29.9.17

ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ...Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ τελεί σε καθεστώς σύγχυσης, με τις κυβιστήσεις στελεχών να είναι παροιμιώδεις. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος το πρωί δήλωσε (Σκάι) ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για την Τουρκική Ενωση Θράκης, κόντρα στην κομματική γραμμή, αλλά αργότερα είπε (Real FM) πως... άλλαξε γνώμη και θα την ψηφίσει, εκτιμώντας ότι δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από τον αρμόδιο υπουργό.
Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με περισσότερη σταθερότητα προσώρας στις απόψεις του, εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει τις διατάξεις για την αλλαγή φύλου και ενδεχομένως αυτές για την Τουρκική Ενωση Θράκης...Πέραν του ότι το εν λόγω φαινόμενο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και μάλιστα με τους συγκεκριμένους βουλευτές, έχει μια βασική παραδοχή: ότι για μία ή δύο ψήφους υπάρχει πάντοτε το περιθώριο «ηρωικών» διαφοροποιήσεων, αφού δεν χάνεται η δεδηλωμένη. Τεχνικά, νομοσχέδιο μπορεί να ψηφιστεί και με λιγότερους από 151 βουλευτές, με την πλειοψηφία του απόλυτου αριθμού επί των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120. Πολιτικά, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση.  
ΚΑΖΙΝΟ-ΓΚΕΪΤ.
Ο Πάνος Καμμένος δέχεται πάντως και φίλια πυρά, και συγκεκριμένα από τον συνεπώνυμό του βουλευτή. «Το να βλέπεις έναν υπουργό σε καζίνο, σαν εικόνα δεν ήταν καλή. Ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να το είχε αποφύγει» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, «καρφώνοντας» παράλληλα και τον συνάδελφό του Θανάση Παπαχριστόπουλο για τη δήλωσή του σχετικά με τη μόλυνση στον Σαρωνικό από το «Αγία Ζώνη ΙΙ». Ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Καμμένος υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει σαφείς πολιτικές ευθύνες και άρα θα έπρεπε να σκεφτεί ξανά το ενδεχόμενο παραίτησής του. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου δεν προκαλεί αναταράξεις μόνο στους ΑΝΕΛ, αλλά και στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις στη ΝΔ, με τον Δημήτρη Κυριαζίδη να δηλώνει ότι θα το καταψηφίσει, ενώ κατά του νομοσχεδίου τάσσεται το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου