1.2.17

Οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν με τις απαγορεύσεις του Τραμπ!



Το περίφημο εκείνο προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στην Αμερική ανθρώπων από επτά μουσουλμανικές χώρες, μπορεί να μοιάζει αντιδημοφιλές, λόγω των πολλών αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει, όμως κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει.



Μια δημοσκόπηση που έκανε το Reuters χθες Τρίτη, έδειξε πως το 49% των Αμερικανών ενηλίκων συμφωνεί με τις απαγορεύσεις που επέβαλλε ο πρόεδρος τους, ενώ διαφωνεί μόλις το 41%. Όσον αφορά στην κομματική προέλευση των εν λόγω αποτελεσμάτων, αυτή ήταν 50-50...


Από την άλλη πλευρά όμως το Slate αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά όταν το βασικό ερώτημα ετίθετο πιο γενικά, χωρίς αναφορά στο διάταγμα του Τραμπ, με το 44% να απαντάει πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόνο το 43% θέλει το αντίθετο.
Ο Westy Egmont, διευθυντής του Immigrant Integration Lab στο  Boston College, πιστεύει πως οι Αμερικάνοι έχουν γίνει πλέον εχθρικοί απέναντι στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, καθώς οι αριθμοί αυτών που προέρχονται από κράτη όπως το Ιράκ, η Σομαλία, και το Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί αλματωδώς, την ώρα που έχουν μειωθεί οι αφίξεις ανθρώπων από κράτη της ανατολικής Ευρώπης. Όπως λέει, «η αύξηση του αριθμού αυτών των ανθρώπων, αν και σχετικά μικρός, έχει συγκεντρώσει τεράστια προσοχή και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από Αμερικανούς, που δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με όλη αυτή την πολυπολιτισμικότητα γύρω τους».
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την δημοσκόπηση του Reuters είναι ότι πολλοί Αμερικανοί δεν συμφωνούν με το ότι η χώρα τους θα πρέπει να προτιμάει Χριστιανούς πρόσφυγες αντί για Μουσουλμάνους, όπως επιθυμεί ο Τραμπ. Περίπου 56% των ερωτηθέντων, μεταξύ των οποίων 72% Δημοκρατικοί και 45% Ρεπουμπλικάνοι, διαφωνούν με το να προτιμούνται οι Χριστιανοί και όχι οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες-μετανάστες.
Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά, στην αγγλική γλώσσα, σε 50 πολιτείες. Απάντησαν 1.201 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι 453 δήλωσαν Δημοκρατικοί, και οι 478 Ρεπουμπλικάνοι.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου