19.6.19

Απ’ όλα έχουμε…


Έχουμε τον Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, τον επονομαζόμενο και Φιλέα Φογκ, που εδώ και μερικά χρόνια μαζεύει «χρυσά μίλια» ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την οικουμένη προκειμένου να διαδώσει το κομμουνιστικό όραμα του κολλητού του Αλέξη, και συνάπτοντας παράλληλα σπουδαίας σημασίας οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες για τη χώρα μας με κράτη όπως το Σουδάν, η Σομαλία, και η Πάπουα Νέα Γουινέα.
Αφήνοντας πίσω του το «αμαρτωλό» παρελθόν, τότε που έλεγε τις χουντικές ειδήσεις με στόμφο και εθνοπρέπεια στην … ΥΕΝΕΔ των συνταγματαρχών.





Προφανώς τον ανάγκαζαν, με κάποιο πιστόλι πίσω από τις κουρτίνες του στούντιο να σημαδεύει τους κροτάφους του. Αλλιώς δεν εξηγείται.
Οπότε, αντιστασιακός και ο Τέρενς… όπως π.χ. ο Τόσκας, που είχε μπει στην Σχολή Ευελπίδων το 1968(!), αν και αριστερός… ή ο Φίλης, που βασανίστηκε στα μπουντρούμια της ΕΣΑ, αν και η χούντα έπεσε όταν εκείνος ήταν μόλις 12 χρονών…



Ένας Κουίκ, που όπως και η Κουντουρά, ανακάλυψε τον μαρξισμό στα ύστερά του, και έκτοτε τον μεταδίδει όπου μπορεί κι όπου σταθεί.
Αφήνοντας στην άκρη τον μέχρι πρότινος ηγέτη του, τον Μπάνο, και βάζοντας πλώρη για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα, πάντα δίπλα στον Αλέξη.
Κι αν τυχόν δεν εκλεγεί, μικρό το κακό. Η δημόσια και δωρεάν ΕΡΤ του υποσχέθηκε εκπομπή στυλ Happy Traveler! Σάμπως ο άλλος καλύτερος είναι;
Έχουμε και την Παπακώστα, του 0.2%, που στήθηκε χθες με τις ώρες μέσα στο λιοπύρι, εκεί στο Θησείο, για να χειροκροτήσει μαζί με διάφορους άλλους, κυρίως Πακιστανούς και αστυνομικούς σε υπηρεσία, τον λαοπρόβλητο ηγέτη της, το χαμογελαστό παιδί.
Έχουμε επίσης τον (φαλακρό) Βελόπουλο, με τις διαβασμένες κηραλοιφές για την καράφλα, και τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού, που ως ιστορικός που είναι μας ενημερώνει ότι η Γερμανία ουδέποτε διέθετε πολεμικό ναυτικό… άσχετα τι μας λένε οι ταινίες του Χόλιγουντ και τα φέικ νιουζ των τσιρακιών των δανειστών.
Ποιον άλλον έχουμε; Μα τον Δρα Μπαρουφάκη τον «ειλικρινή».
Εκείνον που το 2010-2013 μας τον έβγαζαν τα δελτία ειδήσεων καθημερινά, μέσω Σκάιπ, για να μας ξεδιπλώσει το όραμά του για χρεοκοπία και δραχμή…
Εκείνον που τον έβλεπαν οι μελανιασμένοι αγαναΧτιστές και πάθαιναν ρεύση.
Και που αργότερα τον ψήφιζαν με τα δυο χέρια.   

Τον σούπερ ντούπερ «καθηγητή», που όμως δεν δίδασκε πουθενά, απλά ήταν συνεργαζόμενος «επιστήμων» με μια αμερικανική εταιρία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών…
Και ο οποίος μας διαβεβαίωνε τότε με πάθος ότι ουδέποτε θα πολιτευθεί, και πως ότι κάνει το κάνει για να μας ενημερώσει, ως επιστήμων που είναι.
Τέλος πάντων, και αυτός θέλει τώρα να μας σώσει με το κόμμα του, αφού δεν πρόλαβε να το κάνει το ηρωικό εκείνο 6μηνο που υπούργευε, και που ήθελε να μας βάλει στο μπίτκοιν, και να πλΕρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με φασόλια ή με IOUs (δεν πολυθυμάμαι τι).
Και μάλιστα κάνει και εμπνευσμένες δηλώσεις και τοποθετήσεις, στα σόσιαλ μύδια… όπως χθες που μας είπε με συγκίνηση (αλά Τζον Λένον) ότι αν κοιτάξεις τη γη από το διάστημα, τότε δεν φαίνονται τα σύνορα!
Ουάου…
Γι’ αυτό και ήδη ο Νίκος Παππάς ετοιμάζει, μου λένε,  ειδική αποστολή στα πλαίσια του ΕΛΔΟ, μόνο για τον Γιάνη.
Να τον στείλουμε ψηλά, πολύ ψηλά, και να τον αφήσουμε κει πάνω… έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ΟΥΦΟ.
Ίσως από τις ιδέες του Γιάνη να εμπνεύστηκε και ο Αλέξης που είχε πει κάποτε το σπουδαίο «μα έχει η θάλασσα σύνορα»;
Εύλογη απορία, αν και υπΕρέτησε στο ναυτικό 6 ολόκληρους μήνες, και μάλιστα σε θέση μάχης, σε γραφείο βουλευτού…
Όντως η θάλασσα δεν έχει σύνορα, ούτε τελωνεία, ούτε καν ντούτι φρι…
Εξάλλου ανήκει στα ψάρια της, κι όχι στα κράτη… έτσι δεν είναι;
Το λέει κι ο Καρανίκας, που προχθές τον είδαν κάποιοι να ετοιμάζεται για πόλεμο. Όχι φορώντας κράνος και παλάσκες, αλλά ξεφορτώνοντας σακιά με ρεβίθια και μακαρόνια από το αμάξι του…
Τέλος, έχουμε μια πλήρη ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όπως ανακοινώθηκαν χθες, με τους 6 στους 10 υποψήφιους να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην πολιτική κονίστρα. Είδατε ο Κυριάκος;
Να δείτε όμως επίσης, που ο σοφός λαός θα τους δείξει την πλάτη του, και θα συνεχίσει να ψηφίζει Γιακουμάτους, και την σπινθηροβόλα Έλενα Ράπτη… εγγύηση δηλαδή.
Τέλος πάντων, αυτούς έχουμε ως χώρα, με αυτούς πορευόμαστε…
Απ’ όλα τα φρούτα του μπαχτσέ δηλαδή.
Τι να λέμε;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου