28.3.19

Οι δικοί μας υποψήφιοι είναι καλοί…


Μας διαβεβαίωνε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός επί σειρά ετών, ότι θα πατάξει τη διαπλοκή και ότι όσοι είναι στις λίστες Λαγκαρντ Μπόργιανς κλπ θα πληρώσουν και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια. 
Σήμερα αντί αυτών των υποσχέσεων, αυτοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατηγορούσε, οδηγούνται στην Ευρωβουλή. Είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.





Προφανώς ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, νομίζει ότι ο κόσμος τρώει το σανό που τον τάιζε από το 2011.
Τότε που οι σημερινοί βουλευτές του έπαιζαν ξύλο στους αγανακτισμένους με στόχο να δείξουν στο πόπολο, ότι θα το υπερασπιστούν όταν έλθουν στην εξουσία.
Τότε που αγκαλιά με τους "δεν πληρώνω" έδινε οδηγίες να μην πληρωθούν ΕΝΦΙΑ και χρέη και τώρα οι "δεν πληρώνω" τρέχουν στα δικαστήρια που τους οδηγεί αυτός που τότε τους προέτρεπε να μην πληρώσουν…


 
Και όταν ανέβηκαν στην εξουσία έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο του "ότι φάμε ότι πιούμε και ότι...." που λέει ο Λαός.
"Φάγανε φάγανε φάγανε" που λέει και στην ελληνική ταινία, έδωσαν και μερικά επιδόματα μιζέριας για να κρατήσουν τα προσχήματα.
Όλα αυτά τα χρόνια, καρανίκες και πετσίτηδες γέμισαν την πολιτική ζωή του τόπου.
Αδέρφια ξαδέρφια, μητέρες, κουμπάρες, φίλες και φίλοι, διορίστηκαν σε θέσεις με το κιλό. Γιατί αν δεν διοριστούν τώρα πότε θα διοριστούν; μήπως δούλευαν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα; "να τρουπώσουν" ήθελαν πάντα...
Και έβλεπες παιδιά με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά να ξενιτεύονται, ενώ οι "δικοί τους" διορίζονται...αξιοκρατικά βεβαίως βεβαίως...
Ποτέ από δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους δεν διαβρώθηκε τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο μια Κυβέρνηση. 
Ποτέ από καταβολής Ελληνικού Κράτους δεν υπήρξε Κυβέρνηση που να διχάσει τόσο το Λαό. 
Ποτέ από καταβολής Ελληνικού Κράτους δεν υπήρξε Κυβέρνηση που αγνόησε το Λαό σε μεγάλα Εθνικά ζητήματα. 
Ποτέ από καταβολής Ελληνικού Κράτους δεν υπήρξε Κυβέρνηση, που να ξεπουλά τους συνεταίρους της και να συνεχίζει να κυβερνά με τσόντες.
Και έχει το θράσος να κουνά το δάκτυλο; αυτούς που κατηγορούσε ότι έφεραν τον τόπο στην πτώχευση τους έκανε υπουργούς της.
Το 60% των βουλευτών και των υπουργών της είναι μέρος του "παλιού πολιτικού συστήματος" που υποτίθεται ότι θα πολεμούσε. 
Την διαπλοκή που θα κτυπούσε την έχει πρώτο τραπέζι. 
Τους φτωχούς τους έκανε φτωχότερους. Κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. 
Αγνόησε κυρίως την ψυχή του Ελληνα, με την συμφωνία στις Πρέσπες, κατηγορώντας τον ως φασίστα. 
Και συνεχίζει να κουνά το δάκτυλο; Με τελευταίο τα κατορθώματα των υποψηφίων της της Ευρωβουλής.
Η "γόνος" συνέχιζε να λαμβάνει λόγω κατάθλιψης τη σύνταξης της αποθανούσας μητέρας της και τώρα  δεν πληρώνει ούτε τον διακανονισμό της επιστροφής. Αλλά η 90χρονη συλλαμβάνεται και της παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα. "Σύριζα ο δίκαιος"...
Και επιπλέον όσοι κατηγορούνταν ότι είναι σε λίστες και απομύζησαν τον λαό, προς επιβράβευσή τους είναι υποψήφιοι της Ευρωβουλής. 
Αλλά είπαμε "όσοι είναι στις λίστες και ανήκουν σε άλλες παρατάξεις είναι λαμόγια, οι δικοί μας που είναι στις λίστες είναι καλοί".

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου