20.12.17

Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς…

Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτός που στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκφώνησε την καλύτερη ομιλία στην ιστορία της Μεταπολίτευσης από όποιον πέρασε από τον πρωθυπουργικό θώκο. Από τη δεκαετία του 80 που παρακολουθώ την πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν έχω δει καλύτερη.

Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς. Παραλαμβάνεις μια χώρα λίγο πριν το γκρεμό, με 7% ύφεση, παλεύεις, μοχθείς, την παραδίδεις με 1% ανάπτυξη και οι χαχόλοι σε αποκαλούν προδότη.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα κρατάς μια χώρα όρθια, γλιτώνεις το grexit και τη δραχμή και σου στήνουν την κρεμάλα στο Σύνταγμα.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μειώνεις τους φόρους, φέρνεις το καράβι στα ίσια και φέρνεις επενδύσεις. Οι δημαγωγοί σε κατηγορούν για ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Όταν έρχονται στην εξουσία, δεν ακυρώνουν ούτε μια όπως υπόσχονταν αλλά καυχώνται για τα έσοδα των επενδύσεων που εσύ έφερες ενώ αυτοί ούτε μια…Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Χάνεις την περιφερική σου όραση από τα εξαντλητικά ωράρια και οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σε κάνουν πρωτοσέλιδο ως τυφλό, με σφαίρα στο μέτωπο, περιγελώντας σε.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κάνεις το χρέος σου, παίρνεις σωστές και δύσκολες αποφάσεις και έχεις διάφορους τύπους να δημιουργούν αναταραχή. Τους δεν πληρώνω, τους αγανακτισμένους και λοιπούς ήρωες της καθημερινότητας μας. Ήρθαν οι επόμενοι και οι ήρωες απεδείχθησαν νάνοι. Οι μεν διορίστηκαν ως μετακλητοί και σιώπησαν για πάντα, οι δε ακόμα χτυπούν γροθιές στη θάλασσα γιατί αρνούνται να παραδεχθούν πως πιάστηκαν κορόιδα.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτός που αποφάσισε να βάλει τέλος στη δράση των Ναζί και ας σου καταμαρτυρούσαν πως τους χαϊδεύεις. Όταν ήρθαν αυτοί στην εξουσία, δεν ήξεραν καν που να κάνουν τη δίκη.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Καθυβρίστηκες γιατί έκλεισες – και πολύ σωστά – το άντρο της ΕΡΤ για να ανοίξεις σε ένα μήνα τη ΝΕΡΙΤ που είχε τους μισούς και λειτουργούσε καλύτερα. Οι διάδοχοί σου ξανάνοιξαν την ΕΡΤ με τους γνωστούς υπεράριθμους, την κομματική προπαγάνδα και για να μην ξεχάσουμε ποτέ την σωστή σου ενέργεια, έστησαν και το …..μνημείο θυμάτων της ΕΡΤ που δεν υπήρχαν με μια φράση στα αρχαία ελληνικά που δεν υπάρχει.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Έφερες τη Fraport, συνέχισες την Cosco, τον ελληνικό χρυσό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τον ΟΣΕ και αυτοί που σε έβριζαν είναι αυτοί που δεν ακύρωσαν ούτε μια. Είσαι αυτός που συνέχισε τα έργα στους εθνικούς δρόμους που είχαν σταματήσει για να σε κατηγορούν για μίζες και ρεμούλες ενώ λίγους μήνες αργότερα εγκαινίαζαν τους δρόμους που χάρη σε εσένα ολοκληρώθηκαν.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.  

Πήγες στο Ζάππειο και αντιτέθηκες στο πρώτο μνημόνιο γιατί κατάλαβες πολύ νωρίτερα από όλους μας ότι το μείγμα πολιτικής και η αναλογία μεταξύ κρατικών περικοπών και επενδύσεων που είχε επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν λάθος.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ξαναπήγες στο Ζάππειο και παρουσίασες τις δύο στήλες της δικής σου πολιτικής. Οι προπαγανδιστές σε κατηγόρησαν για Ζαππειάδες ενώ κανείς δεν σου αναγνώρισε ότι σχεδόν στη μισή σου θητεία, στα 2,5 χρόνια, από τα 18 σημεία, έκανες τα 9.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Είχες προειδοποιήσει για το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Κατηγορήθηκες από πληρωμένους κονδυλοφόρους για την εκστρατεία του φόβου. Τελικά το ατύχημα συνέβη και ο φόβος έγινε πραγματικότητα. Ο μόνος που είχε το σθένος να ζητήσει μια συγγνώμη ήταν ο Σπύρος Χαριτάτος. Οι υπόλοιποι συνέχισαν την καθημερινότητα τους.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε κατηγόρησαν για δολοφόνο για τις αυτοκτονίες, τα μαγκάλια, το φαγητό από τα σκουπίδια και τα παιδάκια που πεινάνε στα σχολεία. Ξαφνικά όλα αυτά σταμάτησαν και ο κόσμος είναι πια ευτυχισμένος.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε κατηγόρησαν για αστυνομικό κράτος και «χούντα». Οι επόμενοι φρόντισαν να μετατρέψουν τη χώρα σε ανοχύρωτη πόλη, μπάχαλο και να θριαμβεύει πάσης φύσεως παρανομία. Άβατα, μπάχαλα, αταξία, βία και καταστροφές στα Πανεπιστήμια, ξυλοδαρμοί καθηγητών, εμπρησμοί τρόλεϊ, καταστροφές μηχανημάτων για τα εισιτήρια και η τάξη έδωσε το σειρά της στο χάος.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Φύλαξες τα σύνορα και προφύλαξες τη χώρα από τους λαθρομετανάστες. Η Αμυγδαλέζα σου κατηγορήθηκε ως Νταχάου. Μετά ήρθαν οι ψευτοανθρωπιστες που πλημμύρισαν τη χώρα με απελπισμένους ανθρώπους και τους στοίβαξαν σε χωματερές ανθρώπινων ψυχών. Μας είπαν πως λιάζονται και εξαφανίζονται μόνο που ξέχασαν να συμπληρώσουν ότι βάζουν βόμβες στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και για αυτό μας έκλεισαν τα σύνορα από το βορρά και οι Γερμανοί μας πέταξαν τεχνηέντως εκτός Σένγκεν.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε κατηγόρησαν ως Μερκελιστή αυτοί που λίγο αργότερα υποκλίθηκαν και στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε και παραδέχθηκαν πως είχαν αυταπάτες.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτός που έδωσε επίδομα θέρμανσης, που κράτησε το ΕΚΑΣ, μείωσε τους φόρους και έδωσε μια ανάσα. Κατηγορήθηκες για εγκλήματα κατά της Ελλάδος. Μέχρι που ήραν οι κοινωνικά ευαίσθητοι και τα έκοψαν όλα.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε έβριζαν από το πρωί ως το βράδυ ότι δεν ξέρεις και δεν μπορείς και δεν θέλεις να κάνεις μια καλή διαπραγμάτευση για την Ελλάδα. Ήρθαν αυτοί για να χρεώσουν την Ελλάδα με 100 δις ζημιά, με το πιο άχρηστο δημοψήφισμα όλων των εποχών, με capital controls, με δύο μνημόνια, με υπερταμείο για 99 χρόνια, με φόρους και υπογράφουν ότι τους δίνουν.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια για να καταλάβουν – οι δεξιοί τουλάχιστον – ότι από το 2010 που μπήκαμε στο μνημόνιο, αυτός που διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση, ήσουν εσύ.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτός που ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας σε ειρωνεύτηκε όταν είπε σε μια συνέντευξη με τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να σου κάνουμε άγαλμα. Ο Άδωνις απάντησε σωστά ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Πρέπει να γίνει. Μετά από τόση προσφορά στην πατρίδα και τόση απύθμενη λάσπη, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να εξιλεωθούμε.Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Η αδικία εναντίον σου στήθηκε αριστοτεχνικά. Όσα σου καταμαρτυρούν οι συριζανελ ( ανεργία, περικοπές, ύφεση ) περιλαμβάνουν και τη διετία του Γιώργου Παπανδρέου και με ένα τρύγο δύο ζμπαρόνια. Κρατάμε καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ για μελλοντική συνεργασία και για όλα φταίει ο καλύτερος πρωθυπουργός της επταετίας.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτός που πλήρωσε άδικα τη μεγαλύτερη λαίλαπα δημαγωγίας, λαϊκισμού, ονείρων απατηλών, υποσχέσεων για ποτάμια και γεφύρια των τελευταίων 30 χρόνων.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατηγορήθηκες ότι δένεις τη χώρα χειροπόδαρα στο κατάρτι των Ευρωπαίων τοκογλύφων και δεν παίρνεις λεφτά από άλλες πηγές χρηματοδότησης και άλλα κράτη. Σε διαδέχθηκαν οι φωστήρες που πήραν βραβείο από το Χάρβαρντ για τη χειρότερη διαπραγμάτευση, που όχι μόνο δεν βρήκαν χρήματα από αλλού αλλά συνέχισαν να δανείζονται από τους ίδιους και με δέκα φορές χειρότερους όρους.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατηγορήθηκες για εσχάτη προδοσία επειδή δεν πήρες τα λεφτά από τις διάφορες λίστες όπως της Λαγκάρντ, του Λιχτενστάιν και κάθε απίθανης ονομασίας. Τρία χρόνια αργότερα αυτοί που σε κατηγορούσαν τελικά εισέπραξαν από τα τρία το ευμέγεθες.
Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτός που στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκφώνησε την καλύτερη ομιλία στην ιστορία της Μεταπολίτευσης από όποιον πέρασε από τον πρωθυπουργικό θώκο. Από τη δεκαετία του 80 που παρακολουθώ την πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν έχω δει καλύτερη.
Να τη δεις εσύ που παρασύρθηκες από τα παραμύθια του Καμμένου και ψήφισες ΑΝΕΛ, εσύ που θύμωσες και πήγες στη Χρυσή Αυγή, εσύ που απογοητεύτηκες και ψήφισες το Ποτάμι, εσύ που παραμένεις αδρανής στον καναπέ σου και δεν ψηφίζεις και εσύ που έγινες θύμα διάφορων δημαγωγών και συνωμοσιολόγων.


Igor Rasputin

1 σχόλιο:

  1. Ειθε να σε δουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας Αντώνη . ΕΙναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να σου κάνουμε και ειναι η μικρότερη για να εξιλεωθούμε ώς λαός για ότι βίωσες κυβερνώντας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή