1.12.17

Αποπροσανατολισμός, σύγχυση κι εθισμός στην kolotoumpa…

Οι τακτικοί αναγνώστες αυτής της στήλης θα θυμούνται τις συνεχείς εκτιμήσεις που κάναμε αναφορικά με το πώς θα τελειώσει η συζήτηση για τα βλήματα του Καμμένου στη  Βουλή. Είχαμε γράψει επανειλημμένως ότι θα τελειώσει όπως τελείωσε η υπόθεση με τις συνομιλίες με τον ισοβίτη, η υπόθεση του καζίνο, με ότι τέλος πάντων έχει προκαλέσει ο συγκυβερνήτης.




Είχαμε γράψει ότι θ’ ανασυρθούν οι σκελετοί από τα ντουλάπια κι ο Τσίπρας με ύφος δανεισμένο από τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του ογδόντα –αλλά χωρίς γραβάτα- θα επιχειρήσει τον  απόλυτο αποπροσανατολισμό. Δεν χρειαζόταν να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να προβλέψει την εξέλιξη της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή πριν αυτή γίνει. Οι άνθρωποι –το έχουμε τονίσει επανειλημμένως-  μπορεί να έχουν απιτύχει παντού με ότι κι όσα καταπιάστηκαν αλλά αξίζουν βραβείο Νόμπελ στην προπαγάνδα, στην επικοινωνία και στον απόλυτο αποπροσανατολισμό της κοινωνίας…



Για θυμηθείτε: Χάθηκαν 23 άνθρωποι στη Μάνδρα, αλλά τα πρωτοσέλιδα των φιλικών τους εφημερίδων (Αυγή, Έθνος, Ντοκουμέντο, Χωνί κλπ) είχαν θέματα τα… Paradise Papers! Ο δε πρωθυπουργός έκανε μέχρι και διάγγελμα γι αυτά….
Δηλητηριάστηκε από το μαζούτ ο Σαρωνικός, αλλά εκείνοι εκτός από τις ανόητες προσκλήσεις του Κουρουμπλή να πηγαίνει να κάνει μπάνιο ο κόσμος, ασχολιόνταν με τις …εξεταστικές για το φάρμακο.
«Έσκασαν βόμβες» μέσα στο υπουργείο Άμυνας με τα βλήματα, αλλά την κυβέρνηση ενδιέφερε ποιος θα πληρώσει τα δάνεια του … κήρυκα Χανίων. Μετά αναρτήσεων του Πολάκη για τσόλια, δοσίλογους και κλέφτες!
Γίνεται χαμός με τη φορολογία που πνίγει ως θηλιά τον λαιμό του κάθε Έλληνα; Ναι αλλά πιο πολύ σημασία έχει να μάθει η κυβέρνηση κι ο λαός ποιος πλήρωσε την καφετιέρα της  Ζήμενς!
Βγαίνουν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες που χαλάνε τη λαϊκότητα του επαναστάτη Τσίπρα, με τα πούρα, τα πανάκριβα μανικετόκουμπα, την ολόχρυση πένα και το ρολόι τζαμαρία; Ναι αλλά οι πλούσιοι έχουν βγάλει 520 δις ευρώ στο εξωτερικό. Δηλαδή λίγο λιγότερα από αυτά του Σώρρα...
Είπαμε, συνεχής αποπροσανατολισμός. Συνεχές πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Συνεχής εναγκαλισμός με τον χυδαίο αυριανισμό.
Είναι παλιά η συνταγή. Την είχαν δοκιμάσει με επιτυχία ο Ανδρέας Παπανδρέου κι ο πανούργος Λαλιώτης. Κι ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος κι ο Κουτσόγιωργας.
Χυδαιότητα και λόγια που «μιλάνε» στα κατώτερα ένστικτα της απαίδευτης κοινωνίας. Ακραία πόλωση. Με ύβρεις και συκοφαντίες.
Όμως, από την άλλη πλευρά, την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα επενδύει τα πάντα στην σκανδαλολογία, στην ένταση και στην πόλωση, ο ίδιος δια του Δραγασάκη  ζητά «πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συναινέσεις και συνθέσεις»!!!!
Προφανώς σαν την κουλτούρα που έδειχνε η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση…
Μας κοροϊδεύουν; Ή νομίζουν ότι απευθύνονται σε μη νοήμονες;
Αντίφαση ή η απόλυτη σύγχυση υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων;
Ακόμη κι αν όντως επιθυμούν ειλικρινά την επιστροφή στην κανονικότητα, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, αφού κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι η οποιαδήποτε κανονικότητα δεν συμβαδίζει με τα δικά τους πολιτικά χρωμοσώματα.
Αυτοί θέλουν το καραβάνι να σκούζει και να προχωρά με γαυγίσματα…
Ακούστε και την άλλη μεγάλη αντίφαση: Πήρε, λέει, τηλέφωνο ο Τσίπρας τον Σουλτς στη Γερμανία και του είπε να συγκυβερνήσει με τη Μέρκελ! Του τόνισε, λέει, ότι η πραγματικά Αριστερή θέση είναι να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές!!!!
Τότε γιατί κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά αν τυχόν συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη;
Γιατί κατηγορεί στη χώρα του αυτό που εύχεται στη Γερμανία; Επειδή αν συμβεί,  εκείνος θα πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;
Αντίφαση ή η απόλυτη σύγχυση; Ή εθισμός στην kolotoumpa;
Βγαίνει ο Τσακαλώτος στη Βουλή (την προηγούμενη Πέμπτη) και με τα περίεργα ελληνικά του είπε ότι από τους εννέα υποψηφίους προέδρους της Κεντροαριστεράς μόνο ένας (Ραγκούσης) είπε ότι δεν πάει με τον Μητσοτάκη.
Δυο μέρες μετά, ο ίδιος άνθρωπος, με τα ίδια ελληνικά, μας είπε ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι οι σοσιαλδημοκράτες σε κυβέρνηση με τη Δεξιά.
Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;
Οι άνθρωποι είναι όπου φυσά ο άνεμος. Χωρίς ειρμό σκέψης, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς στρατηγική, οι περισσότερη χωρίς καν στοιχειώδη Παιδεία και παραστάσεις.
Και το καραβάνι πάει μόνο του στην έρημο με τα σκυλιά να γαυγίζουν…


Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου