20.11.17

Δύο χρόνια στον "γύψο"…

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει το 2018. Εμείς μένουμε στον "γύψο" μέχρι και το 2020. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτε. Το τέταρτο μνημόνιο μετά τον "γύψο". 
Το αργότερο, το 2020. Τότε που θα ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιστρέψει μαζί με άλλες, συντηρητικές δυνάμεις..., να μας σώσει ξανά... γράφοντας δεύτερο γύρο της αριστεράς!!!
  
 
Πιτσουνάκια...

Μέχρι τότε, οι χειροπιαστές λύσεις στην οικονομία θα είναι χαρτζιλίκια στους άστεγους και στους ταλαίπωρους από τα συσσίτια. Μπουρδολογία για ανάπτυξη και επενδύσεις. Και "φούμαρα" για τα "πλεονάσματα" που θα σχηματίζουν τα φέσια στην αγορά, το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων, η κατάργηση αφορολόγητων και ελαφρύνσεων και τα "ρέστα" από σπίτια και "έτοιμα" της μεσαίας τάξης…



Την, 2ετή ή 3ετη, περίοδο "γύψου" θα υποστούμε τα μέτρα της αξιολόγησης του Ιανουαρίου και της τέταρτης μετά την Άνοιξη. Μέτρα που όμως δεν θα τα έχει πάρει ο Τσίπρας... Θα τα έχουν ψηφίσει οι 153 του "ναι σε όλα" και θα τα εφαρμόσει όποιος αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές!!!  
Τίποτε άλλο δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι τις εκλογές (η στήλη συμφωνεί με όσους τις τοποθετούν το Φθινόπωρο) ούτε και μετά τις εκλογές μέχρι και το 2020.
Και όταν λέμε τίποτε, εννοούμε τίποτε, λαμβάνοντας στα σοβαρά αυτά που ακούγονται (και επισήμως) στην αγορά με τη σιωπηρή συμφωνία των Τραπεζών (εντός και εκτός Ελλάδος) που μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και όχι της ντουντούκας... για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. 
Τι λέει η αγορά και δεν διαψεύδεται από τις Τράπεζες; Ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε συνδυασμό με τους πρώτους χειρισμούς στα κόκκινα δάνεια αφενός θα ξεσκαρτάρουν τι δουλεύει και τι διαλύεται στην οικονομία και στις επιχειρήσεις και αφετέρου τι μένει από "ψαχνό και κόκαλα" για τα "γεράκια".
Προβλέπουν επίσης πως ο "χείμαρρος" νέων λουκέτων, απολύσεων, βίαιων πωλήσεων και των συμφωνιών όσο-όσο... από την νέα (πολυπληθή) φουρνιά προβληματικών επιχειρήσεων θα εκδηλωθεί στις αρχές του 2018, ταυτόχρονα με το κλείσιμο της νέας αξιολόγησης.   
Αυτό θα το ευνοήσει μα κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζοντας τον "γύψο" στην οικονομία, με μεροκάματα, μισθούς και συνθήκες εργασίας χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς κοινωνικούς Εταίρους, χωρίς απεργίες (στον ιδιωτικό τομέα) και νομιμοποίηση στις "ελαστικές μορφές εργασίας" των 360 ευρώ (καθαρά) ώστε να προκαλέσει ενδιαφέρον στα γεράκια "εξαγοράς" χρεών και επιχειρήσεων και χρήσιμη... σύγχυση στην οικονομία.
Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει και οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές στρώνοντας (έτσι νομίζουν) τον δρόμο για επιστροφή σωτήρων... Μεταξύ αυτών δε... και, γιατί όχι, κάποιων αριστερών...      
Η αλήθεια είναι πως η πρόβλεψη για υπονόμευση και αδρανοποίηση της νέας κυβέρνησης, του 2018, θα τους βγει. Και προφανώς την έχουν υπολογίσει. 
Στην αγορά, με εκλογές ή χωρίς εκλογές, δεν διαλύεται το χάος όσο καμιά επιχείρηση (μεγάλη ή μικρή) δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί ο ανταγωνισμός, ακόμη και στη γειτονιά της..., με τον δανεισμό που έχει σήμερα, τη ρευστότητα που διαθέτει και τη στρατηγική στα κόκκινα δάνεια.
Αυτός είναι και λόγος συνέχισης της αποεπένδυσης (τουλάχιστον μέχρι το 2020) όπου (ας μην το ξεχνάμε) η οικονομία χρειάζεται 10-15 δισ. επενδύσεις τον χρόνο. Όχι από το 2018 ή το 2019 αλλά από το 2017!!!   
Παρ' όλα αυτά το σκηνικό για τον "γύψο" που θα στηθεί (στο τέλος Ιανουαρίου του 2018 με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης) θα περιλαμβάνει και σκισίματα στα μνημόνια... (τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το τρίτο). 
Βεβαίως κανείς άλλος, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, δεν πιστεύει πως τα μέτρα τρίτης και τέταρτης αξιολόγησης θα περάσουν χωρίς αντίδραση από, τους φορολογούμενους, τους άνεργους και από την αγορά, από την πλευρά της οποίας διακρίνεται νέο τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων.
Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο "νάρθηκας" στην οικονομία, με την ψευτοαπασχόληση σε θέσεις γκαρσονιού, καθαρίστριας και διανομέα σε συνδυασμό με πωλήσεις, σε "γεράκια", επιχειρήσεων (λίγο πριν την εκπνοή τους), είναι εύκολο να πλασαριστούν ως μορφή "ανάπτυξης" εκτός μνημονίων!!! Γι' αυτό και θα τα ψηφίσουν, μέσα στο 2018, οι "στρατευμένοι" 153 του "ναι σε όλα" οι οποίοι (ευτυχώς για την Ελλάδα) έχουν υποκαταστήσει τον τυχόν βαθύ ΣΥΡΙΖΑ ως  "ρηχός ΣΥΡΙΖΑ". 


Γιώργος Κράλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου