23.11.18

Από την ανομία θα τη βρει ο Αλέξης;


Είδα κι εγώ χθες βράδυ στις ειδήσεις τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, η οποία δίνει αέρα στα πανιά της Νέας Δημοκρατίας στο φουρτουνιασμένο ταξίδι της προς το Μαξίμου.
Καλά λοιπόν τα αποτελέσματα, αναμενόμενα, με μόνη τους κηλίδα το σταθερό 20-22%, που συνεχίζει να στηρίζει τους ημίτρελους υπονομευτές του μέλλοντός μας, παρά την σχεδόν ολική καταστροφή που αυτοί επέφεραν στη χώρα.





Και εδώ δεν μιλάμε για ανάγκη ερμηνείας ή αναλύσεως αυτού του ποσοστού από πλευράς ειδικών πολιτικών επιστημόνων, αλλά κυρίως από πλευράς ψυχιάτρων, ψυχολόγων, και άλλων παρεμφερών ιατρικών ειδικοτήτων, που ασχολούνται με ασθενείς χρήζοντες εγκλεισμού σε θαλάμους με λαστιχένιους τοίχους, και μπλούζες χωρίς μανίκια, που κουμπώνουν από πίσω….



Προσωπικά όμως  δεν εξεπλάγην καθόλου, αφού εδώ και καιρό λέω και γράφω πως ακόμη κι αν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο Αλέξης να σφάζει μωρά ντάλα μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, ένα σημαντικό ποσοστό συνελλήνων θα τον δικαιολογήσει λέγοντας: «έλα μωρέ, κάποιο λόγο θα είχε ο άνθρωπος… σάμπως οι προηγούμενοι καλύτεροι ήσαντε»;
Έτσι ακριβώς…
Εν πάση περιπτώσει, απεδείχθη πλέον περίτρανα πως ακόμη και αν είσαι ένας αγράμματος, ή ημιμαθής,  ξεδιάντροπος ψεύτης, και απατεώνας, ακόμη κι αν ξεπουλήσεις με διαδικασίες φαστ τρακ τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ακόμη κι αν κάνεις εκατό πολιτικές κωλοτούμπες, ακόμη κι αν υπογράψεις τα πιο επαχθή μνημόνια, ακόμη τέλος τέλος κι αν ξεπουλήσεις την Μακεδονία… αν δηλώνεις αριστερός, και σαμποτάρεις την πατρίδα σου με «αριστερό πρόσημο», μεγάλο μέρος του λαού θα σε σιγοντάρει.
Τέτοιοι είμαστε, και τέτοιοι ήμασταν «εξ υπανέκαθεν»… τι να λέμε;
Από κει και πέρα δυο στοιχεία της δημοσκόπησης μου έκαναν εντύπωση.
Μια μικρή εντύπωση και μια μεγάλη… τεράστια.
Την μικρή εντύπωση μου την έκανε το γεγονός ότι παρ’ όλη την παροχολογία, παρ’ όλη την φρενίτιδα υποσχέσεων για επιδόματα, και για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις… οι αποφασισμένοι να ψηφίσουν την ΝΔ δεν λύγισαν, και άρα ελάχιστα μειώθηκε η ψαλίδα… κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο και τους επικοινωνιολόγους του Σύριζα, που τώρα θα πρέπει να σκεφτούν τι άλλο μπορούν να υποσχεθούν μπας και γείρει κάπως η πλάστιγγα.
Όπως μαθαίνω, ο Παππάς σκέφτεται να εξαγγείλει 2.000 νέες θέσεις αστροναυτών στον Διαστημικό Οργανισμό του… αυτό ναι, θα είναι μια ανάσα για την απασχόληση, και παράλληλα θα ενδυναμώσει την διαστημική προοπτική της χώρας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο!
Κατά τα άλλα, τον Ζαχαριάδη τον έχουν, λέει, με κομπρέσες από το σοκ, και ο Καρανίκας τον ποτίζει με ενδοφλέβια βαλεριάνα, ενώ επιστρατεύτηκε μέχρι και η Κονιόρδου για να του κάνει ενεργειακές μαλάξεις με κάτι μαγνήτες από την Ινδία…
Την μεγάλη όμως εντύπωση μου την έκανε το υψηλό ποσοστό ερωτηθέντων που περιέργως συμφώνησε ότι ο Σύριζας (παρέα με τους πσαικαζμένους) τα πάει χάλια στα ζητήματα της τάξης και της ασφάλειας.
Ότι δηλαδή η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει όσον αφορά στην γενικευμένη ανομία, και την εγκληματικότητα, που κατ’ εμέ τον ποταπό τις χαϊδεύει κιόλας.
Χρόνια λέω ότι χωρίς ασφάλεια τι να την κάνεις την ελευθερία;
Ή όπως είπε ο Τζορτζ Όργουελ, αν ο μέσος άνθρωπος κληθεί να επιλέξει μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας, πάντα θα επιλέγει την δεύτερη (με ότι αυτό σημαίνει για την δημοκρατία μας).



Πάρα πολλοί λοιπόν είναι εκείνοι που, ασχέτως κομματικής προτίμησης ή πρόθεσης ψήφου, εκτός από εμένα και άλλους ομοϊδεάτες μου, έχουν πια διαπιστώσει ότι από ασφάλεια … πάμε κατά διαόλου.
Και πώς να μην πάμε, όταν ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Σύριζα ήταν και ο αφοπλισμός της αστυνομίας, η κατάργηση των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μπορεί και της ΔΙΑΣ… ή όπως έλεγε (αν θυμάμαι καλά) ο σπινθηροβόλος Στρατούλης: «θα οργανώσουμε ομάδες πολιτών, σε στυλ σοβιέτ, για να πολεμήσουμε την εγκληματικότητα στις γειτονιές».
Αυτούς λοιπόν ψήφισε ο λαός, κι ανάθεμά με αν ήξερε τι ακριβώς πρέσβευαν ή διατυμπάνιζαν οι 13 συνιστώσες των ιδεοληπτικών του Σύριζα, αρκεί που «ξεφορτωθήκαμε τον φασίστα τον Σαμαρά αφού»…
Πάρτε τώρα να έχετε…
Τέλος πάντων, έστω αργά, το ποσοστό αυτό (για την ανομία) είναι μια ανάσα ελπίδας, μια χαραμάδα λογικής, σε έναν λαό που τα τελευταία χρόνια ψηφίζει παράλογα.
Το γεγονός και μόνο ότι τώρα, έστω πολύ αργά (το ξαναλέω), ένα 60-70% συμφωνεί ότι η ανομία βασιλεύει, κάτι λέει…
Και ποιος ξέρει; Ίσως όταν καεί ολόκληρη η Αθήνα, κι όταν θα ζούμε κυριολεκτικά σε συνθήκες Mad Max, με καλασνικοφόρους να σκοτώνουν πολίτες αδιάκριτα, τότε ίσως καταλάβει και το υπόλοιπο 40% τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας…
Όσο για τον Σύριζα και τους πσαικαζμένους εταίρους του, μαζί με τους νεοφώτιστους «κομμονιστές», όπως π.χ. η Γιδοβασίλαινα, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα…
Δεν καταλαβαίνουν λόγω ιδεοληψίας, λόγω βλακείας, και κυρίως λόγω επειδής να ’ουμ φυλάσσονται καθ’ όλο το 24ωρο από τους «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», όπως π.χ. εκείνοι οι πούροι αριστεροί, ο Σκουρλέτης, ο Παππάς και δυο τρεις άλλοι ακόμη, που στην επέτειο του Πολυτεχνείου έκαναν αγωνιστική πορεία πιασμένοι αλά μπρατσέτα, καταγγέλλοντας με πάθος τον φασισμό, τον  ιμπεριαλισμό,  τον καπιταλισμό, και τους Αμερικάνους (που το πρωί υπηρετούν γονυπετείς από τα κυβερνητικά τους μετερίζια), ενώ τους ακολουθούσαν από πίσω και πολύ διακριτικά, οι … αστυνομικοί τους φρουροί!
Τι να λέμε;
Αυτά, και σε άλλα με υγεία…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου