8.6.17

Φιμώστε τoν MacManus!



Το όνομα Μανώλης Βαρδής πιθανότατα δεν σας λέει τίποτα. Και όχι, δεν πρόκειται για κάποιον συγγενή της γνωστής μουσικής οικογένειας. Ο Μανώλης Βαρδής έχει υπάρξει μουσικός παραγωγός και μπλόγκερ (πολλά χρόνια πριν το ξέσπασμα των σόσιαλ μίντια) ενώ τελευταία εξελίχθηκε σε μια ιδιότυπη φεϊσμπουκική περσόνα.




Ο Βαρδής, γνωστός και με το ψευδώνυμο MacManus, όπως κάθε σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του εξαπολύει συχνά πυκνά επιθέσεις στην απάτη που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Η διορατικότητα, ο καλώς εννοούμενος κυνισμός και το καυστικό του χιούμορ τον έχει καταστήσει ιδιαιτέρως δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αντιπαθέστατο στους οπαδούς (έμμισθους και μη) της «άλλης πλευράς». Τα συριζοτρόλ δεν του συγχώρεσαν ποτέ κάτι συγκεκριμένο: Ο Βαρδής υπήρξε ένας από τους ελάχιστους γνωστούς μπλόγκερ που δεν προσδέθηκε στο άρμα του Αλέξη Τσίπρα…



Είναι γνωστό πως οι συριζαίοι που κινούνται διαδικτυακά δεν ανέχονται την αντίθετη άποψη. Οι ίδιοι θεωρούν πως έχουν κάθε δικαίωμα να βρίζουν, να λασπολογούν, να απειλούν, να εγκωμιάζουν δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες. Όσοι όμως βρίσκονται απέναντί τους είναι υποχρεωμένοι να σιωπούν. Και αν δεν το κάνουν από μόνοι τους, τα συριζοτρόλ έχουν τον τρόπο να τους εξαναγκάσουν.
Η κλασική τακτική είναι τα πριντ σκριν. Αναρτήσεις των «αντιφρονούντων» οι -συχνά πυκνά- κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κατηγόρων γίνονται viral σε χρόνο dt διαπομπεύοντας και στοχοποιώντας τον εκάστοτε «γερμανοτσολιά». Αν αυτό δεν πιάσει, στόχος γίνεται ο λογαριασμός του «αντιπάλου». Κάθε ποστάρισμα (ακόμα και η αθώα φωτογραφία μιας ημίγυμνης γυναίκας) γίνεται αποδέκτης μαζικών αναφορών τα οποία οργανώνονται μέσα από μυστικά γκρουπ στο Facebook. Κάποια στιγμή, το προφίλ του «εχθρού» πέφτει. Για μια μέρα, τρεις, επτά, ένα μήνα και δε συμμαζεύεται. Έτσι ο «αναιδής» χρήστης των σόσιαλ μίντια που έχει το θράσος να αμφισβητεί την εντιμότητα του Τσίπρα και της παρέας του δεν έχει πλέον βήμα. Απλώς δεν έχει φωνή.
Είναι κάτι που είχα πάθει και εγώ το περασμένο καλοκαίρι, πιθανότατα λόγω του Παραιτηθείτε. Ο Βαρδής όμως είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν του είδους. Πριν λίγες μέρες το προφίλ του έκλεισε για έναν ακόμη μήνα. Έτσι, ο ταλαίπωρος MacManus συμπλήρωσε αισίως 350 ημέρες τιμωρίας. Σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος! Και μη νομίζετε πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον αθυρόστομο. Το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει τα ψέματα και τα όργια της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο Μανώλης Βαρδής δεν είναι αυτό που λέμε «επώνυμος». Δεν μπορεί να κάνει τον ντόρο για τον οποίο θα ήταν ικανός σε αντίστοιχη περίσταση ένας π.χ. πολιτικός ή δημοσιογράφος. Ο Μανώλης Βαρδής όμως είναι μια ελεύθερη φωνή. Μια κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στη Μεταπολίτευση. Μια ακόμα φωνή που φιμώνεται από τους υπαλλήλους της Κουμουνδούρου.

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου