24.6.17

Νέο (αυτή τη φορά επικίνδυνο) παιδικό παιχνίδι…



Ξεχάστε τα μοδάτα fidget spinners, που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες… το μέλλον των παιχνιδιών fad είναι ήδη παρόν, τουλάχιστον στην Κίνα, και οσονούπω καταφτάνει και στην χώρα μας. Μόνο που υπάρχουν κίνδυνοι.



Πανίσχυρα μικρά μίνι τόξα (βαλλίστρες), που εκτοξεύουν οδοντογλυφίδες αλλά και βελόνες,  είναι το τελευταίο μαστ για τα παιδιά της Κίνας. Παράλληλα όμως είναι και ο νέος εφιάλτης των γονιών τους…


Ήδη μάλιστα, κάποιες πόλεις όπως η Shenzhen και η  Qingdao απαγόρευσαν την αγοραπωλησία των παιχνιδιών αυτών, που έχουν μέγεθος μιας παλάμης χεριού  και κοστίζουν μόλις $1. Ο λόγος είναι ότι έχουν αρκετή δύναμη για να τρυπήσουν το κουτί ενός αναψυκτικού, ένα μήλο, ή ένα κομμάτι χαρτόνι, ανάλογα με την βολίδα που χρησιμοποιείται.
Η μόδα ξεπήδησε από την πόλη Chengdu και σύντομα κυρίευσε ολόκληρη σχεδόν την Κίνα, ακόμη και το Χόνγκ Κόνγκ. Μάλιστα, στο κινεζικό προτεκτοράτο του Macau, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η κατοχή και χρήση του εν λόγω παιχνιδιού αποτελεί ποινικό αδίκημα!
Αν και δεν έχουν συμβεί ακόμη πολλά ατυχήματα, οι Κινέζοι γονείς ανησυχούν σφόδρα, και πολλοί μαζεύουν υπογραφές έτσι ώστε το κράτος να απαγορεύσει ολοκληρωτικά το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι. Όπως αναφέρεται, κάποια παιδάκια έχουν ήδη τυφλωθεί από βολές αυτού του τόξου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον εφευρέτη του για «επικίνδυνη βλακεία».
Τα δυο πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά φόρα- σάιτς on line e-commerce αγορών της Κίνας, Taobao και  JD.com, ήδη ανταποκρίθηκαν και απέκλεισαν το παιχνίδι.
Να δούμε τι θα γίνει όταν τα επικίνδυνα αυτά τόξα κατακλύσουν και την μπανανία μας…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου