21.10.17

Alexis is here to stay…

ώ και αρκετό καιρό είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι παρ’ όλη την καταστροφή που επέφερε στη χώρα ο Αλέξης και το freak show του, ο σοφός ελληνικός λαός παραμένει αμετανόητος, και σε μεγάλο μέρος του συνεχίζει να στοιχίζεται πίσω από τον Σύριζα.




Δεν είναι τυχαίο που εκατομμύρια Έλληνες τον ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο του ’15, με κάπιταλ κοντρόλς, με κλειστές τράπεζες, με ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ, και με πρόσφατη την μεγάλη κωλοτούμπα του περίφημου δημοψηφίσματος, που τον κατέστησε διάσημο «πολιτικό απατεώνα» σε κάθε άκρη του πλανήτη. Χώρια όλα τα άλλα που είχε υποσχεθεί και τα οποία ουδέποτε σκέφτηκε καν να τα εφαρμόσει (751 ευρώ βασικό μισθό,  κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του μνημονίου, κλπ κλπ)…




Όπως δεν είναι τυχαίο που σήμερα, μετά από δυόμιση χρόνια συστηματικής διάλυσης της οικονομίας, και όχι μόνο, δημοσκοπικά ο Σύριζα συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, και μάλιστα αν ο Αλέξης παίξει τα χαρτιά του σωστά, δεν αποκλείεται να χτυπήσει και πρωτιά οψέποτε αποφασίσει να μας πάει σε εκλογές.
Έχω γράψει και άλλες φορές ότι ακόμη κι αν τον πιάσουν κάμερες τον Αλέξη να σφάζει μωρά στην πλατεία Συντάγματος, θα βρεθούν ουκ ολίγοι που θα τον δικαιολογήσου λέγοντας πως «κάποιο λόγο θα είχε το παιδί για να παραφερθεί». Και μπορεί στο παραπάνω παράδειγμα να υπερβάλλω, όμως όπως όλοι έχουμε δει, ότι και να κάνει σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο ο Αλέξης, όχι μόνο δεν ανοίγει ρουθούνι, όχι μόνο δεν αντιδρά κανείς, αλλά τουναντίον υπάρχουν πολλοί (ΜΜΕ, κλπ) που τον σιγοντάρουν. Αν τα ίδια τα είχαν κάνει οι «σαμαροβενιζέλοι», τώρα η Ελλάδα θα θύμιζε Ναγκασάκι του 1945.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο Αλέξης αποτελεί την προσωποποίηση του μέσου νεοέλληνα. Είναι το είδωλό του στον καθρέφτη. Για τους εν πολλοίς απολιτίκ συμπολίτες μας, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ούτε ήξεραν ούτε τους ένοιαζε ποιος είναι πρωθυπουργός, ο Αλέξης είναι το γελαστό ντόμπρο παιδί που τα έβαλε με τους «κακοί κσένοι», με τους ντόπιους νενέκους,  και που πάλεψε για τα δίκια μας, αλλά που τον πούλησαν και αυτόν «οι σατανικές δυνάμεις που μας κυβερνάνε αφού»… διότι μας θέλουν γονατισμένους, μας ζηλεύουν,  κλπ.
Για τις γυναίκες, και δη εκείνες σε προχωρημένη κλιμακτήριο, ο Αλέξης είναι το απόλυτο τεκνό, ο γλυκούλης,  ο ποθητός «κρυφός εραστής», ή ο ιδανικός γαμπρός για την κόρη μας, που μπορεί μερικές φορές να είναι ατσούμπαλος, να σταβοστομιάζει, να γέρνει από την πολλή μαγκιά, να έχει χοντρά μπούτια, αλλά στο φινάλε είναι σαν κι εμάς. Δικό μας παιδί. Με ατέλειες. Μας εκφράζει. Κάνει λάθη, δεν το παίζει διανοούμενος ή μορφωμένος, παλεύει όπως όλοι μας με τα «εγγλέζικα», είναι απλός στο ντύσιμο, κλπ. Εξάλλου, ήταν άφθαρτος, καλοπροαίρετος, με αγωνιστικό παλμαρέ, και αν μη τι άλλο αυτός τουλάχιστον προσπάθησε.
Για τους περισσότερους άνδρες ο Αλέξης είναι ιδανικός για πρωθυπουργός, αφού ο Έλληνας δεν θέλει να αισθάνεται κατώτερος κανενός και δη εκείνων που τον εκπροσωπούν. Εξ ου οι Ζαγοράκηδες, οι Σκουρλέτηδες, οι Στρατούληδες, οι Καμένοι, και άλλα τέτοια φρούτα που νομοθετούν για πάρτι μας. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης δεν είναι ιδιαίτερα όμορφος, ψηλός, ή γυμνασμένος ώστε να συνιστά απειλή και πηγή ζήλειας μη τυχόν μας φάει τη γκόμενα. Παράλληλα είναι καπάτσος, επιτήδειος, ψευτόμαγκας, ολίγον τι κάγκουρας, και πάνω απ όλα παρλαπίπας, ιδιότητες δηλαδή που εκφράζουν τον νεοέλληνα κλαρινογαμπρό, που και αυτός με τα ψέματα και εν μέσω καταλήψεων για την τιμή της τυρόπιτας τελείωσε λύκειο, που δεν έμαθε ποτέ σωστά μια ξένη γλώσσα, που με τα ψέματα (δημοκρατικό πεντάρι) τελείωσε και πανεπιστήμιο, και που επίσης με τα ψέματα έφτασε εκεί που έφτασε. Τι να τα κάνουμε τα Χάρβαρντ, τα γαλλικά, τις γραβάτες, και τα διδακτορικά; Τους είδαμε και τους κουστουμαρισμένους…
Αυτό είναι εν ολίγοις το μυστικό με το οποίο ο Αλέξης συνεχίζει να είναι κατσικωμένος στο Μαξίμου και στο σβέρκο μας.
Πως λοιπόν θα μπορέσει ο Αλέξης, τον οποίο εκτός από ανεπαρκή εγώ τον θεωρώ και ιδιαίτερα επιτήδειο, να ξαναπάρει τις εκλογές; Πολύ απλά…
Κατ’ αρχήν έχει μαζί του ένα τσιμεντένιο μπλοκ ψηφοφόρων, που αποτελείται από τους μισούς τουλάχιστον δημοσίους υπαλλήλους, που στον Σύριζα βρίσκουν αποκούμπι, φοβούμενοι οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, αξιολόγηση, και κυρίως τον Κυριάκο, που ότι και να κάνει του έχει βγει το όνομα ότι άμα βγει θα πάρει κεφάλια δικαίων και αδίκων. Και κυρίως ο Αλέξης στηρίζεται στο κομμάτι εκείνο των Δ.Υ. που είναι συμβασιούχοι, μετακλητοί, ιδιωτικού δικαίου, υπάλληλοι  ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι σε άχρηστους από καιρό οργανισμούς, σε δήμους, περιφέρειες, κλπ. Αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο, και αν τους μετρήσουμε, προσθέτοντας από 2-3 εξαρτώμενα μέλη τους στον καθένα, να ένα καλό εκλογικό ποσοστό ως μαγιά, αφού θα μιλάμε για περίπου 500 ή 600 χιλιάδες ψήφους.  

Από κει και πέρα, αν ο Αλέξης υποσχεθεί (το συνηθίζει) 100.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο, να άλλες 300.000 ψήφοι αμέσως αμέσως. Οι ενδιαφερόμενοι συν τις οικογένειές τους.
Πάμε παρακάτω: Οι 16αρηδες και 17αρηδες, που σε λίγο θα ψηφίζουν (αν όχι κιόλας). Τους υπόσχεται μια 6μηνη στρατιωτική θητεία (διότι η σημερινή 9μηνη είναι βασανιστήριο!!!!),  ή ακόμη και κατάργησή της, τους δίνει (έστω στα ψέματα) την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τις εξετάσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, και  να άλλες 300.000 ψήφοι στο πανέρι.
Θέλετε κι άλλους; Αυτό που έκανε με τους διεμφυλικούς, που μπορεί στην πραγματικότητα να αφορά μόνο 300-500 άτομα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά επικοινωνιακά πείθει πολλές δεκάδες χιλιάδες και καλά προχωρημένων συμπολιτών μας, που κάτι τέτοια τα θεωρούν πρωτοποριακά.
Ή αυτό με την κάνναβη. Ξέρετε πόσοι «χασικλήδες» ψηφίζουν; Μιλιούνια…
Αν στις παραπάνω κατηγορίες προσθέσουμε τους ήδη βολεμένους από τον Σύριζα (και τους ΑνΕλ), που έχουν τρουπώσει σε καλοπληρωμένες θέσεις σε υπουργεία και αλλού, μαζί με τους φύσει ιδεοληπτικούς Αριστερούς, που όσο δεξιά κι αν το πάει στην πράξη ο Αλέξης αυτοί θα συνεχίσουν να τον θεωρούν ως τον Τσε των Βαλκανίων, ή τους εγγενώς ηλίθιους (μεγάλοι οι αριθμοί τους σε κάθε κοινωνία), τότε εύκολα βλέπουμε πως αν πάμε σε εκλογές όπως έχουν τα πράγματα, ο Αλέξης μπορεί να κάνει περίπατο.
Και ποιους θα έχει απέναντί του; Την ΝΔ που ακόμη ψάχνει τον βηματισμό της; Τα 2-3 παρακλάδια της που πιο πολύ με αυτήν ασχολούνται κατηγορώντας την από το πρωί μέχρι το βράδυ  παρά με τους εθνικούς σαμποτέρ του Σύριζα; Το Πασόκ της Φώφης (χα χα χα)… Τον Τζίμερο; Ποιον;
Γι αυτό σας λέω και λυπάμαι πολύ, ο Αλέξης ήρθε για να μείνει…


Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους ενας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ένα κράτος σε παρακμή βρήκε έναν παρκακμιακο ηγέτη να τον αντιπροσωπεύσει επάξια. Μικρό έθνος μικροί ηγέτες. Σε καλή μέρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή