7.11.17

Μαδούρο: Φάτε τα κουνελάκια σας … μην τα λυπάστε!

Ή αλλιώς: Kουνελάκια στιφάδο… 
Εδώ και κάμποσα χρόνια, από τη στιγμή που η Βενεζουέλα αποφάσισε να ζήσει κι αυτή το «σοσιαλιστικό» όραμα, η άλλοτε πάμπλουτη αυτή πετρελαιοπαραγωγός χώρα μπήκε σε απότομη καθοδική περιδίνηση. Άσχετα αν ακόμη και σήμερα αποτελεί χώρα πρότυπο για τα τσακάλια του Σύριζα, μόνο που πλέον δεν το κάνουν και πολύ θέμα γιατί όπως και να το κάνουμε οι Βενεζολάνοι πεινάνε. Έτσι απλά.





Μιλάμε για μια χώρα που ζει στην ένδεια, όπου ένα ρολό χαρτιού υγείας κοστίζει σχεδόν ένα μηνιάτικο, ένα κουτί προφυλακτικά αγγίζει τα $700, κ.ο.κ. Μάλιστα, η δυστυχία είναι τέτοια, που πολλοί πολίτες άρχισαν όχι μόνο να τρώνε τα κατοικίδιά τους, αλλά και τα «άγρια» ζώα των ζωολογικών κήπων. Ακόμη και τα φλαμίνγκο! Και ίσως αυτή να είναι μια «ανθρωπιστική» λύση, αφού ούτως ή άλλως οι αρμόδιοι δεν έχουν χρήματα για να τα ταΐσουν...



Ο ήρωας της επανάστασης Μαδούρο, που κρατιέται στην καρέκλα του με νύχια και με δόντια παρά την γενικευμένη κατακραυγή εναντίον του καθεστώτος του, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό για να καταπολεμήσει την πείνα, την οποία αποδίδει στους εσωτερικούς εχθρούς «τσιράκια» των Αμερικανών, όπως λέει, αλλά μοιάζει να κοροϊδεύει τον λαό του. Παλιά τους είχε συμβουλεύσει να τρώνε ζωοτροφές, μετά να εκτρέφουν κότες και γουρούνια στα μπαλκόνια τους και να καλλιεργούν ζαρζαβατικά στις ταράτσες.
Σήμερα, που οι πεινασμένοι Βενεζολάνοι έχουν φάει σχεδόν κάθε γάτα και κάθε αδέσποτο σκύλο (τους υπόλοιπους τους είχαν φάει προ πολλού), έρχεται ο Μαδούρο και με βάση ένα νέο μεγαλεπήβολο σχέδιό του ονόματι plan conejo (σχέδιο κουνέλι), τους προτρέπει να ξεκινήσουν την εκτροφή κουνελιών προκειμένου να αναπληρώσουν τις χαμένες θερμίδες!
Μιλάμε για ρηξικέλευθο σχέδιο, όχι αστεία, ένα game changer δηλαδή, κάτι σαν εκείνο του Δραχμαζάνη τότε που σχεδίαζε την σύλληψη του Στουρνάρα και το ντου στο νομισματοκοπείο για να ανασάνει επιτέλους η χώρα μας.
Μάλιστα ο Μαδούρο, στα πλαίσια της ρεαλιστικής πολιτικής του, ζητάει μέσω του υπουργού Γεωργίας Freddy Bernal από τους πολίτες να «πάψουν να βλέπουν τα κουνελάκια ως χαριτωμένα ζωάκια, να μην τα λυπούνται και να αρχίσουν να τα αντιμετωπίζουν ως αυτό που πραγματικά είναι. Μια κρεάτινη πηγή πρωτεΐνης»!Μόνο μη το μάθουν οι εδώ ακτιβιστές φιλόζωοι που δέρνουν κρεοπώλες και στείλουν κανένα καΐκι με κομάντο (αλά Κουράκη) στο Καράκας και τα κάνουν γης Μαδιάμ…
Εν τω μεταξύ, οι Βενεζολάνοι συνεχίζουν να ψάχνουν στα σκουπίδια για κανένα σάπιο μαρούλι, την ώρα που αναρωτιούνται πως και γιατί έφτασαν σε αυτό το χάλι, αναθεματίζοντας την ώρα και την στιγμή που αποφάσισαν να στραφούν στον κομμουνισμό. Μιλάμε για μια χώρα που ζούσε το όνειρο όταν η τιμή του βαρελιού πετρελαίου ήταν πάνω από 100$ και ο Τσάβεζ μπορούσε όχι μόνο να υπόσχεται ότι του κατέβει, αλλά και να το πραγματοποιεί κιόλας. Λεφτά υπήρχαν!
Σήμερα όμως, με το πετρέλαιο πολύ πιο φθηνό και με τον πληθωρισμό στη χώρα να κυμαίνεται σε απίστευτα επίπεδα, οι ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και γενικά βασικών αγαθών είναι τεράστιες. Kαι ενώ πλουτίζουν οι μαυραγορίτες η υπόλοιπη κοινωνία ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, ενώ πολιτικά είναι ένα καζάνι που βράζει συνεχώς. Και δεν είναι μόνο οι άνεργοι που τρέφονται από τους κάδους αλλά ακόμη και «φυσιολογικοί» άνθρωποι, που έχουν μια καλή δουλειά, πλην όμως ο μισθός τους δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα, με αποτέλεσμα η έννοια του working poor να τους ταιριάζει απόλυτα, άσχετα αν τα γερμανικά ΜΜΕ την αποδίδουν σε εμάς, που επίσης αποφασίσαμε τελευταία να ζήσουμε την πολιτική με αριστερό πρόσημο… τρομάρα μας!   
Σύμφωνα με την ΜΚΟ Cáritas, μια οργάνωση της καθολικής εκκλησίας που βοηθάει αποκλειστικά τους φτωχούς, κάθε μέρα που περνάει στην Βενεζουέλα πεθαίνουν 5-6 μικρά παιδιά εξαιτίας της ασιτίας. Και αν αυτό συνεχιστεί, μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν πεθάνει έως και 300.000 παιδάκια. Αυτό θα πει σοσιαλισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο, που έλεγε κι ο Στρατούλης.
Συνεπώς, άσχετα αν η Δούρου και τα άλλα παιδιά του Σύριζα δεν μνημονεύουν πλέον τον ηγετικό ρόλο πρότυπο της Βενεζουέλας, καλά θα κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι, οι απλοί μελανιασμένοι πολίτες, να συνεχίσουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας κατά Καράκας μεριά, μπας και πάρουμε παράδειγμα από τον ηρωικό εκείνο λαό και αποφασίσουμε να δούμε κι εμείς τα κουνελάκια και τα σκυλάκια μας με άλλο μάτι… με σοσιαλιστική προοπτική. Να τα δούμε για αυτό που είναι δηλαδή… με πατάτες στον φούρνο… (θα συμφωνεί και η Κουντουρά, που δεν μας θέλει στους κάδους).
Οπότε σύντροφοι, κουνελάκια στιφάδο… για την προκοπή του τόπου που λέγαμε.


Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Κουνελάκι στιφάδο ή ακόμα καλύτερα, λεμονάτο με τηγανιτές πατατούλες (από καλλιέργεια ταράτσας, εννοείται)...
    ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή