18.2.20

Ως το τέλος…


Μικρός «οδηγός» για να καταλάβετε όσα θα συμβούν τις επόμενες ώρες, ή 24ωρα…
Όταν θα βγουν οι κουκούλες των «προστατευομένων» μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, τότε θα συμβούν τα εξής:
Αν αποκαλυφθεί ότι κάποιοι έχουν ήδη καταθέσει με τα πραγματικά τους ονόματα κι έχουν αρνηθεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι ψευδομάρτυρες, τότε θα προκύψει κατά πάσα πιθανότητα θέμα ψευδορκίας σε βάρος τους!





·       Πρώτον, γιατί όταν κατέθεσαν μα τα ονόματά τους στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχαν πει ότι ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτε για την ανάμιξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Δηλαδή δεν γνωρίζουν το παραμικρό στοιχείο ότι έχουν δήθεν «χρηματιστεί» πολιτικοί από την εταιρία.
Αλλά στην κατάθεσή τους τα ίδια πρόσωπα – με κουκούλες πλέον και ψευδώνυμα– είχαν δηλώσει ακριβώς το αντίθετο! Και με τις δικές τους κατηγορίες παραπέμφθηκαν και οι δέκα (και έχουν ήδη απαλλαγεί οι οκτώ!).
Άρα, έλεγαν ψέματα! Και αυτό συνιστά και παράπτωμα ψευδορκίας και παράπτωμα ψευδούς καταμήνυσης και παράπτωμα συκοφαντίας. Κάποια κακουργηματικού χαρακτήρα…


·       Δεύτερον, γιατί όταν είχαν καταθέσει επωνύμως στην Προανακριτική της Βουλής είχαν αρνηθεί ότι είναι οι ίδιοι «προστατευόμενοι» μάρτυρες. Δεδομένου ότι τότε είχαν καταθέσει με όρκο, αν τώρα προκύπτει πως είχαν πει ψέματα τότε, αυτό συνιστά και πάλι ψευδορκία.
·       Τρίτον, μόλις γίνει γνωστή (στην Προανακριτική Επιτροπή) η ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων, αμέσως θα διακριβωθεί αν ορθώς τους δόθηκε «προστασία». Για να μπορέσει ένας μάρτυρας να γίνει «προστατευόμενος» πρέπει να μην έχει ο ίδιος προσωπική ανάμιξη στην υπόθεση κι ακόμα να μην έχει «ίδιον όφελος» από την έκβασή της. Αν πρόκειται για τα πρόσωπα που έχουν ήδη κατονομαστεί, τότε κακώς τους δόθηκε η «προστασία» εξ αρχής! Γιατί και είχαν προσωπική ανάμιξη στην υπόθεση και είχαν «ίδιο όφελος» από την έκβασή της. Οπότε η «προστασία» τους καταπίπτει και πρέπει να κληθούν σε απολογία για τα υπόλοιπα (ψευδείς καταμηνύσεις ψευδορκίες κλπ.)
·       Τέταρτον, αν όντως διαπιστωθεί ότι πρόκειται για άτομα που ΔΕΝ είχαν το δικαίωμα να γίνουν «προστατευόμενοι» μάρτυρες, αμέσως προκύπτουν ευθύνες - διοικητικές και ενδεχομένως ποινικές - για τους Εισαγγελείς που τους έδωσαν «προστασία». Δηλαδή για την κα Τουλουπάκη και τους δύο συνεργάτες της.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κληθούν σε απολογία από την Ανώτατη Δικαιοσύνη. Και βεβαίως, να τους αφαιρεθεί κάθε υπόθεση.
Ήδη άλλωστε σε βάρος της κας Τουλουπάκη έχουν κατατεθεί σοβαρές κατηγορίες από 4 άλλους ανώτατους δικαστικούς – εισαγγελείς: Τον προϊστάμενό της και τρεις συναδέλφους της.
Αλλά αν τώρα αποκαλυφθεί ότι κακώς έδωσε το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στα δύο πρόσωπα που καταθέτουν τώρα, δεν πρόκειται απλά για «προσωπικές κατηγορίες», αλλά για αποκάλυψη βαρύτατου παραπτώματος. Που θα συνεκτιμηθεί, βέβαια, με όσα ήδη έχουν κατατεθεί εις βάρος της.
Η κατάθεση των δύο προστατευομένων μαρτύρων – και η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής - είναι πιθανό να έχει ως κύριο «θύμα» την κα Τουλουπάκη. Και να αποκαλύψει τη συμμετοχή της στην «σκευωρία».
·       Πέμπτον, αν αληθεύει η «πληροφορία» που διέρρευσε στον Τύπο την περασμένη Κυριακή, ότι η Εισαγγελεύς Τουλουπάκη είχε στην κατοχή της έξη ακόμα έγγραφα του FBI για την υπόθεση, που δεν τα έδωσε ποτέ στη Βουλή, η θέση της μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη. Κι αν τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας (αυτό που έδειχναν και τα άλλα, δύο που έδωσε παλαιότερα), ότι δηλαδή τα δέκα πολιτικά πρόσωπα εναντίον των οποίων είχε στραφεί δεν είχαν καμία ανάμιξη στις έρευνες του FBI, αυτό σημαίνει ότι η ίδια μάλλον «έστησε» την όλη υπόθεση. Και η θέση της γίνεται ακόμα χειρότερη. Πολύ χειρότερη
·       Τέλος, εφ’ όσον προκύψει άμεση ανάμιξη στο «στήσιμο» των κατηγοριών, από την Εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους δύο συνεργάτες της, και με δεδομένα όσα έχουν ήδη ακουστεί για τις μέρες και τα έργα του… «Ρασπούτιν», τότε προκύπτει και «συμμορία» και «εγκληματική ομάδα» και «σκευωρία»!
Το μόνο που μένει πια, είναι να ερευνηθεί ο «ιθύνων νους».
Γιατί όλο αυτό το «τέρας» δεν μπορεί να στήθηκε μόνο από ένα υπουργό και τρεις εισαγγελείς.
Αλλά αυτά θα μαθευτούν ενδεχομένως στο Ειδικό Δικαστήριο (μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, που αναπόφευκτα θα προκύψει).

Θανάσης Κ.


ΥΓ.1 Βάζουμε κάμποσα «αν» και «ενδεχομένως» πίσω απ’ όλους τους ανωτέρω συλλογισμούς – ακριβώς για να τονίσουμε ότι όλα αυτά μπορεί να προκύψουν – δεν είναι «σίγουρα» ακόμα. Κι εμείς, πάντως, σεβόμαστε το «τεκμήριο της αθωότητας», προσώπων που μπορεί να τα υποψιαζόμαστε για πολλά, πλην ακόμα δεν τους έχει ασκηθεί κατηγορία για τίποτε (πλην Ρασπούτιν, βεβαίως…).

ΥΓ.2 Οι ανοησίες που λέγονται ότι η «προστασία» μαρτύρων θα ακυρωθεί, αν αποκαλυφθούν οι ταυτότητες αυτών των προστατευομένων μαρτύρων, δεν ευσταθούν! Πρώτον γιατί τον ένα από τους τρεις τον έχουν ήδη «δώσει» οι ίδιοι – κι ο ίδιος κατέθεσε ότι τον πίεζαν να πει ψέματα! Δεύτερον, γιατί όπως ήδη τονίσαμε, η προστασία θα αρθεί, αν αποδειχθεί ότι κακώς τους δόθηκε. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν καταπίπτει ο ίδιος ο θεσμός, αλλά η καταστρατήγησή του.
ΥΓ.3 Όσο ξεδιπλώνεται το κουβάρι, κι έρχονται στην επιφάνεια όλα αυτά τα συγκλονιστικά, τρεις λέξεις τριβελίζουν στο μυαλό μου:
Ως το τέλος!

ΥΓ.4 Αν αποδειχθούν όλα αυτά, τότε η «απειλή» που ακούσαμε προχθές, πως η… Δεύτερη Φορά Αριστερά θα «ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας» δεν ήταν σκηνή από το μακρινό μέλλον, ήταν κάτι που ήδη επιχειρήθηκε και απέτυχε!
Και η δημοκρατική απάντηση σε αυτό, δίνεται σε τρεις μόνο λέξεις:
Ως το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου