15.10.17

Εφιάλτης στο Ντουμπάι…

Aπλά δεν ήθελε να χύσει το ποτό του. Αυτό λέει ένας Σκοτσέζος τουρίστας στο Ντουμπάι, που συνελήφθη ως κίναιδος επειδή ακούμπησε έναν άγνωστο άνδρα κατά λάθος μέσα σε ένα μπαρ. Πρόκειται για τον 27χρονο Jamie Harron, που όπως ισχυρίζεται απλώς περπατούσε με το ποτό στο χέρι μέσα στο γεμάτο κόσμο Rock Bottom Cafe, όταν στη προσπάθειά του να μην τρακάρει με έναν άλλο άπλωσε το χέρι του αγγίζοντάς τον στον γοφό.




Η αστυνομία όμως τον συνέλαβε για προσβολή της δημοσίας αιδούς καθώς και για κατανάλωση αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στην μουσουλμανική αυτή χώρα. Το περιστατικό έγινε την 27η Ιουλίου, όταν ο νεαρός ηλεκτρολόγος βρέθηκε για μερικές μέρες στο Ντουμπάι, ταξιδεύοντας για επαγγελματικούς λόγους στο Αφγανιστάν. Από κείνη τη μέρα  ο Harron ζει έναν διαρκή εφιάλτη που δεν δείχνει να τελειώνει, όπως τονίζει η Radha Stirling, επικεφαλής μιας ΜΚΟ ονόματι Κρατούμενοι στο Ντουμπάι (ναι υπάρχει και τέτοια ΜΚΟ), που σκοπό της έχει να αναδείξει το πόσο ευάλωτοι είναι οι τουρίστες στο Ντουμπάι απέναντι στις τοπικές αρχές…




Ο Harron κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για πέντε ημέρες, και το διαβατήριο του κατασχέθηκε ώστε να μην μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα πριν δικαστεί. Σύμφωνα με την Radha Stirling βρίσκεται υπό αφόρητη πίεση και στρες, έχει απολυθεί από την εργασία του, και ήδη έχει ξοδέψει πάνω από $39.000 σε έξοδα δικηγόρων, κλπ και όλα αυτά εξαιτίας μιας «πολιτισμικής παρεξήγησης» όπως λέει.
Οι γονείς του νεαρού επιμένουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε μπλεξίματα, και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που του συμβαίνει, έναν εφιάλτη, όπως λένε, που διαρκεί τρεις μήνες τώρα. Τα νομικά έξοδα τους έχουν γονατίσει, και η μητέρα του βρίσκεται σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει να κοιμηθεί εβδομάδες ολόκληρες.
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη παρόμοια περίπτωση στο Ντουμπάι, η 24χρονη Νορβηγίδα Marte Deborah Dalelv συνελήφθη από την αστυνομία επειδή κατήγγειλε τον … βιαστή της! Η κοπέλα, που εργάζεται στο Κατάρ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία του εξωσυζυγικού σεξ, της κατανάλωσης αλκοόλ, και της ψευδούς καταμήνυσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη βρέθηκε κι αυτή για μερικές μέρες λόγω επαγγελματικού ταξιδιού στο Ντουμπάι, και είπε να πάει σε ένα μπαρ με φίλους της. Αφού ήπιαν τα ποτά τους η Dalelv ζήτησε από έναν συνάδελφό της να την συνοδέψει πίσω στο ξενοδοχείο, όμως μόλις έφτασαν εκεί ο άνδρας αντί να την οδηγήσει στο δωμάτιό της την πήγε στο δικό του, όπου όπως ισχυρίζεται η κοπέλα, την βίασε επανειλημμένα.
Την επομένη η Dalelv κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό, αλλά όταν την πήγαν στο τμήμα για κατάθεση φάνηκε ότι οι αστυνομικοί δεν την πίστεψαν, και την ρωτούσαν αν της άρεσε το σεξ! «Μήπως δεν σου άρεσε και για αυτό μας κάλεσες;» την ρώτησαν, με την ίδια να απαντάει «ασφαλώς και δεν μου άρεσε»!!!!
Οι αστυνομικοί την κράτησαν στο τμήμα για τέσσερις ημέρες χωρίς να της δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση, ενώ στη συνέχεια της απήγγειλαν κατηγορίες για παράνομο σεξ και κατανάλωση αλκοόλ. Ένας συνάδελφός της την συμβούλεψε να αποσύρει την αρχική καταγγελία της για βιασμό και να πει ότι έκανε σεξ με την θέλησή της, μπας και αποσυρθούν και οι κατηγορίες εναντίον της. Το έκανε, αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές να την κατηγορήσουν και για ψευδή καταμήνυση συν τοις άλλοις.
Τελικά δικάστηκε και καταδικάστηκε, αλλά προς το παρόν είναι έξω με εγγύηση, περιμένοντας να εκδικαστεί η έφεση που υπέβαλλε. Όπως λέει, θέλει να προειδοποιήσει όλους τους τουρίστες που έχουν σκοπό να πάνε στο Ντουμπάι να προσέχουν ιδιαίτερα τις αρχές. Μοιάζει σαν πόλη της Δύσης, τονίζει, αλλά δεν είναι. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ξένοι που το επισκέπτονται αγνοούν ότι απαγορεύεται να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ή να κάνουν σεξ όντας ανύπανδροι…

S.A.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου