24.9.19

Τα γεγονότα τρέχουν…


Γεμάτη από συγκλονιστικές ειδήσεις η εβδομάδα που διανύουμε.
Έχουμε π.χ. την Γκρέτα, την χαρισματική εκείνη 16χρονη (που θυμίζει λίγο Μπογιόπουλο, και λίγο Ζωζώκα) η οποία δεν θα ησυχάσει αν δεν μας αφυπνίσει από τον ύπνο του δικαίου.




Που έχει βάλει σκοπό της να προλάβει τα χειρότερα από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή η οποία μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην απόλυτη καταστροφή.
Π.χ. σήμερα στη Θεσσαλονίκη ψιχαλίζει… τα έλεγε η Γκρέτα, αλλά εμείς ποιούσαμε την νήσσαν… τώρα όμως τρέχουμε…



Την μια λοιπόν η σύγχρονη αυτή Ζαν Ντ’Αρκ ακούει φωνές, την άλλη μιλάει με τον Ομπάμα, την παράλλη μιλάει στο γιουτούμπι, και τώρα τα λέει χύμα και τσουβαλάτα,  έξω από τα δόντια, μέσα στη φωλιά του θηρίου, στην Αμερική, μπροστά στον ενσαρκωμένο σατανά Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έντρομος την παρακολουθεί, αποσβολωμένος,  μη μπορώντας ούτε καν να ψελλίσει κάποια φαιδρή δικαιολογία…
«Μας γδέρνετε τα όνειρα», βροντοφωνάζει η Γκρέτα, και οι παγκόσμιοι ηγέτες, αυτά τα μίσθαρνα τσιράκια του διεθνούς κεφαλαίου, κατεβάζουν το κεφάλι βυθισμένοι μέσα στις ενοχές τους.
Η οποία Γκρέτα έχει πολλούς θαυμαστές και στη χώρα μας, επειδή δεν μασάει τα λόγια της, και είναι κάθετη και αφοριστική, όπως ήταν παλιότερα και η δική  μας Γκρέτα, την οποία κάναμε μέχρι και πρόεδρο της Βουλής…
«Μια Γκρέτα να είχαμε και μεις εδώ, και θα είχαμε γίνει Μονακό», μου λέει ο φίλος μου ο Μήτσος, συριζαίος πρώην πασόκος, ο οποίος όπως διευκρίνισε ψήφιζε κι αυτός κάποτε Ορνιθολόγους – Ανταλλακτικούς, επειδή έχει μια ευαισθησία με το περιβάλλον ως φανατικός κυνηγός που είναι παιδιόθεν,  μέχρι που ανακάλυψε το γελαστό παιδί και αποφάσισε να ενταχθεί στον Σύριζα, μαζί με τον Πάντζα,  για την προκοπή του τόπου…
Σε άλλες ειδήσεις, έχουμε την χρεοκοπία του ταξιδιωτικού κολοσσού ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΚ (και όχι του ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, όπως νόμισαν κάποιοι στην αρχή), με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί σε διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς δυνατότητα επιστροφής.
Κάποιες σκέψεις που έγιναν να επιστρατευτεί ο έμπειρος Σπίρτζης, ή να διατεθούν τα C-30 της πολεμικής μας αεροπορίας, ή στο φινάλε να αναλάβει το όλο ζήτημά  ο Αυτιάς, δεν υλοποιήθηκαν, αφού τελικά η βρετανική ΥΠΑ ανέλαβε η ίδια την επαναπροώθηση των τουριστών «ομήρων».   

Κάποιοι όμως από αυτούς, παγιδευμένοι στα ελληνικά νησιά, λέγεται ότι θα ζητήσουν άσυλο, προκειμένου να μη γυρίσουν στην Αγγλία του «τσαλαπετεινού Μπόρις» (έτσι τον αποκαλούν), και να συνεχίσουν τον τουρισμό τους στην ηλιόλουστη Ελλάδα, στην οποία άλλωστε ήδη εργάζονται ως μπαρμεν, σερβιτόροι, κλπ (με μαύρα μεροκάματα).
«Είμαστε τώρα για Brexit και τέτοιες βλακείες»; λένε…
Πάντως να τα λέμε όλα, ό Αλέξης είχε προτείνει σε ανύποπτο χρόνο την κατάργηση των «βραχιολακίων», ενώ μέχρι και ο Κουτσούμπας είχε μιλήσει για απαγόρευση του τουρισμού, αυτού του εργαλείου των ιμπεριαλιστών.
Τελικά ο Αλέξης δεν πρόκαμε, και ο Κουτσούμπας το ξέχασε.
Μια άλλη είδηση, που όμως πέρασε στα ψιλά, ήταν και η σύλληψη από τα τσακάλια του Λιμενικού του ντεσπεράντο Λιβανέζου αεροπειρατή της TWA στη Μύκονο, που το 1985 είχε πάρει όμηρο μέχρι και τον Ντέμι Ρούσο. Στην συνέχεια βέβαια τον ελευθέρωσε πάραυτα, όταν τον είδε με μαροκινή κελεμπία, πιστεύοντας ότι είναι και αυτός ένας πρώιμος τζιχαντιστής.
Τελικά όμως η σύλληψη αυτή αποδείχθηκε μούφα, μιας και επρόκειτο περί απλής συνωνυμίας. Ο συλληφθείς δεν ήταν τρομοκράτης, ούτε αεροπειρατής, αλλά ένας συνταξιούχος  υδραυλικός από την Βηρυτό, που είχε έρθει για διακοπές (με βραχιολάκι) στη χώρα μας, και που ούτε καν ακουστά δεν είχε τον Ντέμι Ρούσο («μόνο Νταλάρα και Τάμτα ακούω από Έλληνες», δήλωσε στις ελληνικές αρχές).
Έτσι, το Λιμενικό θα επιστρέψει στα πραγματικά του καθήκοντα, αυτά της διάσωσης των δυστυχισμένων προσφύγων πολέμου που δέρνονται με καρυδότσουφλα στα πελάγη μας, και την ασφαλή μεταφορά τους στις ακτές των νησιών μας, παραδίδοντάς τους στα στοργικά χέρια των επαγγελματιών αλληλέγγυων των ΜΚΟ μας, οι οποίες με τη σειρά τους εργάζονται άοκνα, και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα έλεγε και ο κ. Κουμουτσάκος!
Μια φαιδρή είδηση ήταν και η σύλληψη (λέμε τώρα) 10 μαυριδερών 30άρηδων Αλγερινών στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, που προσπάθησαν να μπουν σε πτήση για Ζυρίχη, μεταμφιεσμένοι σε ομάδα παίδων βόλεϊ της … Ουκρανίας.
Ευτυχώς που ένας Ηρακλής Πουαρό της ΕΛ.ΑΣ κατάλαβε τα άνομα σχέδιά τους, όταν θυμήθηκε ότι οι Ουκρανοί ανήκουν στο ξανθό γένος και όχι στο μελαμψό. Χώρια που τα διαβατήριά τους ήταν μέχρι κι από το Νεπάλ…
Έτσι ευτυχώς αποσοβήθηκε η έξοδός τους από τη χώρα, και η επιτυχία χρεώθηκε στην πάντα σε εγρήγορση αστυνομία μας.




Τέλος να κλείσουμε με την περίπτωση εκείνης της φτυχιούχου ΤΕΙ (της Λαμίας), που έκανε λαμπρή καριέρα στην βιοϊατρική, και κατάφερε να εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΑΣΑ, εκπαιδεύοντας τους νέους αστροναύτες.
Μια είδηση που συνεχίζει να παίζει και να μας δοξάζει ως χώρα σε ολόκληρη την οικουμένη.
Η οποία φτυχιούχος,  όπως δήλωσε στο BBC, εκτός από όλα τα άλλα τυπικά της προσόντα, από 22 χρόνων έχει και «δίπλωμα κυβερνήτη αεροσκάφους», αλλά και «πιστοποίηση σε ελεύθερη πτώση»!!!!
Πανεπιστήμονας δηλαδή… homo universalis.
Σαν την Καϊκλή ένα πράγμα, αλλά στο πιο επιστημονικό. Ή σαν τη Νοτοπούλαινα, αλλά στο πιο γήινο…
Φαντάζεστε ένα κόμμα με στελέχη του την Γκρέτα, και την Έλενα την Αντωνιάδου; Ίσως και την Ραχήλ;
Ποιος Μπαρουφάκης, και ποιος Βελόπουλος; Ποιοι αγαναΧτιστές; Μέχρι και τον Κατσανέβα θα περνούσαν σε ψήφους οι δυο αυτές άξιες εκπρόσωποι του σύγχρονου γυναικείου φύλου.
Αν είχαν και έναν Τσε Ντουντούκα να τους κουβαλάει τα τσιμπράγκαλα στις διάφορες ακτιβιστικές τους εκδηλώσεις… θα είχαν σκίσει!
Με αυτά και με αυτά, τα γεγονότα τρέχουν, απεργίες, κινητοποιήσεις, ανακαταλήψεις κτιρίων, ντου της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, αυξημένες ροές «προσφύγων πολέμου», καταιγίδες, μετονομασίες σταθμών μετρό, απειλές των Τούρκων, παραίτηση Κ.Κ, απαγόρευση καπνίσματος στις παιδικές χαρές, νέα σίριαλ στην τιβί, νέος δίσκος του Τσαλίκη, μάχη Τιτάνων μεταξύ Νταλάρα και Ρουβά… και πάει λέγοντας.
Επιστροφή στη κανονικότητα δηλαδή…

Strange Attractor

ΥΓ-Φήμες ότι ο Γαβράς ετοιμάζει ταινία για την Γκρέτα με πρωταγωνιστή τον Χαϊκάλη (στο ρόλο της Γκρέτας) διαψεύδονται από το περιβάλλον του βραβευμένου σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου