26.5.17

Πρόκειται περί καραγκιόζη…



Ο άνθρωπος είναι καραγκιόζης. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και δεν αναφέρομαι στον Αλέξη, αφού το «καραγκιόζης» γι αυτόν θα ήταν προαγωγή, ή ακόμη και κομπλιμέντο, αλλά στον Ντόναλντ τον βαψομαλλιά, που πρέπει να κουβαλάει κιλά ολόκληρα βλακείας πάνω του.



Συναντήθηκε λοιπόν με τους ηγέτες της ΕΕ, και αφού συνομίλησε επί 3 δευτερόλεπτα και με τον δικό μας τον σερσερή (που ακούει φωνές) και εντυπωσιάστηκε από την τεξανή προφορά του, στη συνέχεια προχώρησε στα «σοβαρά», που έχουν να κάνουν με τις εμπορικές σχέσεις και τα ισοζύγια Αμερικής – ΕΕ…


Και τι είπε ο ξανθός τσαλαπετεινός με ύφος χιλίων καρδιναλίων; Αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κληρονόμησε εκατομμύρια και επιχειρήσεις από τον μπαμπά του, αλλά από οικονομικά είναι σκράπας… σχεδόν συριζαίος; Ότι «οι Γερμανοί είναι πολύ κακοί, διότι πουλάνε εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Αμερική, και αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Θα το σταματήσουμε εμείς…», είπε με στόμφο, ενώ το μάτι του γυάλιζε σαν του Γιακουμή στο Σαρβάιβορ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker έδωσε τόπο στην οργή, και περιορίστηκε απλά στο να πει ότι το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο ωφελεί τους πάντες, μη δίνοντας συνέχεια στις παπαριές του σιτεμένου γόη.
Πάντως, μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως σίγουρα αγνοεί κάτι που ξέρω ακόμη κι εγώ, η τελευταία τρύπα του ζουρνά, ότι δηλαδή  η γερμανική κακή BMW λειτουργεί ένα τιτανοτεράστιο εργοστάσιο στην Νότια Καρολίνα (των ΗΠΑ παρακαλώ, για να με καταλαβαίνουν και οι συριζαίοι αναγνώστες), που βγάζει κοντά στις 500.000 οχήματα κάθε χρόνο, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την άλλη κακή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, την Volkswagen, που έχει δικό της εργοστάσιο στο Τενεσί (των ΗΠΑ και πάλι). Ποιος ωφελείται από αυτά τα εργοστάσια; Ποιος θα χάσει αν τα κλείσει ο ξανθομάλλης μπούμπουρας; Αναρωτιέμαι.
Πάντως, αυτό δεν ήταν το μόνο φάουλ του Τραμπ που σχολιάστηκε έντονα αυτές τις μέρες. Έκανε μια ακόμη απρέπεια, αυτή τη φορά εναντίον του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, τον Dusko Markovic, και μάλιστα την ώρα που οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ετοιμάζονταν να στηθούν για μια ομαδική φωτογραφία που θα συμβόλιζε το ομαδικό πνεύμα της συμμαχίας, την αλληλεγγύη των ηγετών της… μπλα μπλα μπλα….
Τι έκανε ο Αμερικάνος γελαδάρης; Έσπρωξε από την μέση τον ομόλογό του, για να του πάρει τη θέση, και μάλιστα με ένα γελοίο υπεροπτικό ύφος που θύμιζε «ήρθα για να σας μαμήσω»! Τόσο καλά. Από την πλευρά του , ο Markovic δεν αντέδρασε, τουναντίον χαμογέλασε, ενώ  αργότερα απλά δήλωσε πως «είναι φυσικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να θέλει να είναι πρώτος στη σειρά».
Ας τον χαίρονται λοιπόν τον Ντόναλντ οι ψηφοφόροι του στην Αμερική, όπως χαίρονται οι δικοί μας εδώ τον δικό τους βλαμμένο, που τον ψήφισαν κι αυτόν για να τους σώσει…
Δείτε το βίντεο της απρέπειας εδώ.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου