17.10.19

Μήπως τα ‘χει χαμένα τελικά;


Χθες βγήκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του προέδρου Τραμπ προς τον Τούρκο ομόλογό του, η οποία ήταν τόσο ασυνήθιστη σε ύφος και σε περιεχόμενο που πολλοί, ανάμεσά τους και άμεσοι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν πως είναι αυθεντική.




Η επιστολή, που βγήκε στην επιφάνεια από το κανάλι FOX, ξεκινάει με την παρότρυνση «έλα να τα βρούμε»…


Στη συνέχεια ακολουθεί μια απειλή «δεν θέλεις να είσαι ο υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας… κάτι που θα κάνω».
Συνεχίζει, ενημερώνοντας τον Ερντογάν πως ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας έχει τη διάθεση να συνομιλήσουν, προειδοποιώντας τον πως «η ιστορία θα σε δικαιώσει αν τα καταφέρεις σωστά και ανθρώπινα. Θα σε κυνηγάει όμως για πάντα ως σατανά, αν αυτό δεν συμβεί. Μην το παίζεις σκληρός. Μην είσαι ανόητος», συμπληρώνοντας πως θα τον καλέσει αργότερα.
Η περίεργη αυτή επιστολή έχει ημερομηνία 9/10, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τραμπ πως θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της επιστολής, ενώ ήδη έχουν μοιραστεί αντίγραφά της σε μέλη του κογκρέσου.
Ένα κογκρέσο που χθες ψήφισε με 354 υπέρ και 60 κατά, την καταδίκη της αμερικανικής στρατιωτικής αποχώρησης.
Μερικοί μάλιστα Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν την επιστολή Τραμπ ως «ντροπιαστική»,  με τον γερουσιαστή Mike Quigley να μιλάει για φάρσα, αφού δεν πίστεψε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προέρχεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όπως λέει, «η επιστολή αυτή δείχνει πως ο πρόεδρος βρίσκεται σε κάποιο είδος στιγμιαίας αφασίας… την υπαγόρευσε θυμωμένος, με οτιδήποτε του κατέβαινε στο κεφάλι εκείνη την ώρα».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου