26.4.17

Ένας ξυλουργός μετράει τ’ άστρα…



Διαστημικές δραστηριότητες εν Ελλάδι. Προφανώς αν μιλάμε για δορυφορικές τηλεπικοινωνίες (και δεν ονειρευόμαστε καταστάσεις SpaceX ή κλινικές δοκιμές στην στρατόσφαιρα), αυτές αποτελούν ένα πεδίο εξαιρετικά ενδιαφέρον για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, την ακαδημία, το στρατό και τους καταναλωτές, καθώς και με άμεση σχετικά ικανότητα υλοποίησης δράσεων.




Οπότε, και ως μηχανικός, δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω γελοία την ουσία του δημοσιευμένου στη διαβούλευση (εδώ) νομοσχεδίου για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων (sic). Σε ότι αφορά, πάντα, τις περιώνυμες δραστηριότητες. Όσο φαιδρό κι αν μας ακούγεται σε ένα κράτος που κατακρεουργεί την γήινη δραστηριότητα…


Όμως, όπως επεσήμαινα σε διάφορους αλαφροΐσκιωτους επιστήμονες και «επιστήμονες» που είχαν ενθουσιαστεί και πιστεύανε ότι έπιασε το μαράζι τους Σταλίνες για την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο και για την εμπορική εκμετάλλευση της διαστημικής τεχνολογίας, εννοείται πως όλο το πατιρντί γίνεται για τις προσλήψεις.
Οπότε για να πάμε στα περί προσωπικού, όπως δημοσιεύτηκαν... 

"δύναται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να προσλαμβάνει έως δέκα (10) ειδικούς επιστήμονες εγνωσμένης αξίας στο εξειδικευμένο πεδίο του Διαστήματος και για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του Δημόσιου κατά τον έλεγχο των διαστημικών δραστηριοτήτων και την εποπτεία των διαστημικών αντικειμένων"
(Να γιατί σκίζονταν μερικοί «επιστήμονες».)

"επιτρέπεται να αποσπώνται στην Εταιρεία, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, έως έξι (6) στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)"
(Ε, δε θα μπορούσε να λείπει και το παρεάκι του Παππά.)

"επιτρέπεται η απόσπαση στην Εταιρεία προσωπικού από το Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, για διάστημα τριών (3) ετών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται μία (1) φορά για ίσο χρονικό διάστημα"
(Δηλαδή, συν άπειρο οι φίλοι, κουμπάροι, αγαπητικοί και λοιπά πετούμενα.)

Εννοείται πως το να περάσει η όποια εποπτεία στο Αστεροσκοπείο, στον Δημόκριτο, στην Ακαδημία Αθηνών, σε κάποιο Πολυτεχνείο ή έστω στο Υπουργείο Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών, ταυτόχρονα με την εμπορική δραστηριότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν συνάδει με τους δύο βασικούς στόχους του κυρίου Παππά: να ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες και να βολεύει δικούς του.
Όπως καταλαβαίνετε, για πότε θα δούμε γραμματείς, ξυλουργούς και καθαρίστριες να μετράνε τ' άστρα αραχτοί, ούτε που θα το καταλάβουμε. Ναι; Ναι...

TopGunZ



Υ.Γ.1: Και δεν είναι και στο προσκήνιο εκείνη η ψυχή ο Καπερνάρος να βγει να πει ότι δικαιώνεται για το κοσμοδρόμιο στην Καλαμάτα.

Υ.Γ.2: Φήμες λένε πως ο Στρατηγός Πιτόγυρος ήδη έχει παραγγείλει σε οίκο του εξωτερικού επίσημο ένδυμα αστροναύτη, με ενσωματωμένο φούρνο μικροκυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου