11.12.17

Ο μπουνταλάς και ο Τουρκαλάς…

Για το ότι η επίσκεψη του αιματοβαμμένου Σουλτάνου στην Ελλάδα ήταν μια αποτυχία δεν αμφιβάλλει κανένας σοβαρός αναλυτής εντός και εκτός χώρας. Για το ποιος τη διοργάνωσε... χαλαρά ανέμελη και καθόλου «φοβικά», όπως έλεγε πριν επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου, διερωτώμενο μάλιστα προς τι η αγωνία, επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία. 




Ο αδιόρθωτος Τσίπρας θύμισε τις χειρότερες εποχές του, τότε που παρέα με τον Βαρουφάκη και επειδή «δεν είχε καταλάβει», όπως παραδέχθηκε μετά δημόσια, κόντεψε να μας βγάλει εκτός ευρώ. Το «GO BACK, madame Merkel» και την «κωλοτούμπα» της τελευταίας στιγμής μετά το μοιραίο Δημοψήφισμα, που μας κόστισε δεκάδες δισ. επιπλέον, όταν θυμήθηκε να γίνει μετά από 17 ώρες καρπαζιές... υπερμνημονιακός και ευρωπαϊστής…



Για να διασωθεί από το φιάσκο. Ετσι και τώρα, που πήγαν σαν μπουνταλάδες απροετοίμαστοι και απληροφόρητοι ντιπ για ντιπ για τα αληθινά σχέδια Ερντογάν, εμφανίστηκε, εκτός από ευρωπαϊστής και... πολύ πατριώτης, ενθυμούμενος ακόμη και την εισβολή στην Κύπρο το ’74. Και πάλι για να διασωθεί απ’ το φιάσκο. Ακολουθεί λεπτομέρεια με σημασία: Το προηγούμενο βράδυ, προς ντροπή και αιώνιο αίσχος της «επίσημης» Ελλάδας, έγινε κάτι πρωτοφανές! Συνέλαβαν για εξακρίβωση 60 Κύπριους φοιτητές που διαμαρτύρονταν έξω από την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας για την επίσκεψη Ερντογάν! Ναι, προσήγαγαν Κύπριους χάριν του Τουρκαλά εφέντ, γιατί μέχρι τότε αλλά και την επομένη τον καλόπιαναν! Και αυτό μάλιστα την ίδια ώρα που οι αναρχικοί, «τα δικά μας παιδιά», που είπε και ο Δραγασάκης, έκαιγαν πάλι το μισό κέντρο. Δηλαδή ο Τόσκας κυνηγούσε τους Κύπριους και όχι τους εξτρεμιστές κουκουλοφόρους!
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους για το ποιος διοργάνωσε σαν μπουνταλάς την επίσκεψη της Ντροπής:

1)Ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις πανταχόθεν, ότι ο Ερντογάν δεν έρχεται για καλό, γιατί οι κυβερνητικοί κύκλοι και τα non paper τους μπουρδολογούσαν ότι θέλει την Αθήνα για να αναβαθμίσει... την ευρωπαϊκή του θέση; Μέσω... Τσίπρα, του διεθνούς παράγοντα; Μπας και κάποιοι την έχουν ψωνίσει σε σημείο που να διαρρέουν επισήμως και επί λέξει ότι συμβούλεψε τον Σουλτς (!) να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Μέρκελ, επειδή αυτό κάνει η αληθινή... Αριστερά στην πράξη;
2) Από το προηγούμενο βράδυ που ο Σουλτάνος του αίματος προκαλούσε με τα περί Αναθεώρησης της Λωζάννης μέσω της συνέντευξης στον Παπαχελά του ΣΚΑΪ, ποια ήταν η αντίδραση του Μαξίμου; Απολύτως καμία. Περίμενε να δει. Μια χλωμή ανακοινωσούλα του ΥΠΕΞ στη ζούλα...
3) Ποια ήταν η στάση του Μαξίμου ακόμη και όταν προσγειώθηκε ο Ερντογάν, αλλά ΠΡΙΝ πάει στην Προεδρία της Δημοκρατίας; Στείλανε τον αμήχανο υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να υποδεχτεί πρώτα... τις αποσκευές και μετά επιτέλους τον ίδιο και με ένα πλατύ χαμόγελο του έδειχνε τη γραβάτα που του είχε χαρίσει! «Good diplomacy, ε;», πρόσθεσε μάλιστα, με τον μουτρωμένο και απορημένο Σουλτάνο να μην του ρίχνει δεύτερη ματιά. Οντως - diplomacy για να κρεμαστείς από τη γραβάτα σου. Καλοπιάσματα της πλάκας.
4) Αμέσως μετά και ΠΡΟΤΟΥ πάει στον Παυλόπουλο, ο Ερντογάν συναντά τον Τσίπρα στον Αγνωστο Στρατιώτη. Και εκεί χαμόγελα και θερμοί χαιρετισμοί που ξανάρθε Τούρκος πρόεδρος 65 χρόνια μετά. (Για να μας πει για τη Λωζάννη και τη Θράκη, μέγα κατόρθωμα, όπως δήλωσε πιο ξεκάθαρα απ ’ όλους ο Κουτσούμπας.) Ακολούθησε η διεκπεραιωτική κατάθεση του ολοκόκκινου στεφάνου με την τουρκική ημισέληνο, που θα έκανε και τα μάρμαρα που αναπαριστούν τις ηρωικές μορφές της Ιστορίας μας να ραγίσουν. Για τον Τσίπρα, όμως, όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι εκεί; Προφανώς, εξ ου και η σιωπή.
5) Πώς και γιατί, σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, ο Σουλτάνος βρήκε στο Προεδρικό απόλυτα τυπική έως ψυχρή υποδοχή, πριν από την είσοδο κιόλας; «Πώς είστε;» ρώτησε. «Fine» (δηλαδή ένα ξερό «καλά»), απάντησε ο ανέκφραστος Προκόπης Παυλόπουλος και μετά έγιναν όλα όσα είδαμε στις οθόνες μας. Πρώτος και μόνος, ως τότε δηλαδή (ακολούθησε προς τιμήν της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε κατηγορηματικά στον Ερντογάν ότι αυτά που λέει είναι ανυπόστατα και απορριπτέα και έδωσε το σήμα ενός κάθετου «ΟΧΙ». (Ο Πρόεδρος ή έπρεπε να τα πει ή έπρεπε να παραιτηθεί. Ακόμα καλύτερα; Να τα έκανε και τα δύο μαζί...) Μέχρι τότε το Μαξίμου ακόμα ΤΣΙ-ΜΟΥ-ΔΙΑ!
6) Πώς και με βάση τι δεδομένα ο ίδιος ο έξαλλος Ταγίπ είπε δημοσίως στον Παυλόπουλο ότι «με τον Τσίπρα θα τα λέγαμε αλλιώς», δείχνοντας ότι μπορεί να είχαν προϋπάρξει άλλου είδους συνεννοήσεις; Οχι ότι τον παίρνουμε τοις μετρητοίς ως ειλικρινή κι αυτόν, αλλά εκεί ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι γιατί ο Δικτάτορας εξέθεσε στην ουσία τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μη αφήνοντάς του άλλα περιθώρια από το να το παίξει κι αυτός... αντίσταση. 




7) Τι σχέση έχουν όλα τα προαναφερθέντα με το ότι αμέσως μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό με πρωτοφανή τρόπο το Μαξίμου έβγαλε non paper, ότι ο Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε την ηρωική μάχη και έσωσε δήθεν την επίσκεψη στο 91'; Αδιανόητοι, και μάλιστα με τον Τουρκαλά εδώ, οι ανοίκειοι υπαινιγμοί κατά της Προεδρίας (η οποία είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θα απαντούσε όπως έπρεπε στον Ερντογάν χωρίς να περιμένει... φυσικά έγκριση), που μάλιστα επανέλαβαν όλες οι «ντουντούκες» του και εγγράφως και ραδιοφωνικά.
8) Πώς και γιατί η κυρία Εμινέ Σουλτάνου, ενώ ματαίωσε τη συνάντηση με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας και την επίσκεψη στην Ακρόπολη δήθεν λόγω ασθενείας, ξαφνικά ένιωσε πολύ καλύτερα για να δει τη σύζυγο Τσίπρα έστω για 20 λεπτά; Μετά τις προσβολές στις οποίες ήδη είχε προβεί, γιατί δεν την ενημέρωσαν απλά από το Μαξίμου ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν θέλει να την ενοχλήσει αφού είναι ασθενής και την αφήνει να αναρρώσει; Καλοπιάσματα της πλάκας.
Συμπέρασμα: Μόνο αφού ο Προκόπης Παυλόπουλος τα είπε κατάμουτρα στον Ερντογάν, ο μέχρι τότε σιωπηλός Τσίπρας ακολούθησε αναγκαστικά, για να μην εξευτελιστεί πλήρως από την επίσκεψη-μπούμερανγκ, και «του ’δωσε να καταλάβει», με Zorbas-show. Α, η ικανότητά του στην κωλοτούμπα δεν εκπλήσσει κανέναν. Στην Ε.Ε. κάνει τον υπερ-ευρωπαϊστή. Στην Ουάσινγκτον τον φίλο του Τραμπ, ενώ πριν τον θεωρούσε συμφορά. Στο Παρίσι, τον ρεαλιστή παραγγελιοδόχο, και στη Βουλή τον υπέρμαχο των λαθρέμπορων πετρελαίων και όπλων. Το τόσο «εθνικοπατριωτικό», όμως, πώς του βγήκε; ΜΠΡΑΒΟ! Και μετά μας φταίει η κακομοίρα η Μποφίλιου που κατάφερε να δηλώσει συγχρόνως και τροτσκίστρια και ΚΚΕ, κάτι που θα έκανε τον Στάλιν να σηκωθεί από τον τάφο του.
Τουλάχιστον, όμως, η διασκεδαστική Νατάσσα τραγουδάει πολύ καλά, ενώ ο Τσίπρας τα δίνει όλα μόνο στα παρατράγουδα! Γύρευε τι συμφώνησε πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο λογαριασμός οσονούπω! Οπως και με το «Go back».


Θέμος Αναστασιάδης


ΥΓ.: Αντε, «διεθνή παράγοντα», και στη Λωρίδα της Γάζας απ’ τη Λωρίδα της Γκάφας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου