4.12.18

Και όμως… τους θαυμάζουν!


Πάντοτε απορούσα για το πώς και γιατί οι δικοί μας γηγενείς «προοδευτικοί» και «αριστεροί» είναι αναφανδόν υπέρ των απανταχού «κατατρεγμένων» Μουσουλμάνων, που πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό, και που τους σφάζουν οι κακοί Εβραίοι,κ.ο.κ. και που τους συμπαρίστανται με πάθος ειδικά οι γυναίκες μας.




Εκείνες δηλαδή οι περίφημες «συνηγορίνες» με τα Γκούτσι και τα
I-phones (παλιότερα Blackberry), καθώς και άλλες επαγγελματίες «αλληλέγγυες», που αφιερώνουν το είναι τους για την ισότητα των λαών, για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων, και για την πολυπολιτισμικότητα γενικώς… πως λέμε κυρά Τασία; Κάπως έτσι.
Θα μου πείτε τόσο ξέρουν τόσο κάνουν, ή αν είσαστε πιο κακότροποι θα μου θυμίσετε ότι οι ΜΚΟ αποτελούν μεγάλη μπίζνα…



Δεν αναφέρομαι όμως μόνο σε όλους αυτούς που κάνουν καριέρα, πολιτική ή οικονομική, πάνω στους κακόμοιρους «πρόσφυγες πολέμου» από το Μαγκρέμπ και τη Μέση Ανατολή, αλλά σε όλους εκείνους και εκείνες που πραγματικά πιστεύουν στους «αγώνες» των Ισλαμιστών, και που ζουν για να δουν την Ευρώπη μούλτι κούλτι, οι οποίοι Ισλαμιστές παρεμπιπτόντως θα τους έσφαζαν στο γόνατο με την πρώτη ευκαιρία.
Να είσαι δηλαδή σύγχρονη, μορφωμένη, Ευρωπαία, και να αγωνίζεσαι ή έστω να συμμερίζεσαι για τα ισλαμικά ιδεώδη…, όπως π.χ. το δικαίωμα στη μπούρκα… it boggles the mind.
Αγνοώντας τη στυγνή πραγματικότητα που υφίστανται εκατοντάδες εκατομμύρια γυναικών σε μέρη όπως το Σουδάν, η Σαουδική Αραβία, ακόμη και η γνώριμή μας Αίγυπτος.
Στην οποία μια διάσημη ηθοποιός κινδυνεύει με φυλάκιση πέντε χρόνων, επειδή τόλμησε να φορέσει ένα κάπως αποκαλυπτικό φόρεμα σε μια επίσημη εκδήλωση (red carpet) πριν από μερικές μέρες στο Κάιρο.
Πρόκειται για τη σαραντάρα Rania Youssef, η οποία τώρα τρέχει και δεν φτάνει, ζητώντας δημόσια συγνώμη για το τρομερό … ατόπημά της.
«Πρώτη φορά το φόρεσα», λέει, «και δεν ήξερα ότι θα προκαλέσω τόση οργή… δηλώνω την αφοσίωσή μου στις αρχές με τις οποίες μεγαλώσαμε στην αιγυπτιακή κοινωνία, και ορκίζομαι πως δεν θα το ξανακάνω»!
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Samir Sabri, ένας από τους δυο που μήνυσαν την ηθοποιό, είναι κάθετος και όπως λέει: «η ενδυμασία της ήταν απρεπής, δεν συνάδει με τις αρχές της κοινωνίας μας, ούτε με τις παραδόσεις μας, και ούτε με την μουσουλμανική ηθική μας… υπονομεύει το κύρος των γυναικών της χώρας»!
Βέβαια, να τα λέμε αυτά, και ας μην μας διαβάζουν οι «προοδευτικές» φεμινίστριες του Σύριζα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Rania Youssef δεν είναι η μόνη διάσημη γυναίκα της Αιγύπτου που κινδυνεύει με κάθειρξη για κάτι που στην Ευρώπη θα … θαυμάζονταν.
Υπάρχει και η περίπτωση της εξίσου διάσημης τραγουδίστριας Shaimaa Ahmed, που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση επειδή δάγκωνε με σεξουαλικά υπονοούμενα μια μπανάνα σε ένα μουσικό της βίντεο!
Επίσης, μια άλλη τραγουδίστρια, η Laila Amer, φυλακίστηκε για δυο χρόνια παρακαλώ, επειδή συμμετείχε σε μουσικό βίντεο το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο από δικαστήριο του Καϊρου.
Αυτού του είδους οι διώξεις είναι σύνηθες φαινόμενο στη σημερινή Αίγυπτο, που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της «αραβικής άνοιξης» την οποία χειροκροτούσαν με πάθος οι ντόπιοι προοδευτικοί μαϊντανοί της μπανανίας μας, και κυρίως «αι γυναίκαι», όπως π.χ. η τροτσκίστρια Μποφίλιου (που όμως ψηφίζει ΚΚΕ!!!!!), και η Άντζι Σαμίου, μια σημαντική πολιτική στοχάστρια της γενιάς μας…
Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στην «λεύτερη» πλέον Αίγυπτο του προέδρου Abdel Fattah el-Sisi, ο οποίος όχι μόνο πατάσσει τον δημόσιο ερωτισμό των διάσημων γυναικών της χώρας, αλλά συγχρόνως διώκει μετά μανίας τόσο τον ελεύθερο λόγο όσο και την ομοφυλοφιλία γενικώς.
Άντε και στα δικά μας…

Strange Attractor

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου