13.5.17

Έτσι κοροϊδεύουν τον λαό οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ…



Βρε τι μαθαίνουμε εμείς οι άσχετοι που τρώμε αμάσητο το παραμύθι του Τσίπρα. Μαθαίνουμε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένων – καμμένων, θα ψηφίσουν την ερχόμενη Πέμπτη τα μέτρα του νέου μνημονίου χωρίς να υπάρχει ρήτρα χρέους. Χωρίς δηλαδή να προβλέπεται κάποια σχετική διάταξη η οποία θα αναφέρει ότι δεν θα εφαρμοστούν τα πολύ σκληρά μέτρα αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος.



Όπως άφησαν να εννοηθεί τόσο ο Τσακαλώτος όσο και ο Τζανακόπουλος, μάλλον δεν θα υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους στο Eurogroup της 22ας Μαΐου που ουσιαστικά μετατρέπεται σε πανηγύρι για τον Σόιμπλε ο οποίος εξανάγκασε την κυβέρνηση να υπογράψει ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο χωρίς μάλιστα να δεσμευτεί για χρέος ή για οτιδήποτε άλλο…


Η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από τη διαμάχη ΔΝΤ – Βερολίνου (που μπορεί να είναι και ψεύτικη αφού ουκ ολίγες φορές τα έχουν βρει μεταξύ τους) και λέει τώρα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για το χρέος. Ίσως να υπάρξουν κάποιες αναφορές τον Ιούνιο, ίσως πάλι να πάμε και για μετά τις γερμανικές εκλογές.
Κι έτσι λοιπόν τα μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν με τα χεράκια ψηλά των επαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων των ΑΝΕΛ και όλοι μαζί θα πάνε περήφανοι να πιουν τα ποτάκια τους στο Κολωνάκι σκεπτόμενοι ότι θα παραμείνουν για αρκετούς μήνες στην εξουσία. Όχι, δεν είναι εξαπάτηση το γεγονός ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έλεγαν ότι μέτρα και χρέος συνδέονται απόλυτα. Όχι δεν είναι μια ακόμη βρόμικη προπαγάνδα όσα διέδιδαν τόσο καιρό, ότι δηλαδή στις 22 Μαΐου θα βγει λευκός καπνός για το χρέος και μπορεί να φόραγε γραβάτα ο Τσίπρας.
Ένα ακόμη οχυρό αξιοπιστίας της κυβέρνησης έχει πέσει, όμως, πλέον δεν μας κάνει εντύπωση. Πολιτικοί απατεώνες είναι και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτε λιγότερο. Και είναι μια ακόμη απόδειξη ότι θα ψήφιζαν ακόμη και χειρότερα μέτρα για να μείνουν στην εξουσία και η λογική των πρόωρων εκλογών δεν ήταν στο μυαλό τους γιατί η καρέκλα είναι πιο γλυκιά από το φιλότιμο.
Όμως, έχει πλάκα και το φροντιστήριο που κάνει ο Ευκλείδης και η Αχτσιόγλου στους βουλευτές. Όχι ότι το χρειάζονται, είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν σιγά μη χάσουν το μισθό και την εξουσία. Ο Τσακαλώτος τους είπε ότι το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί στα 5.600 και κάτι αλλά 6.200 και κάτι αλλά μόνο όταν ισχύσουν τα αντίμετρα. Δηλαδή μειώνεται κατά 3.000 ευρώ το αφορολόγητο αλλά αν και εφόσον εφαρμοστεί η μείωση του πρώτου συντελεστή φορολόγησης τότε η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη. Μιλάμε για κανονική εξαπάτηση.
Όπως διαρρέεται, πάντως, από τα λεγόμενα του υπουργού προκύπτουν και πολλά άλλα που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Τους είπε λοιπόν ότι οι δανειστές στο κείμενο του Μνημονίου παίρνουν ως βάση υπολογισμού των στόχων το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2019 και το 2020. Έχουν λοιπόν, όπως τόνισε, περιγράψει όλα τα σενάρια στο κείμενο. «Για παράδειγμα, για το 2019 στον στόχο 3,5% προσθέτουν 1% τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό. Άρα 3,5 + 1 = 4,5% πλεόνασμα. Άρα έχεις 1% δημοσιονομικό χώρο για ενεργητική πολιτική. Έτσι μπαίνουν τα αντίμετρα. Πιάνεις, για παράδειγμα, 3%; δηλαδή το μισό από το στόχο, τότε πάει 3%+1% (τα μέτρα για τις συντάξεις) = 4%. Επομένως, έχει δημοσιονομικό χώρο 0,5% για ενεργητικές πολιτικές. Άρα τα αντίμετρα που θα πάρεις θα είναι τα μισά» όπως είπε. Άλλο σενάριο, με το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο κόφτης, το οποίο και αναφέρει το Μνημόνιο, είναι να πιάσει η κυβέρνηση στόχο 2% -τότε έχουμε συν 1%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει καθόλου θετικά μέτρα και μάλιστα ενεργοποιείται ο κόφτης με προσαρμογή 1,5%.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είχε δίκιο ο Μητσοτάκης όταν τους λέει ότι για να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα 2% θα πρέπει να πιαστεί πλεόνασμα 5,5%. Δηλαδή ο στόχος 3,5% και από 1% κάθε χρόνο που θα μπορούσε να μοιραστεί στη συνέχεια.
Συμπέρασμα; Μην περιμένετε Έλληνες αντίμετρα, αλλά πιο πιθανό είναι να εφαρμοστεί ο κόφτης διότι τόσο μεγάλο πλεόνασμα δύσκολα θα πιάσουμε. Πρόκειται για μια μεγάλη απάτη ότι θα μειωθούν οι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ ή ότι θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις ή θα πάνε όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.
Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτιάξει ένα τεράστιο παραμύθι προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Κι έχουν δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση να τα εφαρμόσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου