17.9.18

Τελικά τι χρειάζεται ο ένοπλος αστυνομικός φρουρός έξω από την πρεσβεία;


Ενοπλος σκοπός έξω από πρεσβεία. Όχι οποιαδήποτε πρεσβεία. Την πρεσβεία του Ιράν, στο καλά φρουρούμενο λόγω του αριθμού των διπλωματικών αντιπροσωπειών που φιλοξενεί, Παλαιό Ψυχικό. Ε και; Ο Ρουβίκωνας πήγε, είδε, έσπασε και απήλθε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.
Ούτε ο αστυνομικός φρουρός που όταν είδε να κοντοζυγώνουν οι κρανοφόροι δεν έκανε απολύτως τίποτα (ίσως βέβαια και να είχε πάρει έναν ελαφρύ).





Η… δυναμική εμφάνιση όμως του οκνηρού φρουρού (ο οποίος υποτίθεται ότι βρίσκεται εκεί για να προστατέψει την διπλωματική αντιπροσωπεία μίας ξένης χώρας) είχε και συνέχεια! Με περιβολή που μάλλον παρέπεμπε σε ταβερνιάρη (χωρίς τίποτα περιφρονητικό στον χαρακτηρισμό για την εν λόγω επαγγελματική τάξη) και το πολυβόλο περασμένο σαν γυναικείο τσαντάκι στον ώμο, ο φρουρός της πρεσβείας υπακούει στο πρόσταγμα του μέλους του Ρουβίκωνα που τον χτυπά γεμάτος κατανόηση στην πλάτη, και εξέρχεται του κουβουκλίου...




Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αντιεξουσιαστών στέκεται παράμερα, με το όπλο πάντα περασμένο στην πλάτη, και παρακολουθεί με απάθεια τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να διαλύουν τα πάντα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος τους ευχαρίστησε που δεν τον πείραξαν, ενώ ούτε καν να γίνεται λόγος για το που θα είχε μπλέξει ο άμοιρος αν τα «παιδιά του Ρουβίκωνα» τού είχαν πάρει και το όπλο – τσαντάκι!
Το ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα στο νου όσων παρακολούθησαν το βίντεο της επίθεσης είναι ένα: Τι χρειάζεται ο ΕΝΟΠΛΟΣ φρουρός έξω από την πρεσβεία, αν έχει μία τέτοια αντίδραση;
Το ζήτημα είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από υποτίθεται άγρυπνους φρουρούς σε δημόσια κτίρια, αστυνομικά τμήματα και λοιπούς «υψηλούς» στόχους επιθέσεων, έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (πρόσφατο σχετικά το επεισόδιο με πρωταγωνιστή αστυνομικό φρουρό που κλείστηκε στο κουβούκλιο του σκοπού για να γλιτώσει από τη μανία των «καταδρομέων»).
«Μα τι θα μπορούσε να κάνει;» θα απαντούσε κάποιος.
«Να το παίξει μάγκας ή ήρωας; Και να αρχίσει να πυροβολεί κατά άοπλων ανθρώπων;» θα μπορούσε να προσθέσει.
Η αντίδραση όμως του εν λόγω φρουρού (και αρκετών συναδέλφων του σε αντίστοιχες περιπτώσεις) αποδεικνύει περίτρανα ότι είτε δεν έχει εκπαιδευθεί κατάλληλα για αντίστοιχες περιπτώσεις, είτε έχει λάβει εντολές μη εμπλοκής με τα «αγόρια του Ρουβίκωνα» ή απλά πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα του αξεπέραστου έλληνα κηφήνα που απλά κάθεται απαθής μέχρι να τελειώσει το ωράριο στη βαρετή δουλειά του.
Ο,τι και αν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εικόνα που έδωσε ο ΕΝΟΠΛΟΣ αστυνομικός φρουρός της ιρανικής πρεσβείας προς Τεχεράνη μεριά, μόνο προσβλητική είναι για το ελληνικό κράτος και το ισχύον πλαίσιο ασφαλείας για τις διπλωματικές αντιπροσωπείες.
Και αν η Τεχεράνη είναι πολύ μακριά για να ακουστούν τα γέλια ειρωνείας και να ιδρώσει το αφτί της νέας θηλυκής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο συγκεκριμένος φρουρός θα είναι για πάντα εκεί για να της θυμίζει τη φαιδρότητα των μέτρων ασφαλείας έξω από πιθανούς στόχους, αλλά και την υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση του ολοένα και πιο θρασύ Ρουβίκωνα.
Οσο για τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα: Διετάχθη λέει ΕΔΕ! Και ίσως ο ΕΝΟΠΛΟΣ αστυνομικός φρουρός την πληρώσει με μία δυσμενή μετάθεση σε κάποιον λιγότερο «θερμό» στόχο…


1 σχόλιο:

  1. ΝΤΡΟΠΗ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΙΑ.... ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.....ΝΤΡΟΠΗ... ΝΤΡΟΠΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή