1.12.17

Πληρώνουν τώρα το... δεν πληρώνω.

Αυτά που συμβαίνουν με τους πλειστηριασμούς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέπειες μιας αδιέξοδης, δήθεν, επαναστατικής ρητορικής που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Από τον ίδιο το σημερινό πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, που ύψωναν τη σημαία του "δεν πληρώνω" σε κάθε ευκαιρία, με μόνο στόχο όπως αποδείχθηκε να παραπλανήσουν τους πολίτες και να καταλάβουν τους θώκους της εξουσίας.




Θυμόμαστε όλοι την επαναστατική γυμναστική στα διόδια των εθνικών δρόμων, τις δηλώσεις του ίδιου του κ.Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, και τα πάλαι ποτέ αντισυστημικά συνθήματα για "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Δυστυχώς μαζί με τις αυταπάτες των σημερινών κυβερνώντων, τελείωσαν και οι αυταπάτες όσων τους εμπιστεύθηκαν...



Η πλήρης προσαρμογή στην αδήριτη πραγματικότητα, η πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση τους φέρνει αντιμέτωπους με ένα τμήμα της κοινωνίας, αλλά και τους πρώην συντρόφους τους, που τους θυμίζουν την αντίθεση των όσων υπόσχονταν και όσων πράττουν σήμερα.
Καθώς τα κόκκινα δάνεια απειλούν την φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος, το παιγνίδι των καθυστερήσεων έλαβε αναγκαστικά τέλος. Και μαζί με τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που εφάρμοζαν τη συνταγή του "δεν πληρώνω" φαίνεται ότι θα την πληρώσουν και αρκετοί ακόμα συμπολίτες, που δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Με την υπερφορολόγηση να έχει πιάσει ταβάνι, με χιλιάδες λογαριασμούς να κατάσχονται κάθε μέρα από την εφορία, ακόμα και όσοι θα ήθελαν να πληρώσουν τα δάνεια τους σήμερα δεν μπορούν. Η προστασία της πρώτης κατοικίας τελειώνει στο τέλος του χρόνου και κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστεί.

Αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να βρεθούν μεταξύ πλειστηριασμών και Fund που θα αγοράσουν πακέτα δανείων από τις τράπεζες που καίγονται να εξορθολογίσουν τα χαρτοφυλάκια τους. Με την  κυβέρνηση, που όσο διεκδικούσε την εξουσία μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις, να παριστάνει σήμερα τον Πόντιο Πιλάτο και τους βουλευτές που κάποτε συνθηματολογούσαν ασυστόλως,να σιωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου