9.4.17

Το έγκλημα του κ. Παρασκευόπουλου…



"Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι Έλληνες Αστυνομικοί εμπλεκόμενοι αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, και ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιώντας το "παράθυρο" του Νόμου Παρασκευόπουλου, να αποφυλακίζονται, να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και τη ζωή των πολιτών".



Η έκδηλη οργή των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ είναι απολύτως δικαιολογημένη μετά την αποκάλυψη ότι ο 41χρονος Μολδαβός που πήρε μέρος με άλλους τρεις στην απόπειρα ληστείας στο Π. Φάληρο και σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό, είχε δολοφονήσει τον Μάρτιο του 2007 στον Πειραιά έναν 40χρονο κοσμηματοπώλη και έναν 64χρονο περαστικό! Παρ όλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος 8 χρόνια αργότερα, το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού και επέστρεψε στη εγκληματική δράση...



Αλλά κι ότι ένας από τους τρεις συνεργούς του 41χρονου στη ληστεία του Π. Φαλήρου ήταν μέλος 15μελούς συμμορίας ρώσων και γεωργιανών κακοποιών που είχε πάρει μέρος σε 25 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών- ανάμεσα αυτές τις ληστείες και εκείνη χρηματαποστολής του καζίνο της Πάρνηθας με λεία δύο εκατομμυρίων ευρώ!
Δηλαδή οι δύο από τους εμπλεκόμενους στην ληστεία του Παλαιού Φαλήρου -όπως έγραψε στο "Βήμα" ο Βασίλης Λαμπρόπουλος -παρότι είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις ,αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Και οι δύο μάλιστα, ήσαν σε λίστα περίπου 150 ατόμων που είχε τεθεί υπόψιν των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι από σωφρονιστικά καταστήματα και ελλόχευε ο κίνδυνος να επανέλθουν στην εγκληματική δράση.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, ωστόσο, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την χρεοκοπία του νόμου του επέμεινε στην ορθότητα του:«αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα» δήλωσε μετά την κριτική που του ασκήθηκε.
Η κοινή λογική λέει ωστόσο ότι- όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη- κάποιοι κρατούμενοι μπορούν να απολυθούν πρόωρα από τις φυλακές εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους, έχουν δείξει πραγματική μεταμέλεια και έχουν πείσει τις ειδικές σωφρονιστικές επιτροπές ότι η αποφυλάκισή τους δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για την κοινωνία. Αρκεί βέβαια οι κρατούμενοι αυτοί να μην έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και δολοφονίες.
Δεν έχει καμία λογική π.χ. ο Χριστόδουλος Ξηρός, η "δολοφονική μηχανή" της 17Ν , ή ο αδελφός του Σάββας που δολοφόνησαν με βόμβες, αυτοσχέδια μπαζούκας και κάθε λογής όπλα δεκάδες αθώους πολίτες να αποφυλακισθούν πρόωρα ή ακόμη και να έχουν τη δυνατότητα ολιγοήμερης άδειας κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων των νόμων. Όχι μόνο επειδή είναι κίνδυνος- θάνατος για την κοινωνία αφού είναι ξεκάθαρο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους. Αλλά κι επειδή δεν νοείται να υπάρχει οποιαδήποτε επιείκεια και ευσπλαχνία σε κατά συρροή δολοφόνους.
Όπως και δεν νοείται τρεισήμιση χρόνια μετά τη εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο μαχαιροβγάλτης χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς όχι μόνο να μην έχει τιμωρηθεί, αλλά να κυκλοφορεί ελεύθερος -γιατί το 18μηνο της προφυλάκισής του παρήλθε- και η δίκη του να μην έχει τελειώσει! Αποθρασύνοντας έτσι την αμετανόητη ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και τα τάγματα εφόδου της να συνεχίζουν απτόητα το εγκληματικό τους έργο κατά μεταναστών, αλληλέγγυων και κάθε πολίτη που "βαφτίζεται" ύποπτος για αντιφασιστική δράση-όπως ο 24χρονος φοιτητής Αρχιτεκτονικής που εξακολουθεί να νοσηλεύεται ύστερα από την δολοφονική επίθεση εναντίον του τριών χρυσαυγιτών τραμπούκων.
Δυστυχώς το επίπεδο Δικαιοσύνης στη χώρα, τόσο στην απονομή της όσο και στην εφαρμογή των αποφάσεών της, απέχει παρασάγγας από την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.

Νότης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου