4.1.18

Η απόλυτη ξευτίλα…

Ο Γιάννης Μουζάλας σίγουρα δεν είναι ο πιο αντιπαθητικός άνθρωπος αυτής της κυβέρνησης. Το αντίθετο μάλλον... Για να είμαστε δίκαιοι, είναι από τους λιγότερο αντιπαθείς... Είναι από τους λιγότερο προκλητικούς (για την ακρίβεια, κατά κανόνα δεν προκαλεί, ο άνθρωπος...) Είναι ο λιγότερο ψεύτης (για την ακρίβεια, συχνά λέει αλήθειες που ενοχλούν τους δικούς του).




Δεν ανήκει καν στο "σκληρό κομματικό πυρήνα" του ΣΥΡΙΖΑ (για την ακρίβεια ο ίδιος στο βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο διαδικτυακά, δηλώνει "ανεξάρτητος") Αλλά είναι πια, η προσωποποίηση της ξευτίλας!
Εφαρμόζει μια πολιτική που ανοίγει τα σύνορα σε όλους τους λαθρομετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, γυναικών και παιδιών, σε όσους δηλαδή μπαίνουν παράνομα και θα έπρεπε να κρατούνται σε φυλασσόμενα κέντρα και να απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες...
Κι όμως, τους "φιλοξενούμε" και κυκλοφορούν ελεύθεροι...
Ανοίγει, λοιπόν, τα σύνορα σε όλους!



Εκτός από εκείνους, τους ελάχιστους, που το δικαιούνται: Τους πραγματικούς πρόσφυγες, αξιωματικούς φυγάδες από το καθεστώς Ερντογάν της Τουρκίας.
Από τα μιλιούνια που μας ήλθαν τα τελευταία τρία χρόνια, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα σε συνεννόηση με τους διακινητές από την πλευρά της Τουρκίας, κι υποσχέθηκε να προωθήσει τους λαθρομετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναθέτοντας την επιμέλειά τους στις ΜΚΟ που είναι όργανα - κι αυτές - των διακινητών, οι μόνοι που ήταν πραγματικά πρόσφυγες και έπρεπε να γίνει σεβαστό το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου, είναι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήλθαν στην Ελλάδα αμέσως μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016... Οι μόνοι, που έπρεπε να τους δεχθούμε.
Και κατέληξαν να είναι οι μόνοι που τους το αρνηθήκαμε... Και την υπογραφή του σε αυτό την έβαλε φαρδιά πλατιά ο... "Γιατρός Χωρίς Σύνορα" Γιάννης Μουζάλας! Πιθανότατα εκών άκον.
Αλλά γι' αυτό υπάρχουν και οι παραιτήσεις, ξέρετε... Όμως πού φιλότιμο για τέτοια πράγματα.
Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο είναι όσοι κινδυνεύουν προσωπικά! Όσοι έρχονται από χώρες όπου απειλείται η ζωή τους, η ασφάλειά τους, η σωματική τους ακεραιότητα οι ελευθερίες τους. Οι πολιτικοί φυγάδες!
Για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς αυτή είναι ακριβώς η περίπτωση...
Είναι αποδεδειγμένο ότι κινδυνεύει και η ζωή τους και η σωματικής τους ακεραιότητα, σίγουρα και οι ελευθερίες τους...
Πολλοί από τους συναδέλφους τους που συνελήφθησαν με τις ίδιες κατηγορίες ("συμμετοχή στο πραξικόπημα"), ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, βασανίστηκαν απάνθρωπα, ανασκολοπίστηκαν κάποιες φορές, δολοφονήθηκαν ακόμα, ή δικάστηκαν και καταδικάστηκαν χωρίς να τηρηθούν στοιχειώδεις δικονομικές προϋποθέσεις...
Οι κατηγορίες "για τους 8" ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα είναι αστείες.
Δεν είναι ανώτατοι αξιωματικοί. Κατώτεροι και υπαξιωματικοί είναι. Υπάκουσαν σε εντολές ανωτέρων τους και όταν είδαν ότι το πράγμα στραβώνει δραπέτευσαν για να σωθούν. Φυγάδες είναι. Πολιτικοί φυγάδες.
Η κατ' εξοχήν περίπτωση για την οποία προβλέπεται το άσυλο...
(Όπως ο Πλοίαρχος του Π.Ν. Νίκος Παππάς, του αντιτορπιλικού "Βέλος", που ζήτησε άσυλο από το καθεστώς της χούντας στην Ιταλία, το Μάiο του 1973, μετά το αποτυχημένο "αντιπραξικόπημα του Ναυτικού". Και πολλά χρόνια αργότερα έγινε και αρχηγός του ΓΕΝ...)
Δεν είναι "τρομοκράτες" οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί. Δεν κατηγορούνται για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου. Δεν προσπάθησαν να περάσουν παράνομα. Ήλθαν και παραδόθηκαν μόνοι τους για να σωθούν. Ικέτες είναι!
Κλασική περίπτωση πολιτικών φυγάδων που ενεπλάκησαν σε πολιτική διαμάχη, δεν έχουν καμία πιθανότητα να αντιμετωπιστούν με ανθρώπινο και δημοκρατικά αποδεκτό τρόπο στη χώρα τους και τρέχουν να σωθούν.
Άσυλο μπορούν να ζητήσουν πέρα από όσους αποδεδειγμένα διώκονται προσωπικά και άνθρωποι που προέρχονται από "εμπόλεμες" ζώνες.
Αλλά "εμπόλεμη ζώνη" δεν θεωρείται οποιαδήποτε χώρα έχει εσωτερικό πόλεμο. Αν σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στις οποίες μπορούν να καταφύγουν οι πληθυσμοί που κινδυνεύουν, δεν δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο σε τρίτες χώρες.
Έτσι, για παράδειγμα, κάτοικοι του Αφγανιστάν δεν θεωρούνται ότι προέρχονται από "εμπόλεμη ζώνη", παρά το γεγονός ότι υπάρχει εμφύλιος στο Αφγανιστάν εδώ και δεκαετίες.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι στο Αφγανιστάν υπάρχουν περιοχές υπό τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης, όπου μπορεί να καταφύγει με ασφάλεια όποιος κινδυνεύει από περιοχές που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν.
"Εμπόλεμες ζώνες" θεωρούνται αυτή τη στιγμή η Συρία, το Κεντρικό Ιράκ και η Υεμένη.
Αλλά, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Μουζάλας, ούτε το 20% από τις εκατοντάδες χιλιάδες που άφησε η κυβέρνησή του να περάσουν στα νησιά μας, δεν προέρχονται από αυτές τις τρείς χώρες. Στις δύο εκ των οποίων (Συρία και Ιράκ) οι εχθροπραξίες πλέον τελειώνουν.
Όλοι οι υπόλοιποι ήταν από χώρες όπως το Πακιστάν (που δεν έχει καν εμφύλιο) το Μπαγκλαντές (που επίσης δεν έχει εμφύλιο), το Μαρόκο (που έχει μακροχρόνια ανάπτυξη εδώ και χρόνια), η Αλγερία (όπου ο εσωτερικός εμφύλιος έχει τελειώσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια!) η Τυνησία (που δεν είχε εμφύλιο) και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής που δεν χαρακτηρίζονται διεθνώς "εμπόλεμες ζώνες". Όλοι αυτοί είναι παράνομοι, δηλαδή λαθρομετανάστες...
ΔΕΝ είναι "πρόσφυγες"!
Κι όμως, η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα τους άφησε να περάσουν, τους "προώθησε" σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κι όταν οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορά τους προς την Ελλάδα, τους κρατάει ελεύθερους και τους αφήνει να διεκδικούν "άσυλο" που δεν δικαιούνται και που δεν μπορούν να πάρουν...
Και κατάντησε να αρνείται το άσυλο στους ελάχιστους - οκτώ στον αριθμό - που πράγματι το δικαιούνται. Η απόλυτη ξευτίλα!
Οι λαθρομετανάστες που τους άνοιξαν τα σύνορα κατέστρεφαν πολλές φορές τα χαρτιά τους (διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα κλπ.) μπροστά στα μάτια των Ελλήνων λιμενικών! Για να μην μπορούν οι Ελληνικές αρχές να διαπιστώσουν εύκολα την προέλευσή τους και να μην μπορεί να πιστοποιηθεί, αν όντως δικαιούνται ασύλου. Και πολλοί από αυτούς, κουβαλούν μαζί τους ένα σωρό "ουσίες" που συνιστούν ποινικά αδικήματα. Και κακουργήματα ακόμα...
Μερικοί διαπράττουν σοβαρά αδικήματα και στους καταυλισμούς όπου διαμένουν σήμερα. Εντός του Ελληνικού εδάφους...
Κι όμως, τους άφησαν να περάσουν κι ακόμα τους κρατάνε και προσπαθούν να τους "προωθήσουν" στην υπόλοιπη Ευρώπη!
Και τους μόνο που βρήκαν να εμποδίσουν και να τους αρνηθούν το άσυλο, είναι αυτοί που παραδόθηκαν μόνοι τους, είπαν ποιοί είναι και γιατί διώκονται και δικαιούνται πλήρως να ζητήσουν άσυλο...
Τέτοια ξευτίλα!



Μερικοί από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες συνελήφθησαν να λένε ψέματα. Εμφανίζουν "παιδιά" και "γυναίκες" που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα!
Οι Ευρωπαίοι ελεγκτές στα hot spots διαπίστωσαν την απάτη, διαμαρτυρήθηκαν - κι όταν δεν εισακούστηκαν από τις ελληνικές αρχές σηκώθηκαν και έφυγαν.
Τα χρήματα που δίνει η Ευρώπη για τους "πρόσφυγες" δεν απορροφούνται γιατί έχουν αναλάβει τη διαχείρισή τους ύποπτες ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάζονται με τους διακινητές.
Αλλά οι μόνοι που δεν έχουν καμία τύχη να πάρουν άσυλο στην Ελλάδα είναι, όπως φαίνεται, αυτοί που πράγματι το δικαιούνται...
Στο μεταξύ ο Ερντογάν δεν έχει σταματήσει να "πιέζει" να τους παραδώσουμε. Προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους εσωτερικούς αντιπάλους του: πως δεν έχουν καμία σωτηρία, αν προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη μέγγενη της καταπίεσης που έχει εξαπολύσει...
Και να ταπεινώσει την Ελλάδα - αλλά και την Ευρώπη στην οποία εξακολουθεί να ανήκει η Ελλάδα. Ακόμα...
Κι εμείς; Του αντιτάξαμε κάποια... μαθήματα "διεθνούς δικαίου" δια στόματος Πρόεδρου της Δημοκρατίας κι όταν η δευτεροβάθμια Επιτροπή ασύλου στη χώρα μας αποφάσισε να δώσει άσυλο στους Τούρκους φυγάδες, η κυβέρνηση Τσίπρα έσπευσε να κάνει αίτηση αναίρεσης...
Τέτοια ξευτίλα.
Κι αφού ο Ερντογάν έθεσε επισήμως θέμα (για πρώτη φορά σε επίπεδο συνάντησης κορυφής) "αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης" και η κυβέρνησή του εξακολουθεί να απειλεί με πρωτοφανή τρόπο την Ελλάδα - έφτασε ο Πρωθυπουργός του να μας πει πως σε λίγο... δεν θα έχουμε χώρα να υπερασπιστούμε! - εμείς τον... ξανά-προσκαλέσαμε στην Αθήνα!
Δηλαδή τον ενθαρρύνουμε να κλιμακώσει κι άλλο τις προκλήσεις...
Τέτοια ξευτίλα...
Συμπέρασμα: όπου ακούτε ανθρώπους να μιλάνε για "κατάργηση συνόρων", να ξέρετε πως πρόκειται είτε για απελπιστικά εύπιστους, αφελείς και ανόητους, είτε για γιουσουφάκια τυράννων, για πληρωμένους "ατζέντηδες" διακινητών, για προβοκάτορες που υπηρετούν την ισοπέδωση ολόκληρων κοινωνιών από ορδές λαθρομεταναστών που φέρνουν παράνομα ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και τζιχάντ, και επιδιώκουν να αλλοιώσουν τις δυτικές κοινωνίες.
Οι δημοκρατίες έχουν σύνορα. Και τα περιφρουρούν.
Η Αθηναϊκή δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδας, όχι μόνο είχε σύνορα, αλλά έφτιαξε και τείχη για να τα διασφαλίσει. Και όταν η Σπάρτη την απείλησε με Πόλεμο, επειδή ακριβώς ανασήκωνε τείχη για να αυτο-προστατευθεί, η Αθήνα του Περικλή αψήφησε τις απειλές.
Όλοι αυτοί οι αλητήριοι... no-borders αξίζει τον κόπο να διαβάσουν τον Επιτάφιο του Περικλέους, ώστε να αντιληφθούν γιατί οι δημοκρατίες χτίζουν σύνορα και τα περιφρουρούν. Γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς σύνορα. Σαρώνονται...
Κι αν δεν θέλουν να πάνε τόσο πίσω στο παρελθόν, αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουν (υπάρχει στο you-tube) και τον περίφημο λόγο του Προέδρου Μπίλ Κλίντον το 1998, γι' αυτό ακριβώς το ζήτημα: Για την ανάγκη να δημιουργηθεί "φράκτης" που εμποδίζει τη λαθρομετανάστευση από το Μεξικό στις ΗΠΑ, στο όνομα της Δημοκρατίας! Και της Ευνομίας - χωρίς την οποία είναι αδιανόητη η Δημοκρατία.
Τον χειροκρότησαν τότε όρθια όλα τα μέλη του Κογκρέσσου.
Σήμερα όταν λέει ακριβώς τα ίδια ο Τράμπ, τον... βρίζουν!
Ζούμε περίεργους καιρούς! Στημένοι προβοκάτορες, φανατικοί, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, πολιτικοί καιροσκόποι, χαμαιλέοντες "πανεπιστημιακοί" - φοβισμένοι και εθελότυφλοι - ή απλώς αφελείς και απαίδευτοι, προσπαθούν να σαρώσουν τις δημοκρατικές κοινωνίες. Ανοίγοντας τα σύνορα σε όλους αυτούς που οφείλουν να κρατήσουν απ' έξω.
Αλλά οι δημοκρατικές κοινωνίες αντιδρούν. Τα κράτη αντιδρούν. Οι πολίτες αντιδρούν...
Και τελικά αναγκάζονται να αρνηθούν το άσυλο στους μόνους που οφείλουν να το εκχωρήσουν...
Η κατάληξη της ανυπόφορης υποκρισίας είναι η πρωτοφανής ξευτίλα.
Και η προσωποποίηση της ξευτίλας - δυστυχώς - είναι ο Γιάννης Μουζάλας.


      Θανάσης Κ.
      Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου