27.9.17

Τι έγινε ρε παιδιά; Και ο Κατάνας στη ΝΔ;

Τον τελευταίο καιρό μου την έχει δώσει. Όλα μοιάζουν θολά κι απαίσια, που έλεγε κι ο Καρυωτάκης. Και όχι, δεν μου την έχει δώσει η «σωτήριος κυβέρνηση» που έχουμε, αλλά ολόκληρη η  κοινωνία. Ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Ακόμη και η μερίδα εκείνη που (υποτίθεται ότι) αντιπολιτεύεται τους σωτήρες μας.




Η κατάσταση είναι γνωστή. Εδώ και δυόμιση χρόνια, με την θέληση του σοφού λαού, μια δράκα ψυχασθενών και ιδεοληπτικών αποδομεί συστηματικά την χώρα σε όλα μα όλα τα επίπεδα. Και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι ο μέσος Έλληνας θα ξυπνήσει, θα δει την αλήθεια, και θα τους διαολοστείλει… συμβαίνει το αντίθετο. Οι μισοί (και βάλε) συμπατριώτες μας τους στηρίζουν ή απλά αδιαφορούν, αφήνοντάς τους να αλωνίζουν, ενώ οι ίδιοι «βλέπουν τα γελάδια να προχωρούν» αμέριμνοι και αδιάφοροι. Κι αυτό συμβαίνει ακόμη και μετά την μνημειώδη κωλοτούμπα του Αλέξη το καλοκαίρι του 2015. Κουφό; Ναι, αλλά ισχύει…



Οι συριζανέλ έχουν βρει την απόλυτη φόρμουλα επιτυχίας. Τους βγάζω το καπέλο. Κάνουν ότι του κατέβει, εφαρμόζουν όποια πολιτική (λέμε τώρα) θέλουν, και δεν κουνιέται φύλλο. Με τους ίδιους να κάνουν τον Κινέζο, να γράφουν στα τέτοια τους την όποια αντίδραση, και πολλές φορές μάλιστα να περνούν και στην αντεπίθεση βάζοντας στο σκαμνί του κατηγορουμένου τους αντιδρώντες! Τόσο καλά… Εδώ και πολλούς μήνες δηλαδή,  επειδή έχουν καταλάβει την «αναισθησία» των πολιτών, επειδή παίζουν «εν ου παικτοίς», ότι και να κάνουν δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το δικαιολογήσουν ή να απολογηθούν. Μα ότι και να κάνουν λέμε.
Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, έχουν βάλει χαράτσια επί παντός επιστητού, έχουν αυξήσει και πολλαπλασιάσει τα διόδια, έχουν τσεκουρώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν καθιερώσει τον ΕΝΦΙΑ, έχουν ρημάξει την αγορά, έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη… κι ακόμη δεν είδαμε τίποτα, τα χειρότερα έπονται. Μέχρι και ο Σαρωνικός καταστράφηκε για πολλά χρόνια, και όμως … πέρα βρέχει.
Είδατε να απολογείται κανείς; Να ντρέπεται;  Το αντίθετο συμβαίνει. Είδατε να αντιδρά κανείς εκτός από τους συνήθεις ύποπτους; Είδατε να ιδρώνει το αυτί κανενός μεγαλόσχημου συριζαίου; Το μόνο που βλέπουμε είναι τον συγκαμένο να ζει το όνειρο αλά Τζέιμς Μποντ, τον Κουρουμπλή να ρίχνει τις στροφές του, και την ανερυθρίαστη Αυλωνίτου να λέει στα πάνελ τις γνωστές πσεκασμενιές που έφεραν όλα αυτά τα σούργελα στην Βουλή και στο Μαξίμου. 
Αυτή θα επανέλθει άραγε;
Κι από κάτω ο μουδιασμένος ή εν πολλοίς αναισθητοποιημένος (και άρα αδιάφορος) κοΖμάκης να κοιτάει σαν χαμένος, με τους περισσότερους κανονικούς ανθρώπους να μην ασχολούνται καν. Να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, και να κλείνονται στον μικρόκοσμό τους με μόνιμη μάντρα το «όλοι το ίδιο είναι». Εξάλλου, όπως μου είπε χθες ο φίλος μου ο Ντίνος: «Σιγά μωρέ καταστροφολόγε, τι άλλο να πάθουμε δηλαδή»;
Τα παραπάνω, εκτός από το πεζοδρόμιο, τα βλέπει κανείς και μέσα στο φέισμπουκ, στα σόσιαλ μίντια γενικά, που είναι σήμερα ο πραγματικός καθρέφτης της κοινωνίας. Εκεί που ο κάθε πικραμένος ανοίγει τα εσώψυχα του σε κοινή θέα. Εκεί που μόνο μια πολύ μικρή μειοψηφία ασχολείται πλέον με τα κοινά, ή με την πολιτική, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία επέστρεψε στα γνωστά: Ποδόσφαιρο, μπουζούκια, σέλφις στις παραλίες, χαριτωμενιές, λάιφ στάιλ κλπ… αφήνοντας την μοίρα τους στα χέρια των «επαγγελματιών» τυχάρπαστων. Να μια χρυσή ευκαιρία για τον Πετράν τον Κωστόπουλο, ή και την Κορομηλά για να επανέλθουν στο προσκήνιο δριμύτεροι! Ο λαός αυτά θέλει. Ερωτοδικεία και μεσημεριανάδικα. Τέρμα η περίοδος της βίαιης πολιτικοποίησής του. Τέρμα ο αγαναΧτισμός.  Όλα καλά με τον Σύριζα στο τιμόνι, οπότε φέρτε μας και πάλι άρτον και θεάματα, και δεν πα να καεί το πελεκούδι; Το περσινό Σαρβάιβορ ήταν μια πρώτη ένδειξη. Έπονται κι άλλα…
Και όσον αφορά στην αντιπολίτευση, τι να πει κανείς; Κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω αν φταίει η ήπια πολιτική στάση του Κυριάκου, ή η επιθετική του Άδωνι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο σύριζας ανακάμπτει, και βάσει των δημοσκοπήσεων όχι μόνο δεν ξεφουσκώνει αλλά γιγαντώνεται σιγά σιγά, με αποτέλεσμα έτσι όπως πάει το πράγμα, στις εκλογές του 2019 θα φλερτάρει με την πρώτη θέση! Και αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να συμβεί όσο νομίζουν μερικοί. Η αδιαφορία του λαού είναι δεδομένη και άρα το μόνο που απομένει για να εκτοξευτεί στα ουράνια ο Αλέξης είναι να υποσχεθεί καμιά 100αριά χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο, να μειώσει κι άλλο τη θητεία, να καταργήσει διά νόμου τις εξετάσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, να εκστομίσει δυο τρεις ρηξικέλευθες παπαριές από αυτές στις οποίες μας έχει εθίσει, να επαναλάβει μερικά «επαναστατικά» αριστερά φληναφήματα για την κακιά Ευρώπη, τους «κακοί ξένοι τοκογλύφοι» κλπ και να’σου ένα 25-30% στις κάλπες. Και λίγο λέω…
Ποιος και πως  θα αντιμετωπίσει αυτό το δυστοπικό ενδεχόμενο; Η Έλενα Ράπτη; Ο Γιακουμάτος; Ο Ζαγοράκης με την Λίλη (και την Πάολα); Ή ο Κατάνας (ή Κάτανας… δεν ξέρω) που επανήλθε από τους ΑνΕλ στην ΝΔ,  με τον λαό της Κοζάνης να σεληνιάζεται από την πολιτική μεστότητα του εν λόγω στελέχους; Που ξέρετε; Ίσως να συνέλθει (με φαρμακευτική αγωγή)  και η Ραχήλ, και να συνταχθεί και αυτή στις τάξεις της ΝΔ… Κοζάνη είναι αυτή, και το νέφος της έχει χαλάσει ουκ ολίγα εγκεφαλικά κύτταρα ψηφοφόρων.

Κερδάμε!
Το εν λόγω έργο της επανάκαμψης των οσφυοκαμπτών βαστάζων το είδαμε και στην πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου στη ΔΕΘ. Όπου ανάμεσα στις εκατοντάδες κόσμου που έσπευσαν να τον ακούσουν και να τον χειροκροτήσουν έλαμψαν διά της παρουσίας τους (ακόμη και φωτό στο ΦΒ είδαμε) άτομα που μέχρι πρότινος έβριζαν τους σαμαροβενιζέλους, προσπαθώντας να μας πείσουν πως το γελαστό παιδί, ο Αλέξης, θα κάνει την διαφορά. Θα αλλάξει την Ευρώπη με τα νταούλια του Σκουρλέτη. Το θυμάστε; Εγώ ναι. Τώρα όμως επιστρέφουν στο μαντρί εν χορδαίς και οργάνοις. Μέχρι και ο θρυλικός υβριστής του Σαμαρά, ο περίφημος Εβραιοδιώκτης στοχαστής ο Πόρτα Πόρτα φημολογείται ότι είναι ένα βήμα πριν την προσχώρηση. Και που ξέρετε, τώρα που έφυγε ο διανοητής Μίχος από την Χ.Α., ίσως και αυτός να αποφασίσει να ενταχθεί στις «δυνάμεις του φωτός»… μπορεί και η Μάρκου, ή κι η Στέλλα Μπεζαντάκου.
Στην Ελλάδα, όπου ο λαός έχει πολύ κοντή μνήμη, όλα είναι πιθανά. Το ίδιο έργο το είδαμε ουκ ολίγες φορές. Προσωπικά έχω προλάβει λόγω ηλικίας προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη (του πρεσβύτερου) όπου κατηγορούσε με πάθος (και όχι μόνο) τον Καραμανλή (τον κανονικό), ενώ λίγους μήνες μετά όχι μόνο εντάσσονταν στο κόμμα της ΝΔ αλλά αναλάμβανε και το υπουργείο Συντονισμού. The rest is history… Και άλλες πολλές τέτοιες περιπτώσεις στο πέρασμα των δεκαετιών.
Βέβαια, θα μου αντιτάξει κάποιος: Και τι σε πειράζει ρε να έρθουν όλοι αυτοί οι μετανοημένοι στην ΝΔ; Ψήφους θα φέρουν. Έτσι θα φύγουν οι συριζανέλ… και θα έχει δίκιο. Αλλά αν είναι να φύγουν τα ποντίκια όταν το καράβι βουλιάζει,  ερχόμενοι στην ΝΔ, ένα άλλο καράβι… τότε ποιο το όφελος; Να βουλιάξει κι αυτό; Μια από τα ίδια δηλαδή, με την αναξιοπρέπεια να επιβραβεύεται, και όλοι οι γνήσιοι και ειλικρινείς «ιδεολόγοι» να μένουν με μια πικρή γεύση στο στόμα, κοιτάζοντας οι ίδιοι αυτή τη φορά τα γίδια να περνούν, και αναρωτώμενοι: Μα τι έγινε ρε παιδιά;

Strange Attractor


ΥΓ- Για όσους δεν συμφωνούν με τα παραπάνω, και θεωρούν ότι η πολιτική έτσι παίζεται, και σε όποιον αρέσει, να τους θυμίσω ότι αυτό ισχύει μόνο για όσους βλέπουν την πολιτική ως μέσο ανέλιξης, και βελτίωσης των οικονομικών τους ή της κοινωνικής τους θέσης. Για όσους δεν παραγοντίζουν, και ούτε αποσκοπούν μέσω της πολιτικής τους στάσης σε κάποιο ίδιον όφελος, η εφαρμοσμένη πολιτική είναι απλά μια βρώμικη υπόθεση, μια σιχασιά,  που την διαχειρίζονται ιδιοτελείς και άφιλοι συνάνθρωποί μας. Και έτσι ήταν ανέκαθεν… ακόμη και στη διάρκεια του «χρυσού αιώνα» των προγόνων μας. Μοναδική μου συμβουλή προς την ΝΔ, καλύτερα μικρότερα εκλογικά ποσοστά παρά να ανοίξει τις πόρτες της στα πολιτικά κατακάθια, στα σκουπίδια. Εκτός κι αν θέλει να επαναλάβει τα του Σύριζα, που ως «αριστερό» κόμμα κάνει τεμενάδες στους πσαικαζμένους του αιλλυναρά συγκαμένου για τις καρέκλες και μόνο. Αυτό θέλει ο Κυριάκος; Αυτό θέλουν οι σοβαροί άνθρωποι; Δεν νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου