9.2.18

Περίεργα πράγματα…


Με υπουργούς της κυβέρνησης, όχι μόνο να γνωρίζουν ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά να τους φωτογραφίζουν κιόλας δημοσίως, ως απολυμένα στελέχη της Novartis λόγω παράνομου πλουτισμού (Πολάκης), με περίεργες -στα όρια της συνταγματικής τάξης- κινήσεις της κυβέρνησης που δεν ταιριάζουν στη σοβαρότητα της υπόθεσης και  την ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της  (Τζανακόπουλος, Παπαγγελόπουλος), με προαναγγελία σκανδάλων, παραπομπών και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος πολιτικών προσώπων (Τσίπρας, Κοντονής) αντιλαμβάνεται κανείς ότι  δεν ξεκίνησε καλά αυτή η υπόθεση, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης.




Αυτό είναι το πρώτο, το δεύτερο είναι πως η ίδια η δικογραφία έχει σοβαρές ατέλειες, κενά και ασάφειες και τα μόνα στοιχεία, που υπάρχουν για πολιτικά πρόσωπα, προέρχονται από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες…




Ένας εξ αυτών κατέθεσε πολλές φορές. Στην πρώτη του κατάθεση το μόνο πολιτικό πρόσωπο που σκέφτηκε, ήταν ο  κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος που δεν είχε και την ευθύνη για τα φάρμακα. Έπειτα από αρκετές μέρες προσήλθε και είπε να καταθέσει σε βάρος του  Άδωνι Γεωργιάδη και πολύ αργότερα θυμήθηκε ότι «μπλεγμένος» ήταν ο πρώην  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ξαναπέρασε την πόρτα του εισαγγελέα.  Δηλαδή όσο περνούσε ο καιρός  τόσο περισσότερα θυμόταν , τόσο πιο σημαντικά ήταν τα πρόσωπα και τα ποσά.
Έχει όμως πολιτικό ενδιαφέρον μια άλλη κατάθεσηγια την υπόθεση των εμβολίων το 2008-2009. Λέει ο ανώνυμος μάρτυρας μπροστά στους εισαγγελείς ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αναβάθμισε τον κίνδυνο από τον ιό Η1Ν1 σε πανδημία για να πάρει ο Αβραμόπουλος εμβόλια από τη Novartis: «…με τον ανωτέρω τρόπο , ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».
Ως υπόθεση εργασίας να δεχτώ ότι έτσι έδρασε ο κ. Αβραμόπουλος, ο μάρτυρας όμως, πως γνωρίζει ότι παρασύρθηκε ο πρώην πρωθυπουργόςπως διαβεβαιώνει ενόρκως πως ό, τι  έγινε, έγινε εν άγνοια του Κώστα Καραμανλή, πως μπορεί ένα στέλεχος της Novartis,- κατά τον κ. Πολάκη -να έχει πρόσβαση στις πιο εσωτερικές πληροφορίες της τότε κυβέρνησης;
Τι συμβαίνει εδώ; Μήπως ο μάρτυρας ήταν κοντά στον κ. Καραμανλή, μήπως ήταν συνεργάτης του ή είχε εσωτερική πληροφόρηση;
Γιατί δεν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς από που έχει αυτή την περίεργη πληροφορία;
Τον μόνο συνεργάτη του κ. Καραμανλή, που γνωρίζουμε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση από άλλη σκοπιά, ως κυβερνητικό στέλεχος,  είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Τελικά με την τακτική της πολιτικής αξιοποίησης της υπόθεσης Novartis από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, με το «κυνήγι μαγισσών», που έχουν εξαπολύσει κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, δυστυχώς, η κάθαρση σ’ ένα χώρο που γίνεται πραγματικό «πάρτι» διαφθοράς σε βάρος του ελληνικού λαού, θα παραμείνει όνειρο.

Ανδρέας Κωνσταντάτος

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε όμως άλλου είδους κάθαρση να ενεργοποιείται με όλα αυτά: Την κάθαρση της χώρας από την αριστερά. Που είναι απείρως σημαντικότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή