2.1.17

Η μετάνοια Τσακαλώτου και οι πανηγυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα!



Η κωλοτούμπα του Τσακαλώτου και η δήλωση πειθαρχίας που έστειλε προς τον Ντάισελμπλουμ μπορεί να προκάλεσαν θυμηδία στους Ευρωπαίους και τα σαρκαστικά σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά ουδόλως ενόχλησαν τους κυβερνώντες την… Ψωροκώσταινα.




Κάθε άλλο μάλιστα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκλαμβάνουν την επιστολή Τσακαλώτου όχι ως ντροπιαστική δήλωση μετανοίας, ως ένδειξη ήττας και υποταγής στους δανειστές αλλά ως απόδειξη πως τους κορόιδεψαν. Κάτι σαν, “αφού έκανα αυτό που ήθελα, κάνω και μια υποχώρηση στα λόγια και κλείνω το θέμα”.
Κλασικό δείγμα συμπεριφοράς, που αποδεικνύει την ορθότητα της φράσης ότι, “από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο”…


Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η κίνησή του ήταν “σοφή” και του απέφερε πολλαπλά οφέλη:
Όπλισε με επιχειρήματα και κουράγιο τους συνοφρυωμένους μέχρι τούδε βουλευτές του, που μπόρεσαν να βγουν στα χωριά τους χριστουγεννιάτικα και να ισχυριστούν πως “υποσχεθήκαμε 13η σύνταξη και σας τη δώσαμε”.
Επανέφερε στην ατζέντα την οξεία αντιπαράθεση με τους δανειστές και τον Σόιμπλε, καταφέρνοντας να αναβιώσει το ελκυστικό για το πόπολο μοτίβο πως αυτοί μας πολεμάνε, αλλά εμείς αντιστεκόμαστε και νικάμε.
Έστειλε ένα μήνυμα στους φτωχότερους συνταξιούχους πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα τους, που δεν τους ξεχνά και που, όποτε βρίσκει ευκαιρία, θα τους ενισχύει.
Κατάφερε να απομονώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, που επιλέγοντας το “παρών” εμφανίστηκε να μη θέλει να πάρουν ένα βοήθημα οι φτωχοί!
Επί της ουσίας η “μαγκιά” του Τσίπρα φυσικά θα πληρωθεί και μάλιστα ακριβά. Όχι από τον ίδιο όμως αλλά από τη χώρα, δηλαδή από όλους εμάς που μοχθούμε, για να πληρώνουμε τους περισσότερους φόρους -αναλογικά με τα εισοδήματά μας- από όλους τους ευρωπαίους πολίτες -και μάλλον από όλους τους πολίτες του κόσμου.
Γιατί ο κόφτης πλησιάζει και οι επικεφαλής των θεσμών ξέρουν να… τιμωρούν τους ψευταράκους και αφερέγγυους Έλληνες.
Αλλά τι τους νοιάζει αυτό τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας;
Αυτοί εισπράττουν τις παχυλές αμοιβές τους (πλέον των 70.000 ετησίως) και μάλιστα σχεδόν αφορολόγητα, καθώς μόνον μικρό τμήμα των απολαβών τους φορολογείται, όπως αποφάσισαν οι ίδιοι!

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου