7.9.20

Όλα καλά;

Θυμάμαι την περιβόητη κυρά Τασία, αρμόδια για τη μεταναστευτική μας πολιτική, που όταν οι δημοσιογράφοι  τη ρώτησαν τι γίνεται με όλους αυτούς τους «πρόσφυγες πολέμου» που κατασκηνώνουν στις πλατείες, αυτή απάντησε με ζέση «μα απλά λιάζονται και μετά εξαφανίζονται».

Ναι, αλλά η εν λόγω ήταν συριζαία, υπεύθυνη της «ΑΝΑΣΑ», επαγγελματίας αλληλέγγυη, και δηλωμένη «διεθνίστρια», κλπ. κλπ.


Άκουσα όμως πως η ίδια ερώτηση ετέθη προχθές και στον κ. Κουμουτσάκο, τον κυβερνητικό αρμόδιο για την καταγραφή των ΜΚΟ, με τον ίδιο να απαντάει πως «ψάχνουν για δουλειά», ή κάπως έτσι, αλλάζοντας αμέσως το θέμα της συζήτησης.

Ναι, αλλά αυτός δεν είναι συριζαίος… ή μήπως είναι τελικά;


Και έχεις και κάποιους ουκ ολίγους να πανηγυρίζουν διότι επιτέλους αποσυμφορούνται τα νησιά μας από τους «πρόσφυγες», ξεχνώντας τεχνηέντως, ή αγνοώντας πως όλοι τους έρχονται στην ενδοχώρα, και κυρίως στην Αθήνα… για να βρουν δουλειά(!).

Άλλοι πάλι πανηγυρίζουν διότι επιτέλους τα βάλαμε στα ίσα με τους Τούρκους, με τη στήριξη του Μακρόν, ο οποίος παρεμπιπτόντως βρήκε την ευκαιρία να μας πουλήσει αεροπλάνα και φρεγάτες με αφορμή την ελληνοτουρκική κρίση, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συρθούμε (με τη θέλησή μας) σε μια (νέα) Χάγη και να ξεπουλήσουμε νησιά και θάλασσες.

Ναι, αλλά είναι σίγουροι πως δεν θα πάμε σε Χάγη προκειμένου να αποφύγουμε το μπαμ και το όποιο λουτρό αίματος;

Εξάλλου, γι αυτό δεν επιλέχθηκε η «αριστερόφρων» ΠτΔ αντί κάποιου πατριώτη δεξιού Έλληνα; Λέω εγώ…

Κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν για την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος γονάτισε άλλες πιο ισχυρές οικονομίες.

Σωστόν… αλλά με ποιο οικονομικό τίμημα δεν μας το λένε.

Και ενώ η κοινή γνώμη ζαλισμένη από τις συνεχείς κατραπακιές εδώ και δέκα χρόνια, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, μια μνημόνια, μια Σύριζα, μια συσσίτια… μια το ένα μια το άλλο, πάνω που πήγαμε να συνέλθουμε, τσουπ ο κορονοϊός, και τσουπ οι Τουρκαλάδες.

Λες και μας καταράστηκαν οι Θεοί.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από όλο αυτό το μπάχαλο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους εισαγωγείς μασκών και απολυμαντικών.

Οι επιδοτήσεις και τα «μπαχτσίσια» πέφτουν σαν χαλάζι στα ΜΜΕ, που τρέχουν τα σάλια τους με την περήφανη κυβέρνησή μας.

Είναι τα ίδια τα ΜΜΕ που προμοτάριζαν κάποτε τον Δρα Μπαρουφάκη (συνήθως μέσω Σκάιπ) ως τον επόμενο σωτήρα μας.

Με τον ίδιο να διαφημίζει την απαραίτητη για το καλό μας πτώχευση, την επιστροφή της δραχμής (ή του μπιτκόιν), την ίδια ώρα που ορκίζονταν πως δεν είναι πολιτικός, δεν θέλει να πολιτευτεί, και απλά θέλει το καλό μας.

And the rest is history, που λένε και οι Ιταλοί

Και εκεί λοιπόν που μας μαστίζει η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία, η πλημμύρα των αστικών κέντρων από «ικέτες», η συνεχιζόμενη εγκληματικότητα, ο ιός, ό φόβος πολέμου, και όλες αυτές οι πληγές του Φαραώ, έρχεται ο ΣΚΑΙ και σου πετάει ένα Big Brother μετά από 20 ολάκερα χρόνια, και καπάκι ένα My Style Rocks, για να ολοκληρώσει την αποχαύνωση, και να προκαλέσει αντιπερισπασμό.

Διότι ποιος θα ασχοληθεί με τα δευτερεύοντα, όταν έχει απόψε σούργελα στο χαζοκούτι;

Ποιος θα ασχοληθεί με την νομοθετημένη κατάργηση των αεροπορικών κρατικών αρχών στα αεροδρόμια, με την κατάργηση της κρατικής εποπτείας και τον αυτοέλεγχο των εργολάβων στα δημόσια έργα, με την μαρμίτα των τεστ για τον covid, ή με τα χίλια μύρια που συμβαίνουν στα ζητήματα της παιδείας, ή της οικονομίας, την ώρα που μαλώνουμε μεταξύ μας για τις μάσκες και τα παγουρίνια;

Ασχολείται κανείς; Μπα…

Ούτε  η κ. Κοσιώνη, ούτε καν ο Εισαγγελάτος, που παλιά όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε.

Κι αν τα επισημάνεις αυτά σε κάποιον χειροκροτητή, αμέσως έχει την μόνιμη επωδό ατάκα: «ναι, αλλά γλιτώσαμε από τον Τσίπρα».

Ο οποίος, τώρα που είναι ξεδοντιασμένος και στα γόνατα, τώρα (ειδικά στα σόσιαλ μύδια) τον βαράνε όλοι.

Ακόμη και κάποιοι που όταν ήταν στα επάνω του τον χειροκροτούσαν, ή απλά δεν έβγαζαν κιχ.

Τώρα ξαφνικά, θυμήθηκαν ότι ήταν επικίνδυνος και άχρηστος, και τον φέρνουν σαν παράδειγμα αποφυγής.

Ναι, αλλά επειδή οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι, θα χειροκροτάμε τους νυν αδιακρίτως;

Ως πότε θα ισχύει αυτό το έωλο επιχείρημα;

Απλές απορίες ενός ποταπού…

 

Strange Attractor

 

ΥΓ- Έκανε ντου χθες η αστυνομία στις (κλειστές) φυλακές της Κέρκυρας και βρήκε κρυμμένα πιστόλια, μαχαίρια, και ρόπαλα.

Και βγαίνει στα κανάλια η αρμόδια Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής (έχουμε και από αυτό), και τι λέει; Ότι αυτό αποδεικνύει πως οι αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους!!!!!!!!

Το πώς όμως μπήκαν γεμάτα πιστόλια στις κλειστές φυλακές δεν μας το διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου