25.11.22

Έχουμε τους νομοθέτες που μας αξίζουν;

Κατά καιρούς παρακολουθώντας Νομοσχέδια στη Βουλή (ανεξαρτήτως ποιοι Κυβερνούν)  πρόσεξα ότι : 1. οι Βουλευτές στις πλείστες των περιπτώσεων δεν είχαν εμβαθύνει και απλά διάβαζαν τα Νομοσχέδια

2. στις ερωτήσεις πολλές φορές που ακολουθούσαν,  οι απαντήσεις ήταν "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" (ακόμα τραγικότερη εικόνα στις επίκαιρες κλπ ερωτήσεις)


3. αν υπήρχαν Φορείς που σχολίαζαν τα άρθρα, οι Βουλευτές κοιτούσαν και άκουγαν υποτίθεται με περισπούδαστο ύφος (μια φορά δε μια Βουλευτής έπαιζε ένα παιχνίδι -πέρασα δίπλα της και την είδα- και που και που σήκωνε το κεφάλι για να δείξει ότι παρακολουθεί)


4. μετά από τέτοια περιστατικά έμπαινα και διάβαζα το βιογραφικό τους, το οποίο στις πλείστες των περιπτώσεων ήταν πολλά χαρτιά με φαρδιούς τίτλους, άλλα βιογραφικά  πολλά χαρτιά με λιγότερο βαρύγδουπους τίτλους και κάποιοι ελάχιστοι με ουσιαστικά χαρτιά.

5. Όσο για προϋπηρεσία είδα Υπουργούς Εργασίας χωρίς να έχουν δουλέψει μια ώρα αλλά Νομοθετούν για τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές κλπ. αλλά φυσικά δεν ξέρουν τι σημαίνει "δουλειά". 

Είδα Υπουργούς Υγείας χωρίς να έχουν σχέση με την Υγεία, υπουργούς Ναυτιλίας που δεν έχουν δει την θάλασσα κλπ.

Κάποιος διαβάζοντας θα πει "λαϊκισμός". Η απάντηση είναι "είναι λαϊκισμός; Δεν ισχύει το "καθείς εφ ω ετάχθη;" ή ισχύει όπου μας βολεύει;"

 

Και ξανασκέφτηκα "γιατί κανείς δεν τόλμησε να βάλει κάποιες προϋποθέσεις υποψηφιότητας; Ουσιαστικές προϋποθέσεις τύπου προϋπηρεσία για να σε επιλέξω;

Η απάντηση είναι προφανής : αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί η μισοί Βουλευτές θα ήταν εκτός και οι υπόλοιποι δεν θα είχαν υποβάλλει καν υποψηφιότητα.

Γιατί δεν γίνεται να μην έχεις δουλέψει φίλε μια ώρα και να είσαι Υπουργός Εργασίας πως να το κάνουμε;

Κκαι αυτό που λένε "ο πολιτικός πρέπει να έχει μια σφαιρική πολιτική σκέψη και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι παρατρεχάμενοι" έχει την απάντηση "πως θα έχει σφαιρική σκέψη για αντικείμενο που δεν γνωρίζει τι είναι;"

Από την άλλη και ο ίδιος ο λαός πριν πάει να ψηφίσει δεν κοιτάζει "καλά τα λέει ο χχχ μήπως να δω και με τι ασχολείται να δω αν θα με αντιπροσωπεύσει, ή θα πάρει την ψήφο μου και θα πάει στη Βουλή να απαγγέλει Νομοθετήματα εις βάρος μου μετά;"

Μήπως βρεθεί κάποιος Νομοθέτης να τα θέσει αυτά;

Και μετά θα δούμε αν θα εκλέγονται και ποιοι θα εκλέγονται…

Βάλτε κριτήρια βρεεεε γιατί κάποια στιγμή θα τρώτε ντομάτες από έναν Λαό που σήμερα σας παλαμοκροτεί.

 Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου