10.5.19

Δέκα αλήθειες για τα fake news – και τη «λασπομαχία»!


Μερικές πολύ απλές αλήθειες:
Αλήθεια πρώτη: Το μόνο που μπορεί να συνετίσει – ή έστω να συγκρατήσει – τον Τσίπρα από την αυθάδεια, την αλαζονεία και την προκλητικότητα κατά των αντιπάλων του, στη Βουλή (και όχι μόνο), είναι αν ξέρει ότι θα του ανταποδώσουν τα ίδια!




Κι εκεί θα χρειαστεί να βρεθεί σε άμυνα και να δίνει «εξηγήσεις»!
Αυτό ακριβώς συνέβη στην συζήτηση της Βουλής την Τετάρτη. Το χόντρυνε ξανά. Του απάντησε στα ίσια ο Κυριάκος. Κι αναγκάστηκε την άλλη μέρα να βγάλει το… βιογραφικό του πατέρα του! Που τον εμφάνιζε περίπου ως «θύμα της χούντας».
Αλλά συλλαμβάνεται, ξανά, να λέει ψέματα




Αλήθεια δεύτερη: Ο Τσίπρας όχι μόνο κάλυψε προχθές τον Πολλάκη και τις ύβρεις του κατά του Κυμπουρόπουλου, αλλά το πήγε και πολύ πιο πέρα.
Απεκάλεσε τον υποψήφιο της ΝΔ… «γλάστρα» που τον περιφέρουν προεκλογικά!
Δηλαδή αποδείχθηκε – αν είναι δυνατόν – χειρότερος κι από τον Πολλάκη!
Αλήθεια τρίτη: Και σαν να μην έφτανε αυτό χαρακτήρισε… «ξαναζεσταμένο» το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, όπου αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Κυβέρνηση ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι. Ώστε έτσι, έ;
«Ξαναζεσταμένο» το θέατρο που έπαιζαν στις πλάτες 102 νεκρών!
Λες και σημασία είχε πότε έγινε η αποκάλυψη κι όχι το ίδιο το θέατρο που έπαιζαν εκείνοι. Οι άνθρωποι εκτός από θρασείς είναι και ανάλγητοι!
Αλήθεια τέταρτη: Στην ίδια συζήτηση, ο Τσίπρας έπιασε πάλι στο στόμα του την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τη χαρακτήρισε «πάμπλουτη» (υπονοώντας ότι έκαναν περιουσία από την Πολιτική), σε αντιδιαστολή με τον ίδιο τον Τσίπρα που είναι, υποτίθεται… «φτωχόπαιδο»!
Πολύ σωστά του απάντησε ο Κυριάκος, ότι η οικογένειά του απέκτησε χρήματα από κατασκευαστική εταιρία του πατέρα του και του θείου του, και από έργα που έπαιρνε επί χούντας!
Άλλωστε, αυτή είναι μια πληροφορία απολύτως έγκυρη και διπλοτσεκαρισμένη: Την έχει αποκαλύψει δημόσια (στην τηλεόραση) ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης εδώ και καιρό, χωρίς καμία διάψευση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.
Την έχει επιβεβαιώσει και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Φοίβος Ιωαννίδης με άρθρο του στα «Νέα». Επίσης χωρίς να υπάρξει καμία διάψευση. Έχουν δημοσιευτεί και ισολογισμοί της εταιρίας εκείνης από την εποχή εκείνη.
Ο Τσίπρας νόμιζε ότι μπορεί να πιάνει στο στόμα του όποιους θέλει – ζωντανούς και νεκρούς – και να τους αμαυρώνει κατά βούλησιν.
Τώρα κατάλαβε ότι μπορεί να υποστεί κι ο ίδιος τα ίδια.
Κι άρχισε να μυξοκλαιει: Γιατί θίγετε το μακαρίτη το μπαμπά μου;
Γιατί ο ίδιος έχει θίξει προηγουμένως τους πάντες.
Ως τώρα ατιμώρητα. Τώρα όχι πια
Και πάλι καλά του έκανε ο Κυριάκος. Ο οποίος μάλιστα του το πέταξε και πολύ «συγκρατημένα» εδώ που τα λέμε. Σχεδόν «υπαινικτικά».




Αλήθεια τέταρτη: οι ΣΥΡΙΖΑιοι γενικότερα - ο ίδιος ο Τσίπρας (αυτοπροσώπως στη Βουλή), αλλά και με τα φερέφωνά του - έχει κάνει τα αίσχη διασύροντας τη σύζυγο του Κυριάκου Μαρέβα, τη σύζυγο του Στουρνάρα, Λίνα, τον ίδιο το Σαμαρά, την οικογένεια Σαμαρά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και κάμποσους ακόμα.
Μιλάμε για διασυρμούς κανονικούς, διασυρμούς συνεχείας, με αφάνταστες ταλαιπωρίες, για πράγματα που κατέπεσαν τελικά!
Και κάποια στιγμή υπέστη και ο ίδιος επίθεση για πράγματα που, όπως φαίνεται, είναι αλήθεια!
Καιρός ήταν!
Είναι εικόνα δημοκρατίας αυτή;
Όχι! Αλλά όποιος τέτοια κάνει, τα ίδια θα υποστεί.
Αν ένας θρασύδειλος λασπώνει τους πάντες και κανείς δεν τον βάζει στη θέση του, τότε αυτό επίσης ΔΕΝ είναι εικόνα δημοκρατίας! Έτσι;
Αλήθεια πέμπτη: Ουδείς οφείλει να απολογείται για όσα έχει κάνει ο πατέρας του. Αλλά όποιος κατηγορεί τους πατεράδες άλλων, κάποιοι στιγμή θα έλθει η ώρα να κατηγορήσουν και τον δικό του πατέρα. Πολύ κακό αυτό. Αλλά και η Κάθαρση στις τραγωδίες δεν είναι ευχάριστο πράγμα. Αλλά είναι η βέβαια κατάληξη της Ύβρεως!
Και ο Τσίπρας από ύβρεις (με τη νεοελληνική, αλλά ΚΑΙ με την αρχαιοελληνικη έννοια) μας έχει φλομώσει.
Αλήθεια έκτη: Υπάρχουν και κάποιοι θλιβεροί «ισαποστάκηδες» που άρχισαν τα εμετικά: «εντάξει κακός ο Τσίπρας, αλλά και ο Κυριάκος βρε παιδί μου. Ήταν ανάγκη να πέσει στο επίπεδό του;»
Ποιο επίπεδό του; Οι άλλοι θα σε βρίζουν, θα σε ελεεινολογούν, θα σου βρίζουν την οικογένεια και το σπίτι κι εσύ θα τους απαντάς με «προγράμματα» και αριθμούς;
Πάτε καλά;
Αλήθεια έβδομη: ο κόσμος που ψηφίζει και τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη του κόσμου (που ψηφίζει), μια «ατάκα επί προσωπικού» θα την πιάσουν αμέσως και θα την προβάλουν. Ενώ ένα «επιχείρημα» θα το παραβλέψουν. Δεν θα το καταλάβουν.
Έτσι, όποιος πετάει «ατάκες επί προσωπικού» πολεμάει με μπαζούκα!
Ενώ όποιος απαντάει με «επιχειρήματα» και αριθμούς, αμύνεται με… μυγοσκοτώστρες!
Ο μόνος τρόπος να αμυνθείς στο μπαζούκα είναι αν κρατάς κι εσύ μπαζούκα. Και φροντίσεις να το μάθει ο άλλος.
Για να «συνετιστεί»…
Αλήθεια έβδομη: Θα μου πείτε, μα έτσι θα κυλιστούμε όλοι στη λάσπη.
Λάθος! Αν ο άλλος σε λασπώνει, κι εσύ κάθεσαι και τον κοιτάς ή απαντάς «περί πάντων και άλλων τινών», τότε εσύ είσαι ο «λασπωμένος»! Ο άλλος είναι καθαρός, έχει και το φωτοστέφανο του «εισαγγελέα» και «λάμπει».
Αν φάει κι εκείνος το «μπουγέλο» του, τότε αναγκαστικά σταματάει ή είναι πια πολύ πιο “συγκρατημένος” και η λασπομαχία τελειώνει. Ή έστω περιορίζεται…
Ο αδίστακτος άνθρωπος μόνο από φόβο ότι θα υποστεί τα ίδια διστάζει να κάνει τα χειρότερα.
Κι όποιος αυτό δεν το καταλαβαίνει – ή δε το αντέχει – να πάψει να ασχολείται με την Πολιτική.
Αλήθεια όγδοη: ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε είδηση που δεν τον συμφέρει τη χαρακτηρίζει fake news ή hoax. Δηλαδή «ψευδή» και «συκοφαντική»!
Έλα όμως, που σχεδόν πάντα αποδεικνύονται αληθινές.
·       --Είχαν θεωρήσει fake news ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.
·       --Ύστερα ισχυρίστηκαν ότι δεν το ήξεραν την ώρα που έδινε συνέντευξη ο Τσίπρας. Αποδείχθηκε ότι το ήξεραν τουλάχιστον δύο υπουργοί του Τσίπρα (Δημοσίας Τάξεως και Υγείας).
·       -- Ύστερα μεταδόθηκε ότι θα παραιτηθούν υπουργοί της Κυβέρνησης λόγω της τραγωδίας στο Μάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ το διέψευσε, κατήγγειλε το ΣΚΑΙ ότι μετέδιδε fake news και αποφάσισε να κάνει… «εμπάργκο» στο ΣΚΑΙ. Τελικά απομακρύνθηκαν και οι δύο υπουργοί. Ο ΣΚΑΙ επιβεβαιώθηκε (αλλά το εμπάργκο εναντίον του ισχύει ακόμα).
·       --Ύστερα, λέγανε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Όλα έγιναν σωστά, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.
Όλες οι έρευνες και έγιναν – επίσημες και ανεπίσημες – απέδειξαν ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν λειτούργησε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Το κράτος τα έκανε μούσκεμα...
Τους νεκρούς στο ΜΑΤΙ δεν τον σκότωσε η «άναρχη δόμηση» (σε μια περιοχή που έχει τρία σχέδια Πόλεως) ή η «κλιματική αλλαγή» (ένα καλοκαιριάτικο απόγευμα που είχε 35 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία). Τους σκότωσε η πλήρης απουσία του κράτους μπροστά σε μια πυρκαγιά που θα μπορούσε να έχει σβήσει πριν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή από επίγεια και εναέρια μέσα που όμως, ΔΕΝ υπήρχαν! Κι όταν εμφανίστηκε το κράτος έκανε τα ακριβώς αντίθετα: έστελνε την κίνηση μέσα στο Μάτι, αντί να βοηθά τους ανθρώπους να βγουν εγκαίρως. Κι έτσι κάηκαν όλοι!
--Ύστερα, μας έλεγαν ότι ο Τσίπρας δεν είχε πάει σε κότερο λίγες βδομάδες αργότερα. Δεν είναι κακό, κατ’ ανάγκην, να πάει για μερικές μέρες ξεκούραση κάποιος σε ένα κότερο ενός πλούσιου φίλου του. Βέβαια στην Ευρώπη οι πολιτικοί ηγέτες λογοδοτούν γι’ αυτό. Και ζητούν συγγνώμη (βλέπε Σαρκοζί, Μπαρόζο κλπ.)
Αλλά εδώ δεν πρόκειται γι’ αυτό. Εδώ πρώτον το κράτησαν κρυφό τότε. Και αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε το αρνήθηκαν αρχικά.
Όλα τα fake news που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν 100% αληθινά!
Αλήθεια ένατη: αντίθετα, οι καταγγελίες του Τσίπρα προσωπικά κατά του Παπασταύρου αποδείχθηκαν εντελώς fake news, οι καταγγελίες του Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου κατά Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου, Άδονη κλπ, αποδείχθηκαν εντελώς fake news (τελικά και στημένες συκοφαντίες), οι καταγγελίες του Documento κατά της συζύγου Στουρνάρα αποδείχθηκαν επίσης fake news, οι πρόσφατες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των δηλώσεων του Μπάμπη Αθανασίου της ΝΔ, αποδείχθηκαν εντελώς… «μονταζιέρα»!
Εδώ οι αποδεδειγμένα «πρωτομάστορες» των fake news καταγγέλλουν κάθε αληθινή αναφορά εναντίον τους ως «ψευδή». Επαληθεύονται οι κατηγορίες σε βάρος τους, διαψεύδονται οι συκοφαντίες τους σε βάρος των αντιπάλων τους και συνεχίζουν απτόητοι.
Κι έχεις και τους «ισαποστάκηδες»… να παίρνουν «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στους «θύτες» και τα «θύματα»!
Τελικά έπρεπε να φάνε ένα αληθινό ταρακούνημα για να βάλουν μυαλό. Κι αυτό ακριβώς έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.
Αλήθεια δέκατη: υποχρεωμένος ο Τσίπρας να απαντήσει στους υπαινιγμούς Μητσοτάκη – κι αυτό ήταν μια πρώτη ένδειξη ότι πέρασε σε άμυνα – είπε τη μισή αλήθεια. Αξίζει κανείς να διαβάσει το σύντομο άρθρο του Φοίβου Ιωαννίδη στα Νέα (υπάρχει στο google) για να δει και την άλλη μισή:
Όντως ο πατέρας και ο θείος του Τσίπρα είχαν μια αντιστασιακή ανάμιξη στην Κρήτη (με την, άγνωστη ως τώρα, οργάνωση ΔΕΚΑ). Όντως πιάστηκαν και δικάστηκαν. Αλλά αφέθηκαν κι ύστερα άρχισαν να παίρνουν έργα από το καθεστώς.
Αυτό το τελευταίο, επιβεβαιώνεται από πλήθος άλλων στοιχείων, ισολογισμών της εταιρίας αλλά και φωτογραφιών της εποχής.
Δεν μας το είπε όμως ο Τσίπρας. Του… «διέφυγε»!
Ή μάλλον, ακόμα και τώρα ψεύδεται.

Θανάσης Κ.

ΥΓ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανασυζητήσουμε δημόσια τι έκανε ο μακαρίτης ο πατέρας του ενός ή του άλλου.
Αλλά όποιος εργαλειοποιεί το ψέμα για τους άλλους, μπορεί να φάει στη μάπα, τελικά, και την πικρή αλήθεια. Για τον ίδιο…
Γιατί εδώ δεν συζητάμε τι έκανε ο πατέρας του Τσίπρα - Θεός σχωρέστον άνθρωπο.
Εδώ αποκαλύπτεται η αθλιότητα του γιου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου