5.6.19

Ισχυρός και σταθερός συμπαραστάτης του Κυριάκου ο Αντώνης Σαμαράς!


Μετά από 3,5 χρόνια αναμονής ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Τσίπρα. Πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα μετά το 2014 σε οποιοδήποτε μέτωπο.
Κανονικά αυτό δεν λέγεται απλώς ως μια νίκη του Μητσοτάκη, ούτε καν μόνο της ΝΔ, πόσο δε ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Είναι νίκη κατά του ψέματος, της αλητείας και της βρόμικης προπαγάνδας.





Και αυτή ήταν η πρώτη και καθοριστική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.Συντριπτική νίκη της κεντροδεξιάς κατά της καθεστωτικής αριστεράς. Η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια.
Εδώ όμως οφείλουμε να πούμε και κάποιες αλήθειες οι οποίες θα πρέπει να είναι οδηγός για την συνέχεια και την πορεία της παράταξης…



Η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να «συντρίψει» ένα κόμμα πανίσχυρο. Έναν αντίπαλο που παίζει στα δάχτυλα τη δημαγωγία, τη λάσπη, τη δολιοφθορά και την δολοπλοκία.
Λογικά, αν και δεν υπάρχει λογική σε αυτήν την χώρα, η ΝΔ θα κερδίσει, έτσι κι αλλιώς, αυτήν την αναμέτρηση. Διότι ο κόσμος ξαφνικά ξύπνησε και ήθελε πάνω απ’ όλα να φύγουν ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως η επικράτηση δεν ήρθε από μόνη της. Ήταν μια μεγάλη, μια απρόσμενη σε έκταση νίκη. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι την έφερε ο Μητσοτάκης προσωπικά, η στρατηγική του οποίου από το 2016 και μετά αποδεικνύεται σωστή. Και μπόρεσε να την εφαρμόσει απερίσπαστος, γιατί ήταν απαλλαγμένος από εσωτερικά προβλήματα.
Δεν είχε πόλεμο μέσα από το κόμμα, δεν είχε εσωτερικές παραφωνίες παρά μόνο ελάχιστες και αμελητέες. Και το κυριότερο, είχε την  ανοικτή συμπαράσταση του, προηγούμενου αρχηγού και πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από τον δεύτερο κιόλας γύρο των εσωκομματικών εκλογών που τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του, πολλώ δε μάλλον από την εκλογή του.
Ανοιχτά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό ο Αντώνης Σαμαράς  υπήρξε στο πλευρό του νέου αρχηγού. Ανοιχτές και καθαρές δουλειές όπως συνηθίζει να κάνει πάντα. Καθαρές κουβέντες, της αντρικής σχολής.
Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα, ένα παράδειγμα προς όλους. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι μέσα στο κόμμα ότι έτσι πολεμάς το κακό. Έτσι νικάς τον αντίπαλο. Έτσι υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου. Με ενότητα και όχι με εσωτερικό βρώμικο πόλεμο, όπως είχε όλα τα χρόνια που ηγείτο του κόμματος ο Σαμαράς.
Και τι κατάφεραν αυτοί που τον πολεμούσαν; Να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπουλήσουν την Ελλάδα.
Αυτό κατάφεραν και όχι τόσο τον ίδιο. Την Ελλάδα κατέστρεψαν και όχι τον Σαμαρά. Αυτός δικαιώθηκε απόλυτα και δοξάζεται. Αυτός κράτησε την Ελλάδα ψηλά και χωρίς αυτούς. Η Ελλάδα όμως βρέθηκε σε χειρότερη κατάσταση, εθνικά ταπεινωμένη, οικονομικά στο όριο. Και αυτοί έμειναν να χαίρονται ότι τον έριξαν.
Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και ο Αντώνης Σαμαράς τους έδωσε ένα μάθημα ήθους. Στάθηκε δυναμικά στο πλευρό του νέου ηγέτη της ΝΔ και έδωσε μάχες όπως εκείνος ξέρει. Όργωσε την Ελλάδα, βγήκε και μίλησε δημόσια. 
Δεν σώπασε ούτε κρύφτηκε. Είδε στη νίκη της ΝΔ ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας και τη δική του προσωπική δικαίωση, και έδωσε τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με τις γνωριμίες του, τις οποίες χρειαζόταν ο Κυριάκος στα πρώτα του βήματα.
Σε άρθρο του ίδιου, στην ΚΑΘΗΜΕΡIΝΗ, 2/6, επισημαίνει ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –  και πολύ σωστά – θέλει να ενώσει τον κόσμο. Όλη η ΝΔ., από την φύση και την ιδεολογία της, αυτό θέλει. Το οφείλουμε, άλλωστε, στην ελληνική κοινωνία. Ύστερα από 4,5 χρονια τόσο «τοξικής» διακυβέρνησης (θυμηθείτε το αλησμόνητο εκείνο «η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»!) η κοινωνία πρέπει να γιατρέψει τις πληγές που της αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να ενώσουμε τον κόσμο, πρέπει να ξεπεράσουμε ότι τον δίχασε στο παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει! ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ« τονίζει με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός.
Αυτά για την ιστορία.
Τώρα έχουμε να δώσουμε το τελικό χτύπημα στους ψεύτες και απάτριδες κυβερνώντες. Στους εθνομηδενιστές που ξεπούλησαν τη Μακεδονία.
Μια νίκη θέλει έναν αρχηγό δυναμικό, πατριώτη, ήρεμο, με ιδέες και λύσεις για τον λαό του, να λέει αλήθειες. Και για να πετύχει χρειάζεται εσωτερική ηρεμία.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι δυναμικά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ώσπου να φύγουν οι απατεώνες και να κάνει τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Και εκεί θα συνεχίσει να είναι ανοιχτά κοντά του με τον τρόπο που αυτός ξέρει και μπορεί.
Έτσι πρέπει και έτσι  αγωνίζονται όσοι έχουν ήθος και ιδέες στην πολιτική. Οι υπόλοιποι ας παριστάνουν πως είναι κάποιοι και η γνώμη τους μετράει.

Γιώργος Παντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου