31.7.19

Για ποια κανονικότητα μιλάμε;


Επιστροφή, λέει, στην κανονικότητα… χμ…
Καλά θα ήταν αλλά έχουμε και λέμε.
Υπάρχει πλέον όντως μια κυβέρνηση κανονικών ανθρώπων, με αρκετούς έμπειρους υπουργούς (δίπλα όμως σε παραδοσιακούς πολιτικάντηδες), και με υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, συμβούλους, κλπ καταρτισμένους, γραβατωμένους, και το κυριότερο πλυμένους.
Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών με βαριά βιογραφικά.
Πως λέμε σύριζα; Καμία σχέση.




Από κει και πέρα όμως, να μη ξεχνάμε πως μπορεί το κυβερνητικό σχήμα του ορεξάτου Κυριάκου να ξεκίνησε δυνατά, αλλά γνώμη μου είναι πως όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην πολιτική, όσοι ξεκινάνε τον αγώνα φορτσάτοι σε κάποια φάση κάνουν κοιλιά… κλατάρουν από την κούραση.
Έτσι μάλλον βλέπω να συμβαίνει και κατά φθινόπωρο μεριά, όταν οι «τρελαμένοι» του σύριζα, με όπλο τους το 31% του σοφού λαού, επιστρέψουν από τα κάμπινγκ, τις παραλίες, και τα εξωτικά νησιά, φρέσκοι, ξεκούραστοι, μαυρισμένοι, και με όρεξη για …αγώνες, ακόμη και στα πεζοδρόμια όπως άλλωστε προανήγγειλε ο ηγέτης τους από του βήματος της βουλής…



Συνεπώς, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συντηρήσει τις δυνάμεις της και να εστιάσει στα σοβαρά και στα κρίσιμα, και όχι να αναλώνεται από την αρχή σε τριτεύοντα ζητήματα, όπως είναι αυτό του καπνίσματος, που εν πάση περιπτώσει στη χώρα μας δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί, διότι για να εφαρμοσθεί ο νόμος αυτός θα χρειάζονταν… στρατιωτική χούντα, και δεκάδες χιλιάδες ελεγκτικά όργανα.
Χώρια του ότι ο εν λόγω νόμος υπάρχει από το 1856… επί Όθωνα δηλαδή. Το γνωρίζατε; Και όμως…
Αυτά λοιπόν με τους κανονικούς ανθρώπους… την κυβέρνηση.
Η κανονικότητα όμως είναι όπως το ταγκό. Θέλει δυο για να το χορέψουν.
Και στην προκειμένη περίπτωση η αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά κανονική είναι. Το αντίθετο θα έλεγα…
Ο σύριζας είναι αυτός που  όλοι πλέον γνωρίζουμε. Απλά τα περισσότερα σούργελα (με μαντίλες φενταγίν, σαγιονάρες, και ψαράδικα γιλέκα) μείνανε απ’ έξω αυτή τη φορά, συνεχίζοντας τους όμορφους αγώνες στα καφενεία και στα … κινήματα..
Υπάρχουν όμως νέα φιντάνια, εξίσου ανισόρροπα, που παρέα με τα μπαρουτοκαπνισμένα πρώην στελέχη του βαθέως Πασόκ, υπόσχονται να μη μας αφήσουν να πλήξουμε ποτέ.
Εδώ είμαστε, και θα με θυμηθείτε.
Είπα Πασόκ και θυμήθηκα τη Φώφη. Η οποία διακαώς και ενδόμυχα ένα πράγμα θέλει εδώ και χρόνια, από τότε που ανέλαβε την αρχηγία.
Να κάνει το κόμμα της δεκανίκι του σύριζα, ή μια ακόμη συνιστώσα του.
Κάτι που δεν της βγήκε, αλλά έχουμε ακόμη μπόλικο χρόνο μέχρι να συσπειρωθεί η σοσιαλδημοκρατική παράταξη, και παρέα με τον Αλέξη να υψωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα.
Αυτός είναι ο σκοπός της, κι αυτό το όραμά της. Κι ας καεί το πελεκούδι.
Αφού ώρες ώρες πιστεύω ότι ίσως να είχαν δίκιο όλοι εκείνοι οι παλιοί πασόκοι που προμοτάριζαν την… Μιμή για διάδοχο του Ανδρέα.
Ίσως όντως η Μιμή να ήταν καλύτερη αρχηγός απ’ ότι αποδεικνύεται η Φώφη.
Είχε σπουδάσει και βαριά φιλοσοφία(!) δίπλα στον Κούντερα… να μη το ξεχνάμε.



Πάμε παρακάτω: ΚΚΕ. Το κόμμα σου λαέ.
Το μοναδικό μάλλον στον κόσμο (ίσως υπάρχει κάποιο παρόμοιο σε καμιά Παραγουάη, δεν ξέρω) που ακόμη στηρίζει την ΕΣΣΔ, στην οποία σήμερα ο κομμουνισμός και ο σταλινισμός είναι σχεδόν εκτός νόμου! Όπως είναι και στις υπόλοιπες χώρες πρώην δορυφόρους της ΕΣΣΔ, που έζησαν το όραμα του Κουτσούμπα στο πετσί τους, και τώρα ακούνε Λένιν και τρέχουν…
Κουτσούμπας σπίκινγκ. Που είτε έχουμε 1975 είτε 2019, η ίδια κασέτα πρωί μεσημέρι βράδυ.
Που σε κάθε ομιλία του, που λες και είναι η ίδια με εκείνη του Φλωράκη, ή του… Σιάντου, αναφέρει τον όρο «λαϊκά στρώματα», και το «ιμπεριαλισμός» πιο πολλές φορές απ’ όσες λένε «σε αγαπώ» ο ένας στον άλλο οι ηθοποιοί στα αμερικάνικα σίριαλ και στις ταινίες.
Όποιος λοιπόν σημερινός άνθρωπος πιστεύει στα φληναφήματα του ΚΚΕ, έχει πρόβλημα. Τόσο απλά. Ποια κανονικότητα και κόκκινα  άλογα;
Πάμε στο Μέρα 25 του Δρα Μπαρουφάκη, του επονομαζόμενου και «ειλικρινή».
Εκεί κι αν δεν μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους και πολιτικούς.
Όπως π.χ. ο Κρίτων, ίσως ο πλέον τυχερός Έλληνας της γενιάς του.
Που από του βήματος της ευρωβουλής κάποτε επέμενε ότι η οικονομική κρίση είναι τεχνητός αντιπερισπασμός κάποιων σκοτεινών κέντρων, που θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους λαούς της Ευρώπης από τα πραγματικά προβλήματα, όπως είναι π.χ. η αναπαραγωγή της μεσογειακής σαρδέλας που απειλείται….
Σήμερα συνεχίζει τις βαρυσήμαντες τοποθετήσεις του στην εγχώρια βουλή. ΚΕΡΔΑΜΕ!
Για τον δε αρχηγό του τι να πω; Τον λόγο έχουν οι ψυχίατροι.
Αρκεί να θυμίσω τις πάμπολλες φορές που τον θυμάμαι επί σαμαροβενιζέλων να βγαίνει πρώτη μούρη στα κανάλια (μέσω Σκάιπ) και να προπαγανδίζει την χρεοκοπία μας, επιμένοντας ότι ΔΕΝ έχει σκοπό να πολιτευτεί, απλά θέλει να μας σώσει με τις ακαδημαϊκές του συμβουλές!
Μπαρουφάκης, ένας μεταμοντέρνος Αρτέμης… με σβέρκο…
Να μιλήσουμε και για τον Βελόπουλο; Τον έτερο Καππαδόκη;
Τι να πρωτοπούμε;
Χρόνια γράφω για τα ποσοστά ηλιθίων σε κάθε ανθρώπινη ομάδα, κοινότητα, και κοινωνία, που παραμένουν σταθερά βρέξει χιονίσει.
Ηλίθιοι υπάρχουν ανάμεσα και στους νομπελίστες, το λένε οι ειδικοί, δεν θα υπάρχουν στο ελληνέζικο εκλογικό σώμα;
Τέλος πάντων, τουλάχιστον θα είναι απασχολημένος με τα «κοινά» και δεν θα πουλάει χειρόγραφες επιστολές του Κυρίου Ημών (στα γαλλικά παρακαλώ), ούτε θα μας αναλύει ως «ιστορικός» το πώς η Γερμανία δεν διέθετε καθόλου πολεμικό ναυτικό στους δυο παγκοσμίους πολέμους, και ούτε θα μιλάει ως άλλος Τσίπρας για τα μελτέμια του Σαρωνικού και την επίδραση των ουρανοξυστών πάνω στην πορεία τους…
Αυτή λοιπόν είναι η βουλή μας σήμερα, και από το φθινόπωρο και μετά, που θα μαζευτούμε μέσα, θα την καταλάβουμε καλύτερα.
Η ντουντούκα και οι μολότοφ θα πάνε σύννεφο… δυστυχώς.
Μέχρι κι οι μπουτούδες μπορεί να ξαναβγούν στις πλατείες χορεύοντας καρσιλαμά!
Άρα για ποια κανονικότητα μου τσαμπουνάτε;
Έχει θηρία απέναντί του ο Κυριάκος.
Θηρία με πολλά κεφάλια…
Μακάρι να αντέξει.

Strange Attractor


3 σχόλια:

  1. Ο κυριάκος δεν πρόκειται να αντέξει.
    Θα παραμείνει όσο τον κρατήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα για να γίνουν κάποιες δουλειές και θα τον σουτάρουν, στεγνά.
    Αυτά παθαίνει όποιος ζει και πολιτεύεται σε μια χώρα πολιτικά κουμμουνιστική και οικονομικά (ψευτο)φιλελεύθερη, όπου για να πάρει την εξουσία στηρίζεται σε ένα 3-5% οφατζήδων ελεεινών αριβιστών, που θέλουν να ακούν τον "κεντρώο" εκλεκτό τους να λιβανίζει και να ψέλνει το πόσο σέβεται και τιμά τις ιδέες τους αγώνες και το ήθος της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου είχα διαβάσει ότι ο κ.Σαμαράς αναθεμάτιζε αυτούς που του είχαν εισηγηθεί τον ΕΝΦΙΑ.Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα <> αυτούς που του εισηγήθηκαν τις <> των καπνιζόντων,πριν περάσει έτος.Εγώ το κάπνισμα το έκοψα το 1993 χωρίς απαγορευτικό νόμο και χωρίς εντολή γιατρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρα και κακο ψωφο σε ολα αυτα τα σκουπιδια που θελουν σφαξιμο στο γονατο σαν κοκορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή