27.12.16

Τον έχετε για κανένα κορόιδο τον Αλέξη;



Ή αλλιώς: Γιατί ΔΕΝ θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σε λίγο διάστημα μπαίνουμε αισίως στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τα σούργελα των συριζανέλ, και τα σενάρια των οσονούπω εκλογών ακόμη κρατάνε γερά. Σε λίγο θα λέω πως ήμουνα νιος και γέρασα κι όλο για εκλογές ακούω, αλλά εκλογές δεν βλέπω.




Υπάρχουν λοιπόν μπόλικα τέτοια «εκλογικά» σενάρια, από σοβαρές αναλύσεις ως λόγια του καφενέ… που προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Όχι τόσο επειδή έχω σοβαρά πολιτικά ή οικονομικά επιχειρήματα για να τα αντικρούσω, αλλά κυρίως επειδή δίνω μεγάλη βάση στην ανθρώπινη φύση, και στον προσωπικό παράγοντα. Στον χαρακτήρα του ηγέτη, του ανθρώπου πίσω από το αξίωμα.  Αυτά δηλαδή τα στοιχεία, που η σοβαρή βιβλιογραφία συνήθως αγνοεί, αλλά που όμως παρόλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ανθρώπινης ιστορίας. Και εξηγούμαι…


Κατ αρχάς, ο Αλέξης είναι δεν είναι 42-43 ετών. Και άσχετα αν πρόκειται απλά για έναν ημιμαθή καταληψία, που είδε φως και μπήκε, εν τούτοις είναι αρκούντως επιτήδειος, και ιδιαίτερα καπάτσος, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Να μη ξεχνάμε πως μέσα σε μερικά χρόνια καθάρισε σαν αυγά τους Αλαβάνο, Κουβέλη, Σαμαρά, Μπένυ, Μεϊμαράκη, Στρατούλη, Λαφαζάνη, και αρκετούς άλλους, ενώ έχει τον συγκαμένο για τσιράκι και παραγιό.
Ο τύπος αυτός με το στραβό το στόμα και τα χέρια στις τσέπες, σκέφτεται μπροστά, και σκέφτεται τον κώλο του. Αν δηλαδή πάμε σε εκλογές, τώρα που τα ποσοστά του είναι μεταξύ 15-20%, ποιο θα είναι το μέλλον του; Νέος άνθρωπος; Και μάλιστα, αν χάσει τώρα την εξουσία, όχι μόνο θα εξαφανιστεί ο ίδιος, αφού ακόμη και τα συντρόφια του στον σύριζα θα τον φάνε λάχανο μιας και θα τους είναι πλέον άχρηστος, αλλά σίγουρα θα έχει συντελέσει και στο να απαξιωθεί η αριστερά στην Ελλάδα για καμιά 20αριά (και βάλε χρονάκια).
Φαντάζεστε τον μεγάλο Τσε Παπάρα των Βαλκανίων, τον φάρο της αριστερής ελπίδας, αυτόν που θα άλλαζε την Ευρώπη, να θεωρείται στο μέλλον ως ο νεκροθάφτης της αριστεράς στον τόπο του; Ούτε στον χειρότερο μας εχθρό δεν πρέπει τέτοια μοίρα.
Εξάλλου, ως «τακτικιστής» και «διαδρομιστής», που οι γνωρίζοντες λένε ότι είναι, δεν νοείται να πάει σε εκλογές όσο βλέπει τα δημοσκοπικά του ποσοστά να καταρρέουν. Αν τσιμπήσει κάτι, μερικές μονάδες δηλαδή,  κατά λάθος, ή κατά τύχη, τότε ναι… ίσως. Αλλά όχι όσο είναι στο δημοσκοπικό ναδίρ. Εδώ δεν έπεσε μετά την κωλοτούμπα του ΟΧΙ, ή το φιάσκο με τα κανάλια, δεν τον έριξαν οι αγρότες που ήταν μήνες στους δρόμους, και θα πέσει τώρα «αφ εαυτού του»; Μέσω κάλπης; Τον έχετε για κανένα κορόιδο; Εξάλλου δεν βλέπετε τον μέντορά του τον Μαδούρο, πως έχει γραπωθεί στην εξουσία; Τι είναι ο Αλέξης; Σαμαράς; Να έχει δηλαδή τσίπα και να ξέρει πότε να πει άντε και στο διάολο δεν αντέχω άλλο; Όχι! Ένας σκληρόπετσος οπορτουνιστής είναι, και δατς ολ. Οπότε….
Και άντε αυτός, που θέλω να πιστεύω ότι είναι μεν ιδεοληπτικά απροσάρμοστος, και πολιτικά ανεπαρκής,  αλλά τουλάχιστον καθαρός, αποφασίσει και κάνει την αυτοχειρία. Λέτε να τον αφήσουν οι υπόλοιποι μεγαλόσχημοι του σύριζα; Που σήμερα τρώνε από παντού; Που αν πέσει τώρα η κυβέρνηση οι μισοί και πλέον θα χαθούν στην ανυποληψία, και θα καταλήξουν στο περίφημο χρονοντούλαπο της ιστορίας; Ως άλλοι Κατσιφάρες…
Να μη ξεχνάμε ότι στην ουσία η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται κυρίως από δευτεροκλασάτα άλλοτε στελέχη του Πασόκ, που ο Ανδρέας ή ο Σημίτης δεν θα τους εμπιστεύονταν ούτε τον σκύλο τους να βγάλουν βόλτα, και διάφορα ρεμάλια των πσαικαζμένων, δήθεν αιλλυναράδων. Και οι δυο αυτές κατηγορίες είναι στα τέσσερα όσον αφορά στους «κακοί ξένοι τοκογλύφοι», αλλά όρθιοι και περήφανοι όσον αφορά στη μάσα και στη ρεμούλα. Ας μην πω ονόματα, τα γνωρίζουμε όλοι. Διότι μπορεί κάποιοι να ομνύουν στο όνομα του Βελουχιώτη, αλλά κάτω από το τραπέζι οι βρώμικες συναλλαγές πάνε σύννεφο. 

Εξάλλου μη ξεχνάτε τους 153 βολευτές (sic) που κρατάνε όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα όρθιο. Που βρέξει χιονίσει, καταστραφεί ή όχι η χώρα, αυτοί τσεπώνουν την βαρβάτη αποζημίωση, και ζουν το όνειρο. Αν γίνουν εκλογές, οι περισσότεροι εξ αυτών θα επιστρέψουν στην ανεργία, και στα … κινήματα… εκεί όπου ανδρώθηκαν. Κι εκεί δεν έχει ψωμί. Κάποιοι ίσως στελεχώσουν τις ΜΚΟ, και συνεχίσουν το φαγοπότι, αλλά και πάλι πόσοι θα’ναι αυτοί; Οι περισσότεροι δεν θα έχουν ούτε για τσιγάρα.
Χώρια όλος ο κρατικός μηχανισμός που γέμισε από διορισμένους ανελίτες και συριζαίους αφισοκολλητές. Όλοι αυτοί εισπράττουν μισθά…  όχι αστεία. Που θα πάει δηλαδή η Νοτοπούλου; Θα αφήσει τα μεγαλεία και τις αστυνομικές φρουρές, για να επιστρέψει στη θέση της ως συμβασιούχα καθαρίστρια του Δήμου; Τι θα απογίνουν ο Καρανίκας, ο ράπερ, ο γκόμενος της Σβίγκου, το φιλαράκι του γιου του Βούτση, η Αχτσιόγλου, η αδελφή Νοτοπούλου (η πολ ντάνσερ), και χιλιάδες άλλοι διορισμένοι μετακλητοί, που μέχρι το 2015 έψαχναν γόπες στους κάδους για να ξεχαρμανιάσουν; Διότι καλοί οι αγώνες για τα δίκια των λαών στα πεζοδρόμια και στις καταλήψεις, αλλά δεν πληρώνουν (συνήθως). Οπότε, τώρα που γευτήκανε τα καλά της εξουσίας, τους έχετε για τόσο χλεχλέδες ώστε να επιστρέψουν στην πείνα; Σαν τον Δραχμαζάνη, που παράτησε το υπουργείο Ανάπτυξης για να τρέχει από δω κι από κει κουβαλώντας πανό και ντουντούκες, μαζί με 5-6 άλλους σαλεμένους; Δεν βλέπετε τι έπαθε η Κατάντια Βαλαβάναινα, που στα ύστερά της άρχισε να μαθαίνει γραφή κι ανάγνωση, για να γράφει βιβλία, μπας και βγάλει κανένα φράγκο (να το βγάλει έξω κι αυτό);
Έτσι ξερά και στεγνά έχει η κατάσταση. Γι αυτό μη προσδοκάτε ανατροπές. Θα το πιούμε όλο το ποτήρι του σύριζα, μονορούφι. Κι αυτό, επειδή κάποιοι δεν ήθελαν ΕΝΦΙΑ, και άλλοι ήθελαν επιτέλους να δουν προκοπή στον τόπο!
Σίγουρα η αξιολόγηση που σήμερα τρέχει δεν θα βγει σε καλό για την κυβέρνηση και για την χώρα. Όμως δυο χρόνια τώρα τίποτα δεν βγαίνει σε καλό για τη χώρα. Θυμόσαστε τον Δρα Μπαρουφάκη και πόσο μας κόστισε η αεράτη μαγκιά του; Είδατε να ιδρώνει το αυτί κανενός συριζαίου; Οπότε; Τι περιμένετε; Μεταμέλεια; Μπα…. Μάλλον μια από τα ίδια.
Εκτός κι αν τα χάπια, οι ενέσεις, η πίεση, το στρες, οι τύψεις, πείσουν τον Αλέξη να πέσει στο κενό κι ότι βγει. Να έχει δηλαδή αύριο να λέει πως ορίστε, εγώ πάλεψα όρθιος για τον λαό μου, αλλά δεν τα κατάφερα, με πολέμησαν τα συμφέροντα, γι αυτό πάρτε στη μάπα τον ανάλγητο Μητσοτάκη! Με τον ίδιο να συνεχίζει εκ νέου να κάνει αυτό που ξέρει πιο καλά από οτιδήποτε άλλο, να καβαλάει τα κάγκελα και τα τρακτέρ, και να προσφέρει στείρα αντιπολίτευση, υποσχόμενος τα πάντα εκ του ασφαλούς, και υπονομεύοντας την χώρα, αλλά χαϊδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά των εκατοντάδων χιλιάδων (και παραπάνω) ηλιθίων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Όλων αυτών δηλαδή που πριμοδότησαν το τέρας, και που δεν έχουν την ελάχιστη νοημοσύνη να καταλάβουν το λάθος τους… πόσο δε μάλλον να ζητήσουν συγνώμη.
Οπότε, εν κατακλείδι, ΔΕΝ πάμε σε εκλογές διότι η μαρμίτα είναι ακόμη μεγάλη, και εξάλλου προέχει η πολιτική τους επιβίωση (που μεταφράζεται σε σκέτη επιβίωση για πολλούς εξ αυτών). Θέλουν στο μέλλον να παίζουν κάποιο ρόλο. Να έχουν λόγο στην κουτάλα. Γι αυτό και θα πάμε κουτσά στραβά μέχρι το 2019, με τις συντάξεις και τους μισθούς να διολισθαίνουν συνεχώς, τους φόρους και τα χαράτσια να αυξάνονται, μαζί με την ανεργία, και με τους πιο παραγωγικούς συμπατριώτες μας να ξενιτεύονται, αφήνοντας μας μόνους με τα θηρία… ενώπιοι ενωπίω με την απόλυτη εξαθλίωση, και ίσως και με την δραχμή (η οποία θα δώσει ακόμη μια παράταση ζωής στο τσίρκο των συριζανέλ, αφού σε καθεστώς φτώχιας και δυστυχίας, αυτές οι ιδεολογίες και αυτές οι κυβερνήσεις θεριεύουν, εξ ου και ο μεγάλος νταλκάς του Αλέξη να τελειώνουμε με το ευρώ).
Εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα και τους ξεφορτωθούμε πιο σύντομα. Θα δούμε… Πάντως μη μασάτε, κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι (ούτε ο ίδιος ο Αλέξης).

Strange Attractor


ΥΓ- Νομίζω πως ούτε η ΝΔ καίγεται για εκλογές, αφού και αυτών οι μισθοί πέφτουν κανονικά βρέξει χιονίσει, χώρια που δεν θέλουν την καυτή πατάτα ακόμη, και περιμένουν πρώτα να τσουρουφλιστεί ο Αλέξης για τα καλά, και μετά βλέπουμε… Άδικο έχουν;

ΥΓ2- Όλα τα παραπάνω, όσο απλοϊκά και πρόχειρα, εν τούτοις στηρίζονται σε κάποια λογική. Όμως επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όπου προ πολλού έχουμε πάρει διαζύγιο από τη λογική, και που ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει (κρίση, πόλεμος, σεισμός, πραξικόπημα, δραχμή, κλπ.) όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Όλα. Ακόμη και το να προκηρυχτούν εκλογές, πριν καν ανέβει αυτό το άρθρο απόψε στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ.

3 σχόλια:

  1. Και εκει που με ρίξατε ψυχολογικά σε μελαγχολία Ευτυχως υπαρχει η τελευταια φράση που με κανει να ελπίζω κατι.Ε οχι και ως το 2019 ρε παιδια!Δεν θα υπαρχει χώρα ως τοτε με δαυτους επάνω.Παντως γενικά με το σκεπτικό του άρθρου συμφωνώ.Δεν ειναι και τοσο κοροιδα.Ειναι τελειωμένοι αν πέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο τυπος που λεγετε ΠΘ ,βαζει τρικλοποδιά στον εαυτο του.Το τελευταιο με το φιλοδωρημα στους συνταξιουχους κ την αναστατωση με τους δανιστες. Πολλές φορές πάει η στάμνα στο πηγάδι, μία θα σπάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει απόλυτο δίκιο ο αρθρογράφος.Αυτή η κυβέρνηση απαρτίζεται από 153 μονάδες,αλλά στην πραγματικότητα είναι a one man show.Αν βγάλεις τον Τσίπρα από την ηγεσία αυτού του μορφώματος θα καταρρεύσει κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για αναπληρωτή στη θέση της ηγεσίας και έχει διαμορφωθεί έτσι από τον ίδιο τον Τσίπρα.Οπότε θα το πάει μέχρις εκεί που τον παίρνει,παρά να διακινδυνεύσει πρόωρες εκλογές.Εκτός αν ο Πάνος βλέποντας ότι καταρρέει τραβήξει πρόωρα το χαλί κάτω απ' τα πόδια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή