12.3.20

Κοροναϊός, και θεωρίες συνομωσίας (ή μήπως όχι;)


Πάντα υπήρχαν θεωρίες συνομωσίας. Μόνο που τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του διαδικτύου απέκτησαν μεγαλύτερη ορμή.
Σήμερα όλοι έχουμε πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, όλες οι πληροφορίες του κόσμου είναι διαθέσιμες με ένα κλικ, και συνεπώς οι θεωρίες συνομωσίας ζουν και βασιλεύουν. 



Οι περισσότερες είναι trash. Απευθυνόμενες σε ανεγκέφαλους (που όμως και αυτοί ψηφίζουν).
Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.
Αρκεί να μπορείς να διαχωρίσεις το διαμάντι από τη λάσπη…



Έτσι λοιπόν το τελευταίο διάστημα, με την εμφάνιση του κοροναϊού, που έχει αλλάξει τις ζωές μας, και που απειλεί να αλλάξει τα πάντα όλα στον πλανήτη, μέχρι και την απόλυτη οικονομική κατάρρευση να φέρει, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τις επίσημες ανακοινώσεις, και αναρωτιούνται φερ’ ειπείν, πως και εμφανίστηκε σήμερα, έτσι ξαφνικά, αυτός ο ιός, αφού οι Κινέζοι τρώνε νυχτερίδες, ποντίκια, ακόμη και σκυλιά εδώ και πάρα πολλούς αιώνες;
Εύλογο το ερώτημα.
Όπως και το ερώτημα που μου έθεσε χθες ο φίλος μου ο Μήτσος (συριζαίος πρώην ΑΝΕΛίτης) «ρε συ, μήπως ψάχνουν αφορμή για να μας ψεκάζουν επίσημα, και με τη θέλησή μας»;
Επίσης εύλογο και αυτό το ερώτημα (βλ. φωτό).
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα των παραπάνω, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι και το άρθρο που βρήκα στο Pakalert Press, (ανέκαθεν με έλκυαν τα έκκεντρα θέματα) και το μετέφρασα για το Antinews το μακρινό …2011.
Στο εν λόγω άρθρο αναφέρονται 12 θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες οι «ελίτ» που μας κυβερνούν από το παρασκήνιο θα υλοποιούσαν τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Αναφέρει λοιπόν το άρθρο, ανάμεσα σε 12 θεωρίες συνομωσίας, ότι σύντομα θα δούμε «επίθεση σε κράτη παρίες. Ιράκ, Λιβύη… Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Το Ιράν; Η Συρία; Η Βενεζουέλα; Η Βόρειος Κορέα»;
Επίσης αναφέρει πως θα δούμε «γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Αυτήν την ώρα, ήδη υπάρχουν προετοιμασίες στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, και επίθεσης στο Ιράν», και  «…παγκόσμια υπερθέρμανση. Όσο η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε φάση μηδενικής ανάπτυξης, οι οικονομικοί «κινητήρες» μετακινούνται από την ανάπτυξη προς την συστολή της κατανάλωσης. Μήπως οι επερχόμενοι φόροι άνθρακα, θέτουν τις βάσεις για έναν μελλοντικό απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας»;
Τέλος, κάτι που είναι και επίκαιρο, μιλάει για Πανδημίες!.
«Ετοιμαστείτε για περισσότερες εκπλήξεις τύπου «γρίπης των χοίρων», που θα μας οδηγήσουν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Μια καλή ευκαιρία δηλαδή, για να τοποθετηθούν τσιπάκια στα σώματά μας, και να δοκιμαστούν κάποιοι ευφυείς ιοί. Μπορεί άραγε να υπάρχουν ιοί που είναι επιλεκτικοί όσον αφορά σε φυλετικές και εθνολογικές ιδιαιτερότητες, και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δραστική μείωση των πληθυσμών»;
Βλακείες; Ασυναρτησίες «πσαικαζμένων»; Ποιος ξέρει;
Πάντως εκτός από τις συνομωσίες, υπάρχουν και οι προβλέψεις-προφητείες.
Όπως εκείνη που κάνει ο διάσημος συγγραφέας Dean Koontz  στο μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1981 The Eyes of Darkness, και στο οποίο αναφέρει έναν δολοφονικό ιό ονόματι Wuhan-400, ο οποίος παρασκευάστηκε σε εργαστήριο, και θα πλήξει τον πλανήτη!
Να θυμίσουμε εδώ πως ο κοροναϊός ξεκίνησε πριν από έναν μήνα περίπου στη κινεζική πόλη Wuhan, και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 30 χώρες του πλανήτη.
Πάμε παρακάτω… σε ένα βιβλίο με τίτλο Predictions and Prophecies about the End of the World, κάποιας Sylvia Browne, που πρωτοεκδόθηκε το 2008, υπάρχει και η πρόβλεψη για τον κοροναϊό!
Συγκεκριμένα γράφει «…γύρω στο 2020 μια οξεία ασθένεια σαν την πνευμονία θα μεταδοθεί σε ολόκληρη την υφήλιο, πλήττοντας τους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες, η οποία θα είναι ανθεκτική σε όλες τις γνωστές θεραπείες…  το πιο ανεξήγητο χαρακτηριστικό της ασθένειας θα είναι πως θα εξαφανιστεί σχεδόν τόσο απότομα όσο εμφανίστηκε. Θα επανεμφανιστεί εκ νέου μετά από δέκα χρόνια, και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί για πάντα…».
Είπε κανείς τίποτα;

Strange Attractor

ΥΓ- Καλή η προσπάθεια της κυβέρνησης με τα «έκτακτα ενημερωτικά μηνύματα» σε μορφή SMS, με τις σειρήνες και τα λαμπάκια, μέσα στη νύχτα, μόνο που ήδη προκάλεσαν (ακούγεται) περισσότερα εμφράγματα απ’ ότι … κρούσματα κοροναϊού.
Ας το κοιτάξουν λίγο εκεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ας βάλουν ring tone τη Τάμτα ή τον Μαζονάκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου