31.12.18

Ένα ανιστόρητο γραμματόσημο…


Λέμε για τις γκάφες και γενικά για την όλη φαρσοκωμωδία των συριζανέλ που μας κυβερνάνε, αλλά  ευτράπελα συμβαίνουν κι αλλού… σε όλες τις «καλές» οικογένειες.





Όπως π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ακόμη προσπαθεί να βρει τρόπο για να βγει από την ΕΕ χωρίς να διαλυθεί…



Σαν να μην λοιπόν έφταναν τα σοβαρά, έχουμε τώρα και δευτερεύοντα ευτράπελα στη Βρετανία, όπως π.χ. το νέο γραμματόσημο που λάνσαρε το Βασιλικό Ταχυδρομείο με σκοπό να τιμήσει την 75η επέτειο από την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία, την περίφημη D-Day.
Και μπορεί ο δικός μας Αλέξης να είναι παντελώς ανιστόρητος, θεωρώντας π.χ. ότι ο Χίτλερ έκανε τον Α’ Π.Π. αλλά όπως φαίνεται ανιστόρητοι υπάρχουν παντού.
Γιατί; Διότι το εν λόγω πολυαναμενόμενο (από τους συλλέκτες) γραμματόσημο έχει ένα σοβαρό λάθος.
Κι αυτό διότι στην εικόνα απεικονίζονται στρατιώτες να αποβιβάζονται έτοιμοι προς μάχη στις ακτές, μόνο που αυτές οι ακτές απέχουν πάνω από 15.000 χιλιόμετρα από την Νορμανδία!
Είναι δηλαδή μια πραγματική απόβαση, αλλά στην μακρινή … Ινδονησία.
Επίσης, η εν λόγω απόβαση έγινε πολύ καιρό πριν γίνει η αντίστοιχη στη Νορμανδία.
Εν ολίγοις, λάθος απόβαση, λάθος τοποθεσία, λάθος σκάφος, λάθος στρατός.
Μια προσβολή, λένε κάποιοι ειδικοί, στους βετεράνους της απόβασης και σε όσους έχασαν τη ζωή τους εκείνες τις ημέρες.
Από την πλευρά του το Βασιλικό Ταχυδρομείο ζητάει συγνώμη, και αποσύρει το γραμματόσημο, το οποίο όμως είναι ήδη περιζήτητο από τους ρέκτες, καθώς τα εσφαλμένα γραμματόσημα είναι πάντα πολλαπλάσια σε αξία από τα κανονικά.
Στα δικά μας, περιμένουμε γραμματόσημο με τις διαστημικές κατακτήσεις του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού του Παππά, ή έστω ένα που να τιμάει τα εγκαίνια του μαϊμού μετρό από τον Αλέξη…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου