23.3.17

Ο χρόνος είναι χρήμα…



Από τον Ιανουάριο του 2015 που αναρριχήθηκε στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία και μόνο έγνοια: Πως θα βγάλει τη μέρα. Κάθε πρωί που ξυπνά το μοναδικό πράγμα που τον απασχολεί είναι το πως θα καταφέρει να πέσει για ύπνο το ίδιο βράδυ όντας ακόμα πρωθυπουργός και διατηρώντας ακόμα το παρεάκι του στην κυβέρνηση.




Δεν τον ενδιαφέρει το τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο, σε ένα, δύο, τρία χρόνια. Και σίγουρα δεν του καίγεται καρφάκι για το τι θα συμβεί στην χώρα όταν θα πάψει να είναι στα πράγματα. Το θέμα είναι να βγάλει τη μέρα και μετά βλέπουμε.
Γιατί κάθε λεπτό που κερδίζει είναι πολύτιμο. Από το 2010 που στήθηκε η πολιτική απάτη που ονομάζεται Νέος και Βελτιωμένος ΣΥΡΙΖΑ ο ουσιαστικός στόχος είναι η επιβολή ενός Καθεστώτος. Κάτι σαν Πούτιν ή Ερντογάν του φτωχού (φτωχού διανοητικά, όχι οικονομικά) με μια μορφή κοινοβουλευτικής δικτατορίας…



Ένα κόμμα που θα ψηφίζεται μαζικά στις εκλογές από ένα κράμα βολεμένων και λοβοτομημένων οπαδών. Εκεί άλλωστε εντάχθηκε και το τηλεοπτικό πραξικόπημα που επιχείρησε με τις άδειες ο Νίκος Παππάς και το οποίο- ευτυχώς- κατέρρευσε στα δικαστήρια. Κάθε μέρα «δημιουργικής ασάφειας» (που θα έλεγε και ο Γιάνης) κοστίζει στην χώρα και στον κάθε κάτοικό της εκατομμύρια ευρώ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για διορισμούς, για διαφθορά των ΜΜΕ, για διάβρωση των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με την προσπάθεια εγκατάστασης ενός γιγαντιαίου αντιδημοκρατικού και πελατειακού μηχανισμού ο οποίος θα καταστήσει τον Τσίπρα ισόβιο ηγέτη όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ρωσία και την Τουρκία.
Ο τελικός στόχος είναι όταν τελικά καταρρεύσει η χώρα (κάτι που είναι, θαρρώ, αναπόφευκτο) ο Τσίπρας να βρίσκεται σε τέτοια θέση ισχύος ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το γεγονός υπέρ του. Να ρίξει το φταίξιμο στους κακούς Ευρωπαίους και –κυρίως- στους ντόπιους  «γερμανοτσολιάδες» «νενέκους»- τη λεγόμενη και «Τρόικα Εσωτερικού». Και εν συνεχεία ενδεχομένως να κινηθεί εκτός ορίων Ε.Ε. με το νόμισμα της αρεσκείας του.
Έχουμε λοιπόν καιρό μπροστά μας. Μην ψάχνετε να βρείτε τις ημερομηνίες των γαλλικών ή γερμανικών εκλογών θεωρώντας πως θα κλείσει η αξιολόγηση, πως θα αλλάξει κάτι. Αν η αντιπολίτευση δεν ξυπνήσει  εξελίξεις θα υπάρξουν μόνο τη στιγμή που θα επιλέξει ο Αλέξης. Και τότε θα βρεθούμε όλοι προ τετελεσμένων γεγονότων.

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου