28.4.17

Η ΝΔ και οι «πληροφορίες»…Ενόχλησε ορισμένους... εκσυγχρονιστές κεντροδεξιούς η επιλογή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να δηλώσει παρουσία του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας.
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ενοχλήσει (άλλους αυτήν τη φορά) η παρουσία του προέδρου της ΝΔ σε παρουσίαση βιβλίου. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί και η -πέραν πάσης πολιτικής λογικής- «πληροφορία» περί ενόχλησης του κ. Κ. Καραμανλή για την αποπομπή της κυρίας Κ. Παπακώστα από το συμβούλιο τομεαρχών της ΝΔ…Ολα αυτά έχουν μια κοινή αφετηρία: εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να φρενάρουν την προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να εκφράσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ομάδες.
Εκείνους που κινούνται χωρίς ρόλο (δυστυχώς γι’ αυτούς) γύρω από τη συντηρητική παράταξη, μιλούν εξ ονόματός της, δηλώνουν «στρατιώτες», αλλά αυτό που επιδιώκουν πραγματικά είναι να δείξουν σημαντικοί και να πείσουν (ποιους άραγε;) ότι καθορίζουν τις εξελίξεις. Ματαιοπονούν...
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του δεν θα σταματήσει να συνομιλεί το ίδιο άνετα τόσο με τη «λαϊκή Δεξιά» όσο και με τους «φιλελεύθερους». Με απλά λόγια πιστεύει ότι στην Κεντροδεξιά χωρά και ο Κ. Χατζηδάκης και ο Αδ. Γεωργιάδης.
Γνωρίζει ότι ένας πολίτης μπορεί να είναι ταυτόχρονα και θρησκευόμενος και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Και υπέρ ενός λειτουργικού - ευέλικτου κράτους και υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων ως θεσμών της ελληνικής Πολιτείας!
Κατά συνέπεια, η όποια προσπάθεια προβολής του κ. Μητσοτάκη είτε ως «αιχμαλώτου» της «λαϊκής Δεξιάς» είτε ως ομήρου του «φιλελευθερισμού» δεν έχει μέλλον. Απλώς εκθέτει εκείνους που υποκινούν τέτοιου είδους «πληροφορίες» και αποκαλύπτει τα κίνητρά τους.

Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου