27.7.18

Ο κοΖμάκης όντως φταίει… που τους ψήφισε.


Μια συγνώμη δεν ζήτησαν. Μια παραίτηση δεν υπέβαλλε κανείς τους. Μια βόλτα στα καμένα δεν τόλμησε να κάνει ούτε το Ρενάκι, αλλά ούτε και το γελαστό παιδί που μας κυβερνά…
Και να ‘ταν μόνο αυτό;
Όχι… μετά τις πρώτες μέρες, οι «αρμόδιοι» πολιτικάντηδες βρήκαν και το αφήγημα της αποποίησης των ευθυνών τους, το οποίο διατρανώνουν παντού, ακόμη και στα διεθνή ΜΜΕ.
Ότι δηλαδή, για την πρωτοφανή τραγωδία τελικά φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες, νεκροί και επιζώντες, που κτίσανε αυθαίρετα…




Και βέβαια, για τα αυθαίρετα αυτά φταίει το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο ήρθαν να ανατρέψουν οι άφθαρτοι Κουρουπλής, Καμένος, Σπίρτζης, κ.ά. αλλά τους πολεμάνε τα «ντόπια και κσαίνα συφέροντα», που λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος (συριζαίος πρώην πασόκος)...




Και μιας και είπα Σπίρτζης, τα μάθατε; Κλιμάκια μηχανικών θα διενεργήσουν αυτοψίες στα καμένα σπίτια, και όσα κριθούν αυθαίρετα θα πληρώσουν πρόστιμο!
Άσχετα αν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ εδώ και χρόνια… άσχετα αν με νόμο της Μπιρμπίλη (αν θυμάμαι καλά) επί ΓΑΠ (και επί Σπίρτζη προέδρου του ΤΕΕ), δεν υπάρχουν πλέον αυθαίρετα. Ή κάνω λάθος;
Τι να λέμε;
Και κει που λες ότι τουλάχιστον  είχαν την στοιχειώδη ανθρωπιά και κήρυξαν τριήμερο πένθος, σεβόμενοι την απώλεια συνανθρώπων μας, συνειδητοποιείς γιατί το έκαναν.
Για να ανακοινώσουν εν χορδαίς και οργάνοις επιδόματα, φοροαπαλλαγές, διορισμούς, κλπ στους μελανιασμένους συγγενείς, εξαγοράζοντας την σιωπή τους, και κυρίως για να περάσουν στη ζούλα αυξήσεις μισθών διοικητών ΔΕΚΟ, διορισμούς νέων μετακλητών, και τοποθετήσεις δικών τους παιδιών σε θέσεις κλειδιά στο ευρύτερο δημόσιο.
Με τις στάχτες ακόμη καυτές, και με τις αναγνωρίσεις των νεκρών ακόμη σε εξέλιξη.
Πάντως με αυτά και με αυτά μάθαμε επιτέλους και τι κάνει ο περίφημος Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός του Νίκου Παπά, ο οποίος πρόσφατα μας ανακοίνωσε ότι χάρη σε αυτόν η Ελλάδα διαπρέπει και στο διάστημα!
Όπως μας είπε λοιπόν χθες ο εκπρόσωπός του, αιτείται στοιχεία από τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, τα οποία στη συνέχεια διαβιβάζει στην πυροσβεστική υπΕρεσία!
Αν δηλαδή κατάλαβα καλά, πρόκειται για μια υπηρεσία κλίκα, που απλά πληρώνει τους ξένους για να αγοράζει δορυφορικό χρόνο, κλπ. Με τα λεφτά των φορολογουμένων. Και στη συνέχεια κάνει τον μεσάζοντα…
Δηλαδή ρε παλουκάρια, χρειάζεται κοτζάμ Διαστημικός Οργανισμός για να κάνει αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε κοινοτάρχης ή Δήμος; Για να μην πω και ιδιώτης;
Εκτός κι αν ο Οργανισμός αυτός βοηθήσει στην ανάκαμψη της ανεργίας των νέων, αφού όπως ακούω ήδη έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν πάμπολλοι ειδικοί επιστήμονες, με εξειδικευμένες σπουδές στην τεχνολογία τροφίμων, στην ιχθυοκαλλιέργεια, κλπ.
Ή ποιος ξέρει; Μπορεί εκεί να διορίσουν τους τεθλιμμένους συγγενείς των χαμένων συνανθρώπων μας.
Ήδη, όπως μαθαίνω, εκατοντάδες συμπαθείς Ρομά κάνουν ουρές ως πυροπαθείς, για να διοριστούν στο δημόσιο, ενώ ένας εξ αυτών, φίλος μου απ’ τον στρατό, έκανε αίτηση, μου είπε, προκειμένου  να τον διορίσουν … συνταγματάρχη του πυροβολικού! Άλλωστε «Αλέξη ψηφάω από μικρό παιδί», μου είπε…
Και μέσα στον κακό χαμό, όπου δεν προλαβαίνουμε να μετράμε αθώους νεκρούς, έρχεται και η κυβέρνηση και απαγορεύει στους βολευτές της να πηγαίνουν στα στούντιο του ΣΚΑΙ, ο οποίος κατ’ αυτήν είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις φωτιές, με τον Πορτοσάλτε να είναι ένα βήμα πριν από τη σύλληψη ως εγκέφαλος των εμπρησμών.
Και κλάμα ο Αυτιάς, για την αχαριστία των συριζαίων, που αν δεν ήταν αυτός, τους μεγαλόσχημους και μη συριζαίους δεν θα τους ήξερε ούτε ο … Κουράκης.
Οι άλλοι των ΑΝΕΛ, που σε ένδειξη συμπαράστασης, σαμποτάρουν κι αυτοί τον ΣΚΑΙ, δεν έχουν θέμα αναγνώρισης, αφού οι περισσότεροι μας προέκυψαν μέσα από τις εκπομπές του Ζούγκλα, του Χαρδαβέλα, και του Χίου…
Όσο για την πανελίστρια-βολευτίνα Αυλωνίτου, η οποία, δήλωσε μου λένε, πως παρέλαβαν σάπια ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ (sic) από τους προηγούμενους, φρόντισε και ήδη μετακίνησε το τροχόσπιτο που της έδωσε ο Ρωμανιάς, από το πάρκινγκ του ΣΚΑΙ σε εκείνο του Ε, πανέτοιμη για νέες τηλεοπτικές μάχες για την προκοπή του τόπου.
Πάντως, μετά απ΄όλα αυτά, και με επιστέγασμα την απόλυτη ύβρη που έχουν διαπράξει, η μόνη λύση είναι η κάθαρση μέσω εκλογών, τίποτα άλλο δεν τους ξεπλένει.
Και εκεί, ας μετρηθούν οι κατεργάρηδες, ο καθένας στον πάγκο του,  για μια ακόμη φορά, με τη βούλα του σοφού λαού.
Το γενικό συμπέρασμα; Κάπου έχουν δίκιο οι συριζανέλ…  όντως φταίει ο κοΖμάκης. Που τους ψήφισε…

Strange Attractor


ΥΓ- Την επόμενη φορά που θα πάτε για μπάνιο, μαζί με τις ρακέτες και τα αντιηλιακά, πάρτε μαζί σας κι ένα αντίγραφο του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου