγικός επενδυτής της ΔΕΗ. 

Οι Γάλλοι δεν θα παραβλέψουν να βάλουν στο χέρι την ύδρευση της Ελλάδας σε όλη την έκταση που κατέχουν σήμερα οι κρατικές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ διεκδικώντας ασφαλώς και ότι συνδέεται με την ευρύτερα έννοια αξιοποίηση υδάτων. 
Οι Κινέζοι έχοντας δώσει δείγμα γραφής με την Cosco δεν θα παραλείψουν από τα παζάρι που θα γίνει για το Ελ. Βενιζέλος ούτε από υποδομές που συνδέονται με μεταφορές. 
Οι Ιταλοί δεν θα αργήσουν να "σκουντήσουν" τον υπουργό Σταθάκη για τις ενεργειακές διασυνδέσεις της Ελλάδας με την Ιταλία. 
Οι Ρώσοι τώρα που δεν έχουν την κόντρα Ομπάμα αλλά την "αγκαλιά" Τραμπ δεν θα χάσουν την ευκαιρία να μπουν στις μεταφορές, στις υποδομές αλλά και στις ενεργειακές δουλειές που θα προκύψουν από την βεβαία πώληση της ΔΕΗ, της ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ. 
Ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης έστειλε ήδη το μήνυμα από το επενδυτικό forum της Νέας Υόρκης. "Η Ελλάδα (είπε) θα γίνει ρυθμιστής στην ενεργειακή αγορά των Βαλκανίων...".
Θα μου πείτε ότι το ίδιο "όραμα" εξήγγειλαν (με τα ίδια λόγια) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1976 μετά την επίσκεψή τους στη Μόσχα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1984 σφίγγοντας τα χέρια της Gazprom. Ο Κώστας Σημίτης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο "χτίζοντας" την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια το 1998. Ο Κώστας Καραμανλής το 2008 υπογράφοντας τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Και ο Σαμαράς αγκαλιάζοντας τους Αζέρους και τον ΤΑΡ. 
Τα είπαν. Αλλά οι Καραμανλήδες, Παπανδρέου και οι άλλοι δεν είχαν τους 153 του "Ναι σε όλα" και τον Τσίπρα στην κυβέρνηση. Τους είχαν στις πλατείες και στα γραφεία των συνδικαλιστών να βάφουν κόκκινες σημαίες για να μην ξεπουληθεί το κράτος...
Η χαριστική όμως διετία των δανειστών προς τον Αλέξη Τσίπρα και τα ενδιαφέροντά τους για την αποκρατικοποίηση (ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου που λήγει τέλος του 2018) ανακινεί και τα "επενδυτικά" ενδιαφέροντα Γερμανίας, Γαλλίας, Κίνας, Ρωσίας, Ιταλίας και άλλων. 
Οπότε οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του "Ναι σε όλα" απειλούνται με αφανισμό αν ξεχάσουν το χρέος τους στον Τσίπρα που τους έκανε εξουσία. Και εδώ δεν υπάρχει αντίλογος. Υπάρχουν συνοπτικές διαδικασίες... Γι' αυτό και ο Τσίπρας δεν θα τους αφαιρεί το δικαίωμα να λένε τις αρλούμπες τους. Τις μπούρδες που δεν πρόλαβαν να πουν στην εφηβική τους ζωή. Γιατί στο χωριό τους δεν γινόταν να τα πουν αυτά. Έπεφτε πολύ ξύλο.  

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου