5.6.19

Οι παραστάσεις συνεχίζονται καθ' εκάστην...


Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το ποιος είναι δήμαρχος ή κοινοτάρχης διότι όσα χρόνια ζω όλοι είναι ίδιοι… κυριολεκτικά.
Τα τέλη να εισπράττονται, και η δημοσιότητα να είναι άπλετη, κι από κει και πέρα το χάος,  αφού η θέση του δημάρχου είναι, ή μάλλον έχει καταντήσει,  τελετουργική, και απλά το εφαλτήριο για κάτι μεγαλύτερο… για υπουργικό θώκο.
Έτσι το βλέπουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, από την εποχή που ο τότε άσημος Κούβελας βγήκε δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια έγινε το πρώτο βιολί στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.





Όπως επίσης θυμάμαι την περίπτωση του Παναγιώτη Φασούλα, που κάποτε εξελέγη πρώτος (με ρεκόρ σταυρών) δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη συνέχεια δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε κάποια συνεδρίαση…
Όταν τον κατήγγειλαν για αυτό, απάντησε με στόμφο πως έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο του.
Ναι, αλλά χιλιάδες ζαγάρια τον ψήφισαν για να τους σώσει...




Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και εξηφανίσθη από την ερωτική συμπρωτεύουσα, καταλήγοντας δήμαρχος Πειραιά…
Μια άλλη πάλι, αρρωστημένη παράμετρος του νέου συστήματος της απλής αναλογικής είναι ότι έχουμε δημάρχους με μειοψηφία σε συμβούλους.
Όπως π.χ. ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη, που πήρε το 65% περίπου των ψήφων, αλλά καλείται να «δημαρχεύσει» με μόλις 7 συμβούλους σε σύνολο 49!
Όσους δηλαδή διαθέτει και η στοχάστρια Νοτοπούλου… από τον συνδυασμό της οποίας εξελέγησαν σύμβουλοι με 100-170 ψήφους!!!!
Μεγάλη δημοφιλία δηλαδή.   
Κερδάμε
Να φανταστείτε τόσοι είναι οι συγγενείς μου… ή αλλιώς τόσοι με διαγράφουν κάθε βδομάδα από το Φέσιμπουκ.
Κι η άλλη πανηγυρίζει που βγήκε με 128 ψήφους…
Τι να λέμε;
Και μιας και αναφέρθηκα στον Ζέρβα, να σημειώσω πως αν και τον είχα σε κάποια εκτίμηση, παρ’ ότι έχει αλλάξει κι αυτός κόμματα σαν τα πουκάμισα, εν τούτοις με χάλασε μια σέλφι του που κυκλοφόρησε χθες στα σόσιαλ μύδια, αγκαλιά με την ζαβή… τη Ραχήλ δηλαδή.
Ήμαρτον πΧια…
Αν τον δω αγκαλιά και με τη ζουρλή την Ζωζώκα, τότε θα αποσυρθώ για πάντα… στη Χιλιαδού Ευβοίας, παρέα με τον φίλο μου τον Μήτσο, πρώην πασόκο, πρώην συριζαίο, και νυν Βελοπουλικό, που όλη μέρα μουρμουράει πως όλοι το ίδιο «μπροδότες» είναι..
Επίσης να σημειώσω πως δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη εξελέγη και ο διάσημος ποιοτικός τροβαδούρος των νιάτων μας, ο Φλωρινιώτης!
Ο οποίος όχι μόνο ζει, αλλά θέλει και να μας σώσει.
Με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη… ποιανού άλλου;
Όπως νομίζω και ο γνωστός Λιακόπουλος, που ακόμη περιμένει το ξανθό γένος να μας σώσει από τους ψεκασμούς, και όχι μόνο.
Με αυτά και με αυτά οι μέρες περνάνε, ο μπουτάς ακόμη να πάει στον Πρόεδρο, και ή έχει ακόμη αρκετές εκκρεμότητες να κλείσει, ή το ξανασκέφτηκε και μάλλον θα πάμε για εκλογές κανονικά τον Οκτώβρη.
Εξάλλου, όπως μαθαίνω από γνωρίζοντες, ο Πρόεδρος έχει κλείσει διακοπές στις αρχές Ιουλίου, ο Τέρενς ακόμη αναζητείται στην Πάπουα Νέα Γουινέα, και η Τζάκρη έχει κλείσει πιλάτες την 7/7, και άρα δεν ευκαιρεί να ψηφίσει, πόσω δε μάλλον να κάνει αγώνα για την πλέρια δημοκρατία του Σύριζα.
Τέλος, είδα τον Σκουρλέτη να εγκαλεί τον γραμματέα του Πασόκ για απλήρωτα χρέη του κόμματος, τα οποία όμως είχαν γίνει όταν γραμματείς του Πασόκ ήταν η Μαριλένα και ο Ραγκούσης… αμφότερα μεγαλόσχημα πλέον στελέχη του Σύριζα.
Ενός Σύριζα που καταγγέλλει συνεχώς το παλιό βρώμικο Πασόκ, αλλά θα έχει, λένε, εκτός από εκατοντάδες άλλους πρώην πασόκους, υποψήφιο βουλευτή και τον … Ματζουράνη! Ποιον; Θυμόσαστε καθόλου την υπόθεση Κοσκωτά; Αυτόν…
Τρέλα….

Strange Attractor

ΥΓ- Έχω μια συνάδελφο ιδεολόγο, που την εποχή της κυβέρνησης του μπαμπά Μητσοτάκη με είχε στη γωνία διαρκώς επειδή δεν ήμουν νεοδημοκράτης.
Επί Σημίτη είχε κατεβάσει τα μολύβια, και επί ΚΚ έγινε και προϊσταμένη, με τηλεφώνημα υφυπουργού.
Επί Σαμαρά έγινε αγαναχτίστρια, και στη συνέχεια οπαδός και ψηφοφόρος του Σύριζα, διατυμπανίζοντας δεξιά κι αριστερά ότι ανέκαθεν ήταν αριστερή.
Από τη μέρα που η ΝΔ κέρδισε με διαφορά στις ευρωεκλογές, και δείχνει πως πάει για κυβέρνηση, ξαναέγινε φανατική νεοδημοκράτισσα, και δη «κυριακική», αφού όπως λέει «είμαι αναμπάμ μπαμπαντάμ μητσοτακική», απειλώντας μάλιστα με διώξεις όσους θεωρεί ότι δεν συμμερίζονται το δεξιό όραμά της…
Αυτά ζούμε στο Ελάντα.

ΥΓ2- Ο Βελό στην ευρωβουλή, σίγουρα και στη βουλή, και ο Μπένι τιμωρία στην αυλή. Χα χα χα….
Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ! Θα πεθάνουμε όλοι (απ’ τα γέλια)

ΥΓ3- Ανάσα και όαση δροσιάς στη γενική έρημο που ζούμε, οι τοποθετήσεις της Ελένης Γλυκάτζη Αρβελέρ. Μιας σπουδαίας Ελληνίδας.
Να αγιάσει ο στόμας της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου