28.7.17

Τσιπρισμός: Η πιο βαριά ασθένεια της χώρας…Κοινό γνώρισμα των ολοκληρωτικής ιδεολογίας ατόμων, είναι ο κυνισμός, η βαθειά τους περιφρόνηση προς θεσμούς και πολίτες, καθώς και το απύθμενο θράσος.Στη χώρα μας ίσως τα χειρότερα να έπονται…

Από τους Λένιν, Στάλιν, Τρότσκυ, Χίτλερ και Μουσολίνι, έως τους Μάο, Κάστρο και Τσάβες, με ενδιάμεσο σταθμό τον Περόν και βάζοντας κατά μέρος επαγγελματίες χασάπηδες τύπου Πολ Ποτ στην Καμπότζη και Μεγκίστου στην Αιθιοπία –όλοι οι παραπάνω «σωτήρες» των λαών είχαν ένα κοινό γνώρισμα: την βαθειά τους αποστροφή προς τον άνθρωπο και τους δημοκρατικούς θεσμούς…
Θεωρώντας ότι ήσαν κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και κρυμμένοι πίσω από δολοφονικά ιδεολογήματα, όλοι οι παραπάνω έχουν στο ενεργητικό τους περί τα 300 εκατομμύρια νεκρούς και αναρίθμητα θύματα της μανιακής εξουσίας τους. Λαοί ολόκληροι εξοντώθηκαν ηθικά και πνευματικά από ανθρώπους αυτοπαγιδευμένους στο μίσος τους για την ελευθερία και την δυνατότητα που αυτή προσφέρει στο άτομο να έχει το δικαίωμα της διαφοράς.
Οι επίγονοι των παραπάνω μαζικών δολοφόνων, στο όνομα της εξουσίας και της δήθεν ιδεολογίας, μετά την παταγώδη κατάρρευση των φαιοκόκκινων συστημάτων εξουσίας και την αποκάλυψη των ερειπίων που άφησαν πίσω τους, έβαλαν πολύ νερό στο κρασί τους. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν δολοφονικές εξουσίες, άρα πρέπει να βρουν νέους τρόπους εξαπατήσεως και βιασμού των μαζών.
Έτσι, μία στρατηγική τους είναι η ανάπτυξη του ακτιβισμού στο εσωτερικό αναπτυγμένων χωρών και η σύνδεσή του με τον αποκαλούμενο «τουρισμό της βίας».
Κάθε φορά, λοιπόν, που γίνεται μία διεθνής συνάντηση κορυφής (G8, G20, κλπ.) ορδές τραμπούκων, καλοπληρωμένων και καλοθρεμμένων, συγκεντρώνονται και τα κάνουν λίμπα διαμαρτυρόμενοι κατά της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.
Βασικοί χρηματοδότες των τραμπούκων αυτών, που πρόσφατα έκαναν επίδειξη δύναμης στο Αμβούργο της Γερμανίας, είναι ναρκο-οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής που στηρίζουν βίαια καθεστώτα, εταιρείες που για ευνόητους λόγους δεν θέλουν την προώθηση της απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου και, βεβαίως, αφελείς πολίτες που πληρώνουν συνδρομές σε «προστάτες των λαών».
Όπως λοιπόν στο παρελθόν ο φασισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός και ο κομμουνισμός αναπτύχθηκαν σε φάσεις μεγάλων παραγωγικών και κατ’ επέκταση κοινωνικών μετασχηματισμών, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τον ακτιβισμό της βίας και των «αγανακτισμένων». Οι Μπέπε Γκρίλο, Μελανσόν, Λε Πεν, Τσίπρας, Ιγγλέσιας και κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη είναι οι νέες εκδοχές των αλήστου μνήμης «σωτήρων» της ανθρωπότητας, αλλά σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Ωστόσο, κοινό γνώρισμά τους είναι εκ νέου η βαθειά περιφρόνηση προς τον άνθρωπο, τους δημοκρατικούς θεσμούς και, κυρίως, προς την γνώση, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη σκέψη.

Στην βάση λοιπόν αυτού του διανοητικού περιβάλλοντος, οι αποκαλύψεις του νάρκισσου Γ. Βαρουφάκη για το τί απεργαζόταν ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία, δεν προκάλεσαν καμμία απολύτως έκπληξη στον υπογράφοντα. Θα προσέθετε δε ότι ο επίσης ολοκληρωτικής νοοτροπίας Γ. Βαρουφάκης, αποκρύπτει σοβαρά γεγονότα εκείνης της περιόδου, όπως την συνάντησή του με τον γνωστό διεθνή κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος και την συζήτηση που είχαν στην διάρκεια γεύματός τους.
Απο αυτά που προηγούνται, πιστεύουμε οτι ματαιοπονεί το Βήμα όταν ζητά από τον κύριο πρωθυπουργό να πει συγγνώμη. Για τους ολοκληρωτικής νοοτροπίας «ηγέτες» αυτό είναι αδιανόητο. Να πει συγγνώμη στην πλέμπα; Μα τί λέτε κύριε;…
Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του όχι μόνον δεν θα ζητήσουν συγγνώμη, αλλά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαπατήσουν εκ νέου την πλέμπα. Αυτό είναι ήδη ορατό από τα μυθολογώ του πρωθυπουργού περί λαθών τα οποία προσπαθεί να διορθώσει και σε κάποια φάση με δάκρυα στα μάτια θα υποσχεθεί στο λαουτζίκο ότι δεν θα τα ξανακάνει. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι οι γελοιότητες του Βαρουφακη, είναι μελί στα σχεδία του Τσίπα.
Στην ουσία ο νάρκισσος πρώην υπουργός φορτώνεται σχέδια που ο Τσιπρας δεν πραγματοποίησε και έτσι του προσφέρει την ευκαιρία να βγει και από πάνω και να πει,” ιδου, τις ηλιθιότητες που προτείνει ο υπουργός μου ,που κατά λάθος είχα βάλει στο πόστο αυτό ,εγώ τις ανέτρεψα”. 
Ήδη η συριζαικη καμαριλα και οι συμμαχοι της, καποιοι εκ των οποιων βρισκονται και μεσα στη ΝΔ, στήνουν το σχετικό σκηνικό, έχοντας απέναντί τους μία αντιπολίτευση που περί άλλα τυρβάζει. Δυστυχώς, αυτό είναι το σημερινό δράμα της χώρας. Έχει εθιστεί στην εξαπάτηση και δεν μπορεί να ξεχωρίσει την απάτη από την υπευθυνότητα.
Όπως ήδη γράψαμε, ο «τσιπρισμός» αποτελεί βαρειά ασθένεια, το τελικό κόστος της οποίας δεν έχει ακόμα φανεί. Πολύ δε φοβούμεθα ότι και άλλα δεινά έπονται.

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου