11.7.18

Άνανδρος, περίγελος ή ελεεινός;


Πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια, ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος έκανε μια ιδιαίτερα άνανδρη και προδοτική κίνηση...
Ο γέρο-πατέρας του τότε, τον μάλωσε, λέγοντάς του:
– Άκουσες ποτέ να ‘χω κάνει εγώ τέτοια πράξη στα νιάτα μου;
– Όχι! Κι αυτό είναι φυσικό, γιατί εσύ δεν υπήρξες γιος Βασιλιά.
– Έ, λοιπόν, του αποκρίθηκε ο πατέρας του, κι εσύ με τα μυαλά που έχεις δεν θα αξιωθείς να γίνεις πατέρας βασιλιά.
Και πραγματικά, ύστερα από λίγο διάστημα, ο Διονύσιος εκθρονίστηκε και εξορίσθηκε από τους Συρακουσίους.





Δυόμιση χιλιάδες χρόνια αργότερα, σε μία μικρή, φτωχοποιημένη αλλά ένδοξη σε ιστορία χώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται στο ένα της μόνο σκέλος, μιάς και ανάλογος πατέρας, με ήθος και διάθεση "αυτοκριτικής" και "κριτικής", δεν υφίσταται... 




Πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια ξημέρωσε για αρκετούς ευκολόπιστους και αιθεροβάμονες ιθαγενείς...  η Ελπίδα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη στο πρόσωπο ενός καιροσκόπου τυχάρπαστου πολιτικάντη, που άκουγε στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, που κουβάλαγε στις λιγοστές πολιτικές του αποσκευές, τη λατρεία του για τις παραβατικές καταλήψεις με τον μανδύα της αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό της δημοκρατίας των πολιτών.
Η ελπίδα που τους έδωσε, σηματοδοτούσε, όπως διαβεβαίωνε, το τέλος του φόβου, της αδικίας, της διαφθοράς, της καταστολής, χωρίς μνημόνια και ξένη επιβολή.
Η Ελπίδα για αξιοπρέπεια αντανακλούσε σε όλα αυτά που ρητόρευσε, σκαρφαλωμένος σε καφάσια, τρακτέρ και αυτοσχέδιες εξέδρες... 
Πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια ξημέρωνε, όπως διαλαλούσε ο... γοητευτικός για τις δεσποινίδες ετών 70+, η Ελπίδα της Αντίστασης, που θα συμπαρέσυρε και τους περισσότερους Ευρωπαίους στο διάβα της...
Πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, ο αέρας γέμιζε τα πνευμόνια των ευκολόπιστων, αισιοδοξία για το μέλλον που θ' άγγιζαν: δρόμοι ανοιχτοί, χωρίς κάγκελα, κλούβες και καταστολή. Πόρτες ανοιχτές στους πολίτες, στους νέους, ορίζοντες ανοιχτοί και όλα ήταν δυνατά μέσα από την αριστερή πράξη και τη συλλογική αντίσταση.... 
Ακόμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί της, ήταν και είναι ξεκάθαρη στις απόψεις της για το μολυσματικό πολιτικό ιό, Αλέξη Τσίπρα!
"Ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς και γι΄αυτό καλούμαστε να τον ανατρέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο και να εξαϋλώσουμε αυτήν τη σταλινική απολυταρχία". 
Όταν μάλιστα της θύμισαν ότι έχει χαρακτηρίσει "ξεφτιλισμένο"τον Πρωθυπουργό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: "Ναι, και θα το ξανάλεγα, το πιστεύω απόλυτα. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, βαρύ είναι αυτό που έχει πράξει...", για να συνεχίσει:  "Αν σας φαίνεται βαρύς ο όρος "ξεφτιλισμένος" και χοντρό το "προδότης" θα πρέπει να απαντήσει κανείς, πώς θα του φαίνεται αυτό που συμβαίνει στη χώρα"!
Μακάρι όμως να ήταν μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μερικές χιλιάδες αριστεροί τόσο λάβροι κατά αυτού του Πρωθυπουργού...
Σφοδρή επίθεση κατά του άλλοτε φίλου και συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV. Στη συνέντευξή του ο Μελανσόν χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μία "από τις πιο "ελεεινές" φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής"!
"Γιατί ξεπουλά ανερυθρίαστα τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του;”, αναρωτήθηκε ο Μελανσόν, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη... Τσίπρας.
Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός, πως τον περασμένο Φεβρουάριο το Κόμμα της Αριστεράς, του Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του!!!  

Είναι ακριβώς ό,τι θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που αποκαλούσε "πραξικόπημα" το τρίτο Μνημόνιο, αλλά από την επόμενη της ψήφισής του οδηγεί τα τανκς του Τόσκα, ως νέου Παττακού, ενάντια στον ελληνικό λαό και τα όνειρά του!
Η κυβέρνηση της πολιτικής ρεμούλας και του αριστερόστροφου μακιαβελισμού έχει αποδειχθεί στον κορυφαίο γλείφτη του ΔΝΤ και της τρόικας που βάφτισε.... "θεσμούς".
Αφού εξάντλησε τα "παπατζίδικα", αφού για μια ακόμα φορά απήγγειλε σε όλες τις πτώσεις τις θριαμβευτικές "κόκκινες γραμμές", που τις μετέτρεψε σε "γραμμούλες του ουρανίου τόξου", περιδιάβαινε ο νεαρός μας καταληψίας, βουνά και λαγκάδια, βγάζοντας σέλφις, τώρα προχωρά με γοργό βήμα της χήνας σε ρήτρες φτωχοποίησης, φρίκης και λεηλασίας, του δύσμοιρου ελληνικού λαού που τον πίστεψε, του άναψε φως... και μπήκε στη ζωή μας, με σκοπό να μείνει!
Αυτή η απίθανη κυβέρνηση που θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο τη λιτότητα, προχώρησε σε πολιτική δέσμευση και σε ψήφιση επιβολής μέτρων που θα ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ - πολύ περισσότερα δηλαδή απ' ό,τι ζητούσε ο Τόμσεν και τα λοιπά παιδιά των θεσμών!
Το θέατρο και το αφήγημα Τσίπρα, για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται... για μια ακόμα φορά, το δήθεν καλό σενάριο... που αρχικά προέβλεπε 5 δισ. ευρώ νέων μέτρων, δεν ήταν παρά μόνο το προπέτασμα καπνού για τα χειρότερα που είχε στο μυαλό του.... 
Τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση; Ποια είναι η τακτική της; Πώς συμπεριφέρεται τελικά σε όλους αυτούς που τόσο σκαιά εξαπάτησε; 
Τι κρύβεται πίσω από τη γλοιώδη αυτή  τακτική της και πόσο τα λόγια σχετίζονται με τα έργα που δήθεν κάνει; Τι είδους παιχνίδια εμφυλίου είναι αυτά στα οποία επιδίδεται μαζί με τους "μισητούς" δανειστές; Ποιο είναι τελικά το νόημα όλων αυτών των περίφημων και αέναων διαπραγματεύσεων. αφού τα πάντα ήταν προαποφασισμένα με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού μας, που πάντα κάνει το παγόνι;
Το απαράμιλλο μαστίγωμα της υποκρισίας και της αυτογελοιοποίησης,  είναι  από πλευράς εξέλιξης και γενετικής, αποτυπωμένο στο DNA του Αλέξη Τσίπρα. Κι όμως, κάποιοι "πτωματοφάγοι", ακόμα συντρώγουν με αυτόν και τον χειροκροτούν! Γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, αφού τρώνε και οι ίδιοι... με δέκα μασέλες και ανησυχούν μη και χάσουν το τραπέζωμα μέσα στο νεκροταφείο των χαμένων ψυχών!

Θοδωρής Γιάνναρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου