29.4.17

Οι λιποτάκτες του ISIS, και τα … αγριογούρουνα!



Ο ISIS χάνει συνεχώς εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία, ενώ τελευταία πάρα πολλοί ξένοι μαχητές του άρχισαν να μετανιώνουν που συμμετέχουν στον «αγώνα» του.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, αξιωματούχοι της Τουρκίας αλλά και Ευρωπαίοι σημειώνουν πως μεγάλοι αριθμοί ξένων «εθελοντών» μαχητών του ISIS τον εγκαταλείπουν και προσπαθούν να «αποδράσουν», ειδικά τώρα που ετοιμάζεται μια τελική ολοκληρωτική επίθεση στην Ράκα της Συρίας, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από αυτούς…



Οι ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως αυτοί που «λιποτακτούν» συμπεριλαμβάνουν στις τάξεις τους κάποιους που έχουν ήδη αποκηρύξει το Χαλιφάτο, κάποιους που απλά βρέθηκαν σε εδάφη που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και αναγκάστηκαν να πολεμήσουν, και τέλος κάποιοι σκληροπυρηνικοί που θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου να φέρουν σε πέρας τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας, πρόσφατα παραδόθηκαν στην τουρκική συνοριακή αστυνομία ένα ζευγάρι Βρετανών μαχητών, και ένας Αμερικανός πολίτης ονόματι Kary Paul Kleman. Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Kleman, κάτοικος της Φλόριντα, κρατείται από την ώρα που έφτασε στα σύνορα συνοδευόμενος από την σύζυγό του που είναι Σύρια, και τα τρία τους παιδιά. Σύμφωνα με τις αρχές, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του εξαιτίας των πρόσφατων έντονων αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του ISIS. Η οικογένειά του αναφέρει ότι ο Kleman έγινε Μουσουλμάνος το 2011 μετά την μετάβασή του στη Μέση Ανατολή. Το 2015 πήγε στη Συρία για να βοηθήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις (ΜΚΟ), αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται περί απάτης και προσπάθησε να επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ μια διαφορετική επίθεση εναντίον του ISIS έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Κι αυτό διότι εκείνοι που την έφεραν σε πέρας είναι… αγριόχοιροι!
Όπως αναφέρουν οι  Times, ένας φύλαρχος του Βόρειου Ιράκ κατέθεσε πως μια αγέλη αγριόχοιρων σκότωσε τρεις μαχητές και τραυμάτισε άλλους πέντε, την Κυριακή που μας πέρασε. Όπως λέει, οι μαχητές μάλλον ετοίμαζαν κάποια ενέδρα εναντίον φυλακίου Κούρδων στρατιωτών, σε μια περιοχή 100 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ. Η περιοχή είναι κατάφυτη, και κατάλληλη για απόκρυψη, πλην όμως οι μαχητές μάλλον ενόχλησαν τα αγριογούρουνα τα οποία και τους επιτέθηκαν. Τα πτώματα τους εντοπίστηκαν από πρόσφυγες που περνούσαν από το σημείο, ενώ ένας Κούρδος αξιωματικός πιστεύει πως οι μαχητές βρέθηκαν εκεί διότι μάλλον ήθελαν να παραδοθούν στο κουρδικό φυλάκιο. Όπως και να έχει, ο ISIS αντέδρασε εξαπολύοντας άγριο κυνηγητό στα αγριογούρουνα της ευρύτερης περιοχής… Το αν τα φάγανε ή όχι δεν ξέρουμε.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου