9.12.16

Κτηνοβασία και … συνδικαλισμός!



Στο Ohio των ΗΠΑ, όπως και σε άλλες 8 πολιτείες, η κτηνοβασία είναι νόμιμη. Κάποιοι όμως, θέλουν να την απαγορεύσουν. Γι αυτό και η βουλή της πολιτείας πέρασε προχθές ένα νομοσχέδιο δια του οποίου θα απαγορεύεται το σεξ με τα ζωάκια, όπως και η πώληση ή εκμετάλλευση αυτών με σκοπό το σεξ.



Τώρα, ο κυβερνήτης της πολιτείας John Kasich έχει δέκα μέρες στη διάθεσή του για να υπογράψει τον νόμο, ή να ασκήσει βέτο ακυρώνοντάς τον…


Όπως αναφέρει η φιλοζωική εταιρία του Ohio, που πίεσε για τον εν λόγω νόμο, «αυτή η νομοθεσία αποτελεί τεράστια νίκη για τα ζώα». Όσο για τους βουλευτές που τον ψήφισαν, αυτοί ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική κακοποίηση ζώων αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντίστοιχη κακοποίηση ανήλικων, οπότε ο νόμος είναι απαραίτητος.
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το εν λόγω νομοσχέδιο αρχικά προορίζονταν προκειμένου να βάλει τέλος στην αυστηρή ρύθμιση από πλευράς πολιτείας της μεγάλης κλίμακας εμπορικής εκτροφής σκύλων, οπότε είχε απέναντί του τις διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις που το πολεμούσαν. Στη συνέχεια, οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πρόσθεσαν μια άσχετη τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία πόλεις όπως η Cleveland και το  Cincinnati δεν θα μπορούσαν πλέον να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Έτσι, το νομοσχέδιο απέκτησε κι άλλους αντιπάλους, τους συνδικαλιστές.
Γι αυτό στο τέλος, και προκειμένου να μπορέσουν να το περάσουν, για να το κάνουν δηλαδή πιο ελκυστικό, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόσθεσαν ακόμη μια τροπολογία, αυτήν δηλαδή που απαγορεύει την κτηνοβασία. Το αποτέλεσμα ήταν 40 βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων Δημοκρατικοί, να καταψηφίσουν έναν νόμο που απαγορεύει την κτηνοβασία στην πολιτεία τους! Διότι όπως λένε, ο νόμος θα απαγορεύει κάποιους να πηδάνε τα ζώα, αλλά συγχρόνως θα επιτρέπει σε κάποιους άλλους να πηδάνε τους εργαζόμενους…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου