4.12.17

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση;

Οι απειλές ένθεν κακείθεν για στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας εντείνονται μέρα με την μέρα.




Προχθές, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ HR McMaster, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως η πιθανότητα αμερικανικής επίθεσης εναντίον της Βόρειας Κορέας αυξάνεται κάθε μέρα που περνά, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να λύσουμε το πρόβλημα… ένα πρόβλημα που είναι τεράστιο για την χώρα μας, και δυστυχώς ο χρόνος εξαντλείται». Ζήτησε δε από την Κίνα να συμμορφωθεί και να διακόψει την προμήθεια πετρελαίου στο βορειοκορεατικό καθεστώς τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν έχεις πετρέλαιο τότε δεν μπορείς να εκτοξεύεις πυραύλους»...




Σημείωσε επίσης ότι τόσο αυτός όσο και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφωνούν στο ότι η μόνη λύση πριν από τον πόλεμο είναι η επιβολή ενός πλήρους εμπάργκο πετρελαίου στην Β. Κορέα. Αλλιώς, όπως είπε, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Τραμπ, «θα το φροντίσουμε εμείς».
Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, ο γερουσιαστής Lindsey Graham, επίσης αναφέρθηκε στην απειλή πολέμου μιλώντας χθες στην εκπομπή Face the Nation του CBS, τονίζοντας την ανάγκη να αποσυρθούν από την Νότιο Κορέα οι οικογένειες των 29.000 περίπου Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν εκεί.
Ο γερουσιαστής, που είναι μέλος της επιτροπής του κογκρέσου για τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι θα ζητήσει από το Πεντάγωνο να σταματήσει να στέλνει οικογένειες στρατιωτών στην Νότια Κορέα. «Είναι τρέλα», λέει, «να στέλνουμε συγγενείς στρατιωτών εκεί με δεδομένες τις προκλήσεις της Β. Κορέας…».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να παινέψει την προεδρία Τραμπ, λέγοντας πως «διαθέτει την καλύτερη ομάδα σε θέματα εθνικής ασφάλειας από τότε που μπήκα στην πολιτική το 1995».
Τέλος να θυμίσουμε ότι αν και ο κόσμος έχει πάψει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου εδώ και δεκαετίες, κάποτε αυτός ήταν ο Νο 1 φόβος μας Σήμερα, με τις αναβράουσες εξελίξεις στο θέμα της Β. Κορέας, αξίζει να θυμηθούμε ότι αν τυχόν σημειωθεί μια  πυρηνική σύρραξη αυτή θα είναι τρισχειρότερη από την εποχή του ψυχρού πολέμου ή από το 1945, τότε που οι δυο ατομικές βόμβες που οι ΗΠΑ έριξαν στην Ιαπωνία είχαν απόδοση 15-20 χιλιότονων, δηλαδή καταστρεπτική ισχύ ίση με 15.000 έως 20.000 τόνων δυναμίτη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 100.000 ανθρώπων, και δεκάδων χιλιάδων τραυματιών με σοβαρά εγκαύματα και με πρωτόγνωρες επιπτώσεις λόγω της ραδιενέργειας.
Σήμερα όμως, ένα μέσο θερμοπυρηνικό όπλο έχει ισχύ μέχρι και 50.000 χιλιότονους, και άρα αν πέσει σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως είναι η Νέα Υόρκη ή το Τόκιο, τότε τα θύματα θα ανέλθουν σε εκατομμύρια.
Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί καμία χώρα όσο αναπτυγμένη κι αν είναι, αφού για παράδειγμα ένα μόνο περιστατικό εγκαυματία σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο σήμερα απαιτεί την φροντίδα τριών ή τεσσάρων ιατρών, νοσοκόμων, κλπ. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει αν μέσα σε μια ώρα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια περιστατικά…


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου