19.3.18

Νονοί...


Διαβάζω στον τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε, λέει, στα Σκόπια τις προτάσεις της για την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου.

Κατ' αρχήν, ειλικρινώς, απορώ για την βιασύνη τους να γίνουν...νονοί του κρατιδίου.
Τους πιέζουν κάποιοι;
Εχουν υποσχεθεί κάτι σε κάποιους και δεν μπορούν να κάνουν πίσω;
Ελάτε, τώρα, οι πρωταθλητές της kolotumbas;
Εχουν, τέλος, πουλήσει ακριβά... την ψυχή τους και έχουν εξασφαλίσει κάποια ανταλλάγματα; 
Ας πούμε μια ευνοϊκή ρύθμιση για το θέμα του χρέους;
Δεν πρέπει να μάθουμε και εμείς οι...ιθαγενείς;

Δεύτερον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό το Gorna Macedonia, γραμμένο στην κυριλλική ούτε καν ως φύλλο συκής μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν με το FYROM αναγνώρισαν τα Σκόπια 140 μέλη του ΟΗΕ, με το... Gorna, την επομένη θα τους αναγνωρίσουν και τα υπόλοιπα, με το... συνταγματικό τους όνομα. Το λέω αυτό γιατί είναι πρακτικά αδύνατον, ακόμα και για τα Σκόπια, να αλλάξει το Σύνταγμα από τη μια μέρα στην άλλη. Αρα ξεπουλάμε το όνομα της Μακεδονίας, για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας.

Τρίτον, ο κυβερνητικός εταίρος, δηλαδή ο κ. Καμμένος, συμφωνεί με τις προτάσεις που μεταφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών. Γιατί χωρίς τον κ. Καμμένο, δεν υπάρχει κυβέρνηση. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δεδηλωμένη, Αν στην κυβέρνηση, όπως λένε τινές διαδρομιστές, μπορεί να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία (από άλλους βουλευτές και άλλα κόμματα) για να περάσει η προτεινόμενη λύση από τη Βουλή, τότε δεν πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι... πρόθυμοι;

Τέταρτον, ο ΠτΔ έχει ενημερωθεί για αυτές τις προτάσεις και συμφωνεί;

Πέμπτον, τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, έχουν ενημερωθεί. Σ' ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, μείζον εθνικό θέμα, ουδεμία κυβέρνηση νομιμοποιείται να ασκεί μυστική διπλωματία.

Τέλος, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και όπως ηχηρά επιβεβαίωσαν τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η κυβέρνηση πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Τούτων δοθέντων, είναι προφανές οτι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε λύση που θα εγκλωβίσει τον Ελληνισμό για τις δεκαετίες που έρχονται.

Ως εκ τούτου η μεν Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση να ασκήσει το μόνο κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτει, δηλαδή την υποβολή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζει πολύ καλύτερα ημών τι έχει τη δυνατότητα να πράξει.

Γιατί με κυβέρνηση σε αποδρομή, δεν μπορεί να δεσμεύσει το μέλλον της χώρας.

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης
Οικονομολόγος - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου