7.6.19

Η φαιδρή πολιτική (και όχι μόνο) καθημερινότητά μας…


Και ενώ τα συμβατικά ΜΜΕ ασχολούνται με τα μεγάλα θέματα, όπως π.χ. τη μείωση του αφορολογήτου, ή την «αποπομπή» του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ή ακόμη ακόμη το διακριτικό φλερτ του Προκόπη προς την σύζυγο του Τραμπ, εγώ ο ποταπός εστιάζω σε άλλα πράγματα… ήσσονος σημασίας, που όμως επηρεάζουν το μέλλον μας.




Όπως δηλαδή τη βαρυσήμαντη δήλωση της κυρά Τασίας, που αποφάσισε να παρατήσει την πολιτική και να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα για τη βουλή.
Χωρίς βέβαια να μας πει ότι και πριν δεν είχε βάλει υποψηφιότητα, αλλά εξελέγη όντας 6η στη σειρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Σύριζα…



Όπως και να έχει, μετά τη φυγή του Μπάνου (λείπει ήδη) και τις απεγνωσμένες κραυγές των 2-3 πσαικαζμένων που παρέμειναν στους ΑνΕλ για να φυλάνε τη σφραγίδα, και που του απευθύνουν έκκληση να γυρίσει διότι τον χρειάζεται το γένος, έρχεται τώρα κι αυτό το νέο χτύπημα κατά του κοινοβουλευτισμού, και αναρωτιέμαι: Τι σόι βουλή θα είναι αυτή; Χωρίς Μπάνο, Μπένι, και Τασία; Αυτή την δημοκρατία θέλουμε;
Τέλος πάντων, η χώρα θα βρει το δρόμο της, όπως θα τον βρει και η κυρά Τασία, αφού φήμες τη θέλουν να δέχεται πρόταση για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χόλιγουντ στο sequel της μπλοκμπάστερ ταινίας The Return of the Mummy.
Ποιο ρόλο της πρόσφεραν; Μαντέψτε…
Άλλοι πάλι, που έχουν προσβάσεις σε ξένες πρεσβείες,  διαδίδουν ότι για να τιμήσει την τεράστια προσφορά της προς τη Σομαλία και τον χειμαζόμενο πληθυσμό της (ο μισός είναι πλέον στην Ελλάδα και ψηφίζει), η εκεί κυβέρνηση της προτείνει να αναλάβει το αξίωμα της…  βασίλισσας!
Θα δεχτεί άραγε η κυρά Τασία κάποια από τις παραπάνω τιμητικές προτάσεις, ή απλά θα αποσυρθεί σε καμιά πισίνα αριστερού συντρόφου της, για να λιάζεται;
Θα δείξει…
Εντύπωση επίσης μου έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος πονηρά σκεπτόμενος, αντί να πλΕρώνει διατροφές και άλλες τέτοιες αστικές αηδίες, τι πήγε και έκανε;
Διόρισε την πρώην σύζυγό του στο κοινοβούλιο… αμ πως; Τον είχατε για κανένα κορόιδο;
Στο ίδιο κοινοβούλιο που θέλει να διοριστεί ως νερουλάς και ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης, αν δεν επανεκλεγεί, όπως είπε σε παρέα στενών συνεργατών του.
Βάζοντας στην άκρη κακοπροαίρετες  φήμες που τον ήθελαν να «κεντράρει» την καρέκλα του Αλέξη, που θα τρίζει αν τυχόν δεν ξαναβγεί κυβέρνηση ο Σύριζας.
Έτσι, από το «κάψτε το μπουρδέλο τη βουλή» φτάσαμε στο «διορίστε με στη βουλή» μέσα σε μια θητεία Σύριζα, και δυο τρία μνημόνια δρόμο…
Τέλος πάντων φτώχυνε η δημοκρατία και η βουλή από την αποχώρηση των παραπάνω πολιτικών ογκόλιθων, αλλά ενισχύεται από την παραμονή στον πολιτικό στίβο της Μεγαλοοικονόμου (πάει στο ΚΙΝΑΛ στη θέση του Μπένι), και την υποψηφιότητα με το κόμμα Βελόπουλου του τιτάνα της οικονομικής ανάλυσης Θοδωρή Κατσανέβα, ή αλλιώς «γαμπρού».

Έρχεται και είναι αγριεμένος


Ο οποίος προσπάθησε πριν μερικά χρόνια να μας σώσει με το κόμμα που ίδρυσε, το «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», στα πρότυπα του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» του Ιταλού Χαϊκάλη, του Μπέπε Γκρίλο, παίζοντας μάλιστα ακορντεόν στα προεκλογικά του βίντεο στο youtube, αλλά πήγε άπατος, αφού ο αχάριστος λαός δεν τον επέλεξε, προτιμώντας τον εθνοπρεπή Ελληνέζο τον Μπάνο που λέγαμε.
Τώρα όμως ο Θοδωρής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία, την επιστημοσύνη, και την τεχνογνωσία του στον Βελό, και άρα σε ζητήματα μακροοικονομίας, ανάπτυξης , νομισματικής και φορολογικής πολιτικής, τραπεζικής,  κλπ, το εν λόγω κόμμα είναι καλυμμένο.
Αν πάει σε αυτό και ο Χάρης Τσιώκας, παλιός πασόκος, και θεολόγος στο επάγγελμα, τότε καλύπτεται και το θέμα των ιδιόχειρων επιστολών του Ιησού (στα γαλλικά παρακαλώ) που κατέχει και πουλάει μαζί με διαβασμένες κηραλοιφές για τη φαλάκρα ο καραφλός αρχηγός του κόμματος, ο «ιστορικός» Βελό, που πρόσφατα ανακάλυψε με κοπιώδεις έρευνες στα γερμανικά αρχεία, ότι η Γερμανία ουδέποτε διέθετε πολεμικό ναυτικό. Ούτε στον Α’ αλλά ούτε και στον Β’ Π.Π. Άκου να δεις…
Τέλος να κλείσω με την απόδραση από τις «φυλακές» (λέμε τώρα) Τίρυνθας του Γιάννη Μιχαηλίδη, του διάσημου «τοξοβόλου του Συντάγματος», ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα τσομπάνη των γιδιών της φυλακής, αλλά αποφάσισε να τη κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Ο πρώην ακτιβιστής και λαϊκός αγωνιστής είχε καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.
Τώρα είναι και πάλι ελεύθερος να συνεχίσει τους όμορφους αγώνες του για την προκοπή του τόπου. Μπορεί να τον δούμε και σε κανένα ψηφοδέλτιο του Σύιζα…

Strange Attractor


ΥΓ- Τόσες απεργίες έκανε ο αετός τσι Κρήτης ο Δρ Μισελοζανάκης, και όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά έβαλε και κιλά… κι ο Λουκάς, ο φαρμακοχέρης, μια βδομάδα πείνασε και σήμερα είναι σε εντατική μονάδα νοσοκομείου.
Τι έγινε ρε παιδιά;

ΥΓ2- Επανεμφανίστηκε η ζαβή καγκελάριος της καρδιάς μας, η πασιονάρια της Κοζάνης, η θρυλική Ραχήλ!
Που; Στο πλευρό του νεοεκλεγέντος δημάρχου της ερωτικής συμπρωτεύουσας, με τον οποίο βγάζει σέλφις.
Φήμες τη θέλουν να αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου κιγκλιδωμάτων… μπορεί και τραπεζοκαθισμάτων. Ποιος ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου