7.4.17

Οι τσάμπα αριστερές μαγκιές…Τώρα αρχίζουν τα χειρότερα. Οι κίνδυνοι για ατυχήματα από ανοησίες. Η φτωχοποίηση της χώρας με ασυγκράτητους ρυθμούς. Τώρα που ούτε οι ίδιοι ξέρουν πότε και πως θα φύγουν. Και για να περιμαζέψουν το ρεζιλίκι τους συμφωνούν σε όλα. Όχι μόνο με τους δανειστές. Με κρατικοδίαιτους. Με πλιατσικολόγους. Και με όποιον επιτήδειο ξέρει να κερδίζει από κυβερνήσεις σε διάλυση.Στους δανειστές παριστάνουν τους άνετους. Ότι δεν έχουν βιασύνη για την αξιολόγηση. Γιατί ο κορβανάς του κράτους είναι γεμάτος... Και αφού "λεφτά υπάρχουν" δεν νοιάζονται για τη δόση των 6,5 δισ. που περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο του 2016. Το "μπουγιουρντί" των 7,5 δισ. του Ιουλίου "...θα το πληρώσουμε από τους φόρους που μαζέψαμε και γεμίσαμε τον κορβανά μας"…


Δυστυχώς, μέχρι σε ένα σημείο, το εννοούν οι αθεόφοβοι. Και εδώ είναι η πρώτη, επικίνδυνη για τη χώρα, τσάμπα αριστερή μαγκιά.  
Αλλά τι τους νοιάζει η χώρα. Ποιος ιδρώνει για την καταστροφή που θα προκαλέσουν.  
Στο πίσω μέρος του αριστερού κεφαλιού τους έχουν "λύση". Θα ξηλώσουν τα πάντα από τα κρατικά Ταμεία. Θα "ξεβρακώσουν" επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και φορολογούμενους. 
Στους επόμενους μήνες δεν πρόκειται να δει δεκάρα τσακιστή όποιος προμηθευτής, εξαγωγέας, συνεργαζόμενος με το κράτος ή ιδιώτης φορολογούμενος περιμένει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρου, και εξόφληση προμηθειών προς το κράτος. Ούτε όλα τα εφάπαξ (που προγραμματίστηκαν για το 2017) θα δοθούν. Θα γίνουν παγάκια... 
Με αυτό το "πονηρό αριστερό σχέδιο" πουλάνε "μαγκιές" στους θεσμούς. Ότι εμείς θα πληρώσουμε τα χρωστούμενα. Και θα βγούμε και στις αγορές μέσα στον χρόνο. 
Το μεγαλύτερο πάγωμα στη ρευστότητα, τα 10-20.000 λουκέτα (όπως υπολογίσουν για το 2017 οι Οργανώσεις της αγοράς) και οι 30.000 απολύσεις τους είναι, ως καταστροφή, εντελώς αδιάφορη.  
Εδώ διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα (με το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ) διαμορφώνουν την τάξη "πλουσίων" με 10.000 ευρώ (σε τετραμελή οικογένεια), τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα κοιτάνε; 
Αλλά οι Γερμανοί τους περιμένουν στη γωνία... Και θα το δούμε σύντομα. Θα είναι οι πρώτοι που θα ανάψουν το πράσινο φώς για την αξιολόγηση και την προκαταβολή της δόσης των 6,5 δισ.  
Οι Γερμανοί δυσκολεύονται να πάνε σε εκλογές με ανοικτό και το ελληνικό ζήτημα. Πρέπει να δίνουν εξηγήσεις που δεν έχουν καμία διάθεση.  
Από την άλλη δεν θέλουν να αφήσουν και το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα χωρίς απάντηση. 
Τη "μαγκιά του", δηλαδή, να τραβήξει την αξιολόγηση ώστε να προλάβει να κεντήσει (στο εσωτερικό μέτωπο) τον καμβά που τον βολεύει.  
Ταυτόχρονα να  ξεγελάσει τον λαό υπογράφοντας νέα μέτρα χωρίς να πάρει λύση στο χρέος ή αντίμετρα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.   
Με άλλα λόγια το αριστερό παιχνίδι σε βάρος της οικονομίας με παραπέρα πάγωμα της ρευστότητας που όμως είναι αδιάφορο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  
Γι' αυτό και η απαίτηση για το "κεφάλι" του Στουρνάρα. Γιατί χαλάει το "κόλπο" και την "τσάμπα μαγκιά" με την μακροημέρευση της συμφωνίας... 
Χρόνο θέλουν, επίσης, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί δεν έχουν πουλήσει ακόμη τις "μαγκιές" τους και στη νομενκλατούρα και την "κατοχή" τους στο κράτος. Και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και αυτούς (τους τελευταίους) τώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν και τα κάτω του 10%.  
Τι τους τα χαλάει; Η αξιολόγηση που τους υποχρεώνει σε χειροπιαστές αποδείξεις ότι οι ΔΕΚΟ, η κρατική περιουσία και οι κρατικές επιχειρήσεις, περνάνε στο Υπερταμείο.  
Βεβαίως για την Ελλάδα, για την οικονομία και τους φορολογούμενους αυτό λέγεται "Ανάσταση". Λέγεται απελευθέρωση από το Σοβιετικό καθεστώς στην οικονομία εδώ και 40 χρόνια.  
Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι έτσι. "Στρατεύματα κατοχής" του κράτους που αριθμούν πάνω από 50.000 κομματικούς τεμπέληδες, άσχετους και τρωκτικά, πρώην αφισοκολλητές και κλακαδόροι, ζητούν "τα ρέστα" από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και τους κομισάριους των υπουργείων.  
Ζητάνε εγγυήσεις. Αλλά οι κομισάριοι του ελληνικού Σοβιέτ δεσμεύονται από τους δανειστές. Και οι "τσάμπα μαγκιές" Σκουρλέτη, Σπίρτζη (όπως παλαιότερα Δρίτσα και Λαφαζάνη) δεν πιάνουν. Απόδειξη το "Μεσολόγγι" που ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ στη ΔΕΗ. "Επανάσταση" που μαζί με όσες ακολουθήσουν θα αποκαλύψουν τα ψέματα και τις "αριστερές μαγκιές". Αυτές που θα πληρώσει αδρά ο λαός, ως καταναλωτής, "αιχμάλωτος", των κρατικών μονοπωλίων.

Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου